Saratele cu ceapa si mac

Saratele cu ceapa si mac, reteta simpla dar teribil de gustoasa, cu ingrediente ieftine si la indemana, cu o savoare minunata. Sunt atat de bune ca dau dependenta.

Crantanele cu ceapa si mac

Daca aveti chef de ceva de rontait, va recomand aceste saratele cu ceapa si mac, sunt mega-delicioase. Sunt o reteta de la provocarea Daring Bakers – tema lunii: crackers, crantanele mai pe romaneste.

Musai sa iasa crocante ca sa-si merite numele. Initiatoarea ideii este Sarah, de la All your fingers in the pie. N-am prea facut asa ceva pana acum in casa dar trebuie sa recunosc ca se fac foarte usor si sunt mai bune decat cele din comert, mai ales daca dorim sa dam asa ceva copiilor, este mai bine sa le facem cu manutele noastre – asa stim sigur ce am pus in ele. Mi-a facut cu ochiul una din retete, bonus: se face repede, repejor….

Saratele cu ceapa si mac – reteta completa, printabila

Saratele cu ceapa si mac
Tipareste reteta

Saratele cu ceapa si mac

Tip de reteta: aluaturi
Autor: Laura

O gustare crocanta si gustoasa, foarte simplu de preparat si foarte spornica

Ingrediente

  • 280 gr. faina
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou mare
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 80 ml ulei – de preferinta de floarea soarelui
  • 2 lingurite sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

  1. Punem intr-un mixer laolalta ceapa taiata bucati mari cu oul si uleiul, mai adaugam si sarea si mixam pana se omogenizeaza totul (seamana nitel cu o maioneza).

  2. Intr-un lighenas mai mare, punem toate ingredientele uscate, facem o gaura in mijlocul gramajoarei de faina si turnam amestecul lichid din mixer, amestecam cu mana intr-o singura directie.

  3. Eu m-am cam lenevit, asa ca am omogenizat aluatul cu mixerul. Dureaza maxim 2 minute. Apoi se ia aluatul, se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la frigider o ora.

  4. Cand il intindem, cel mai bine este sa o facem intre doua foi de copt, aluatul e destul de finut si astfel il putem intinde cel mai bine. Cu cat mai subtire la grosime, cu atat mai bine. 

  5. Cu un cutit am taiat fasii lungi si inguste numai bune de devorat in cuptorul preincalzit la 180 grade C. 

  6. Sunt gata in maxim un sfert de ora, depinde si de cuptor, intai va vesteste nasul – mmmmm, ce aroma!, apoi culoarea rumena e cel mai clar indiciu. Se lasa sa se raceasca …..

  7. Atentie, da dependenta! Crant crant crant!

Notite

Daca mai scapa din ele nepapate in prima ora, se pastreaza super intr-o cutie din aceea de metal ermetica cam o luna. Dar ce, credeti ca rezista atata? Crant crant crant!

2 Comments

  1. MAG 2013-03-01 Reply

Leave a Reply

203 Shares
Share104
Pin97
+12
WhatsApp