Banane prajite
As spune ca reteta asta de banane prajite nu este una tocmai potrivit pentru sfarsitul verii. E mai degraba un desert reconfortant pentru zile zgribulite si cenusii de toamna, reteta pe care am urmat-o eu o gasiti in cartea de la Lidl ”Wok – bucataria asiatica de zi zu zi”. Una din ideile retetei este ca trebuie folosite banane mai necoapte – acum, dupa ce am incercat reteta as zice ca asta nu trebuie sa fie obligatoriu…Ok, n-o sa folosesti banane prea coapte sau care se innegresc dar categoric bananele coapte nu strica deloc. Apoi in reteta zicea sa tai bananele de-a lungul, apoi feliate. Am facut exact asa dar dupa parerea mea e mai bine sa taiati bananele simplu in bucati de vreo – sa zicem 5 cm. De la prajire, dulceata bananei se accentueaza, fructul se inmoaie putin de aceea taiat simplu in bucati, fara a le mai taia pe lung, arata mai bine estetic si se simte mai bine combinatia finala – dulceata bananei si textura crocanta a invelisului din faina de orez.
Ca nota personala am zis ca nu se poate fara…scortisoara. Yeeeee, la sfarsit presarati niste zahar pudra amestecat cu scortisoara (sau doar scortisoara)….mmmm, ce arome!!!! Cred ca ar merge si cu nucsoara…sau cu vanilie :))))))))))).
Banane prajite – reteta completa, printabila
Banane prajite
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 5 banane
- 150 ml lapte - daca vreti ca reteta sa fie de postfolositi lapte vegetal (lapte de orez, de migale, de nuca de cocos...ce aveti)
- 100 gr faina de orez
- 40 gr unt
- sare
- ulei sau unt pentru prajit
Mod de preparare
- Intr-o craticioara, am topit 40 gr. de unt si l-am lasat deoparte sa se racoreasca cateva minute.
- Intr-un bol se am amestecat faina de orez cu laptele pana am obtinut un aluat asemanator celui de clatite.
- Amestecand continuu, am turnat cate putin de unt topit pana il inglobam tot in aluat.
- Incingem niste ulei in wok (cred ca e cel mai potrivit pentru reteta asta dar merge foarte bine si o tigaie nonaderenta) .
- Trecem bananele curatate si taiate in bucati mari prin aluatul din faina de orez si le prajim in untul incins pana se rumenesc si capata o culoare rumen aurie.
- Le scoatem cu paleta si le punem pe un servet de hartie absorbant care sa ”culeaga” uleiul in exces.
- Se servesc imediat, intrucat dupa o perioada, crusta crocanta se inmoaie si dispare tot farmecul.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Bune!