Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi, reteta culinara simpla dar de mare efect, cu ingrediente naturale, un preparat de servit la mese de familie si de rasfatat familionul flamand.
Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Absolut savuros acest pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi – o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Cu efort minim, aveti un preparat de mare efect, absolut delicios. Ca sa va asigurati de acest succes, nu strica sa cititi cateva reguli, sfaturi si mici secrete valabile pentru orice fel de pui umplut cu orice umplutura, asezonare si garnitura doriti.

O reteta preluata de la volubilul Jamie Oliver. A iesit un preparat bun, bun, bun. Delicios. Yummi, yummi. Si pe cat de aspectuos arata, tot pe asa de usor se pregateste. Surpriza placuta a constituit-o usturoiul copt – extrem de gustos.

Reteta este versatila si poate fi adaptata propriului gust. Nu ezitati sa experimentati, e greu sa nu iasa ceva bun.

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

O reteta delicioasa de pui umplut, foarte usor de preparat

Tip de reteta fel principal
Bucatarie usoara
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 1 hour 20 minutes
timp total 1 hour 35 minutes
portii 4 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • 2 legaturi verdeata
  • 50 gr. unt inmuiat la temperatura camerei – eu am folosit unsoare; de porc.
  • 40 catei usturoi necuratati de coaja
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri verdeata de sezon am folosit cimbru uscat si cam atat

Mod de preparare

  1. Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C.

  2. Puiul il spalam iar una din legaturile de cimbru o punem inauntrul carcasei. 

  3. Ungem puiul cu unsoare pe toata suprafata, interior si exterior, saram, piperam.

  4.  Il punem in tava, de jur imprejur adaugam cei 40 de catei de usturoi numarati scrupulos plus a doua legatura de verdeata. 

  5. Bagam la cuptorul incins si in timp ce se coace, din cand in cand, deschidem usa si ungem cu zeama din tava.

  6. Cand e gata, scoatem puiul si-l lasam nitel sa se aseze aromele si gusturile.

Sosul

  1. Zeama de la pui o punem pe foc, adaugam 100 ml apa, vin si dam in fiert.

  2. Zdrobim niste usturoi, il adaugam in sos, mai fierbem cinci minute. 

  3. Scurgem intr-o sosiera, adaugam ulei de masline, verdeata, potrivim cu sare si piper. 

Servire

  1. Taiem puiul si servim cu sosul tocmai preparat si cu cateii de usturoi coptir. Care sunt dementiali asa copti. Super, mi-a placut, i-am mancat si pe paine prajita.

Notite

Pentru diverse sfaturi si trucuri in a prepara pui umplt, vezi si postarea Tips&tricks: pui umplut

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 14

Lasă un răspuns

*

244 Shares
Share141
Pin100
+13
WhatsApp