10 retete pentru un savuros meniu de Craciun
Alcatuirea unui meniu de Craciun poate da batai de cap oricarei gospodine caci trebuie sa fie un echilibru perfect intre retete preferate, retete de sezon si retete de testat ce pot deveni viitoarele preferate. In fine, echilibrul nu e musai sa fie perfect, se poate merge pe retetele verificate si deja testate dar care gospodina nu-si doreste sa-si surprinda familia cu ceva nou si delicios la fiecare masa de sarbatoare?
Cautarea unei retete noi si delicioase de Craciun, poate fi epuizanta, de aceea m-am gandit sa va ofer cateva alternative care sper ca va vor intra in gratii. Nu e prima data cand alcatuiesc aici pe blog un meniu cu retete sugerate pentru Craciun, pentru varianta din alti ani dati click aici.
Aperitive si gustari
Incepem cu un aperitiv care nu lipseste din meniul nostru de Craciun: ciuperci cu maioneza in varianta Casuta Laurei. Delicioase si de nerefuzat.
O alta varianta de aperitiv usoara si gustoasa sunt bilutele de branza cu verdeata. Sunt rapid de facut si imbuntatatesc orice platou de aperitive.
Dar de niste mini-sandwicuri ce ziceti? Va sugerez varianta vintage din cartea bunicii de la 1925: sandwich Micado.
Pentru mai multe retete de aperitive si gustari intrati aici
Masa festiva de Craciun
Daca vine vorba de ciorba, va sugerez o varianta simpla si hranitoare: supa de rosii coapte. Imi dau seama ca nu e varianta la care se gandeste toata lumea dar in atata abundenta de mancare, nu strica ceva simplu si nutritiv. Desi nu cea mai la indemana varianta, asa ca daca sunteti in cautare de idei, nu strica sa dati o raita si prin retetarul de ciorbe si supe de pe blogul Casuta Laurei,
Ca fel principal, cel mai la indemana preparat este deliciosul Piept de porc crocant. Prepararea lui trebuie facuta din tip – cu o zi inainte dar eforturile sunt minime. Perfect pentru o perioada asa ocupata, nu?
O alta varianta gustoasa de a gati porc este traditionala friptura de porc la cuptor – noi gatim varianta invatata de la mama soacra, iese aromata si se topeste in gura. Perfecta cu un pireu de cartofi cremos, nu credeti?
Pentru toate retetele cu porc de pe Casuta Laurei, intrati aici.
Nu va tenteaza deloc porc de Craciun? Incercati o reteta de pui la cuptor cu patruzeci de catei de usturoi – un deliciu ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Sau, de ce nu?, poate va tenteaza o delicioasa rulada din carne de pui cu sos de lapte – un fel de zile mari.
Pentru ceva de rontait, aceste saratele cu ceapa si mac sunt optiune ideala – gust bogat, interesant si textura crocanta si moale in acelasi timp.
Prajituri si torturi de Craciun
Pentru sarbatoare, e musai sa avem prajituri. O bunatate princiara bogata, cu blat de nuca de cocos si mac si crema fina, savuroasa de cafea…Suna bine,nu? Doamnelor si domnilor….Prajitura Cocomac.
Nu in ultimul rand, un tort de mare efect – cu blat de nuca si crema fina de cafea. O bunatate ce merita incercata! Tort Coffee noisette.
Pentru alte retete de prajituri si torturi de ocazie, intrati aici.
Pieptul de porc si tortul pe mine ma dau gata 🙂
Cred ca va trebui sa incerc sa le pun in practica cat mai repede 😉