|

Sandvisuri Micado–a la 1925

 Sandvis Micado a la 1925, o reteta de sandwich aperitiv, gustare, un preparat usor de facut si prezentabil chiar si intr-un bufet suedez.

Sandvisuri Micado

Ok, poza de mai sus nu e deloc stralucita, e o poza facuta in graba, dimineata, cu stomacul chioraind de fomita. Aveam chef sa incerc ceva nou, asa ca am profitat ca aveam in casa un baton cu susan si branza Ementaler si am zis sa incerc reteta doamnei Comsa.

Nu ma intrebati de unde denumirea Micado ca habar n-am, sincer cand am citit-o, credeam ca voi gasi niste ingrediente exotice, ceva, n-a fost cazul, e un sandvis cat se poate de obisnuit. Imi place ideea indesarii cu umplutura a unei baghete – intai bagheta e mai potrivita decat batonul meu cu susan caci are o crusta mai ferma, deci produsul final va arata mai slefuit in ansamblu si in, al doilea rand, forma asta de prezentare are doua avantaje: e perfecta pentru un bufet suedez, o masa lejera cu prietenii, gustari pentru copilasii nostri si prietenii lor, sunt mici si cochete si secundo se face mai repede decat sa bibilesti si sa aranjezi nu stiu cate sanvisuri pe un platou. Parerea mea!

publicitate

Umplutura e, zic eu, versatila, putem adauga sau scoate ingrediente dupa pofta ce-o poftim, am ramas surprinsa sa constat ca, desi ma asteptam sa simt untul mai tare, el n-a fost decat o particica vaga de tot, ca intr-un sandvis in care untul a fost uns direct pe paine. Asa ca, mai jos, va dau reteta de la dna Comsa, iar imaginatia noastra in ale gatitului poate sa dea un plus unei retete atat de simple. Si tineti seama ca, la vremea in care doamna Comsa isi scrisese cartea, tipul asta de …aperitiv era o noutate de noutate la mesele romanilor obisnuiti.

Sandvis Micado – reteta completa, printabila

Sandvisuri Micado

Sandvis Micado

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un sandvis dupa gusturile de la 1925
timp de pregatire 10 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 169 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 franzeluta 500 gr.
  • sunca slaba
  • salam
  • cascaval Ementhaler
  • unt cat cuprinde

Mod de preparare
 

  • “Scobim miezul dela o franzeluta de jumatate kgr. taindu-i mai intai un varf, apoi umpluta cu urmatoarea compozitie: sunca slaba, fiarta si taiata cuburi, salam bun taiat in felii subtiri, o bucata Ementhaler taiata marunt si amestecate cu atata unt proaspat, ca toate sa se lege bine. ”
    blank
  • ”Dupa ce am umplut-o, indesand-o bine, taiem franzela cu un cutit in felii de grosimea unui deget, le aranjam frumos pe o farfurie si le servim la ceai.”
    blank

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pofta buna!

publicitate

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.