C

Ciuperci cu maioneza si muraturi (cu video atasat)

Ciuperci cu maioneza - varianta mea

Ciuperci cu maioneza si muraturi, o reteta de salata tip aperitiv foarte usor de facut, cu ciuperci, muraturi si maioneza, buna atat zi de zi cat si la ocazii.ciuperci cu maioneza si muraturi

Aceasta reteta de ciuperci cu maioneza si muraturi este una din mancarurile mele favorite. Am vazut o gramada de variante: cu sunca, cu usturoi, cu verdeata sau simpla. Mie mi se pare ideala cu muraturi – acestea dau o tenta usor acrisoara si taie din grasimea maionezei. Ideea a foat a mamei, ea a pus muraturi langa ciuperci si mie imi place asa de mult incat o prefer oricarei alte variante. Delicioasa, va spun. O alta salata in acest gen, foarte populara la noi in casa (si la romani in general) este salata de boeuf, o bunatate.

Chestiunea cu gramajul la ingrediente….Hmmm, recunosc ca la aperitivul asta nu cantaresc nimic, il cam fac … din ochi.

Ciuperci cu maioneza si muraturi – reteta completa, printabila si in format video

Reteta de ciuperci cu maioneza si muraturi are si un clip video, il puteti vedea la sfarsitul retetei, daca va place si vreti sa aflati cand mai public astfel de retete, musai abonati-va la canalul meu Youtube aici…

Ciuperci cu maioneza si muraturi

Un aperitiv simplu si delicios
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie usoara
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 20 minutes
Portii 4 portii
Calorii 160kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 500 gr. ciuperci
  • 100 gr. castraveti murati
  • 100 gr. gogosari murati
  • 5 - 6 linguri maioneza
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Am pus ciupercile la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute.
  • Cand sunt gata, le scurgem printr-o sita si le tocam marunt.
  • Ultimul pas e sa le stoarcem bine, cu mana sau printr-o sita, ca sa scoatem din zeama imbibata in ele. Asa vom evita sa lase apa si sa dilueze maioneza.
  • Muraturile le tocam tot cubulete mici, si le scurgem de apa si zeama in exces.
  • Car timp au fiert, ciupercile am preparat si maioneza.
  • Amestecam bine toate cele trei ingrediente deja enumerate, maioneza vom pune chiar numai cat sa lege ciupercile si muraturile intr-o salata omogena.
  • Potrivim cu sare, piper, poate si putina zeama de lamaie daca mai trebuie (s-ar putea sa nu fie nevoie, gustul e acrisor ar trebui sa vina preponderent de la muraturi).
  • Punem intr-un bol, intindem deasupra un strat subtire de maioneza, putem si decora.
  • Pastram la frigider pana in momentul servirii, acoperita cu o folie alimentara pentru protectie.

Reteta video

Notes

Ciupercile – noi le preferam proaspete, le fierb eu in apa cu sare si le maruntesc. Asa ne place noua dar puteti si doar sa le feliati daca va place sa simtiti pulpa carnoasa a ciupercilor. Bineinteles, puteti folosi si ciuperci de la conserva, clatite bine sub un jet de apa rece. Nu uitati sa le stoarceti bine de zeama inainte de a le adauga in maioneza.
Muraturi – castraveti sau gogosari murati. Acestea din urma sunt preferatele mele, merg grozav cu ciupercile si coloreaza placut toata salata. De obicei ma raportez la cantitatea de ciuperci, pun muraturi sa fie cat jumatate - trei sferturi din cantitatea de ciuperci. Aprecierea e simpla, o faceti dupa gust.
Soooo, ambele ingrediente le tai cubulete marunte, le pun intr-o sita si le storc bine de lichid, nu vrem ca sa dilueze maioneza – al treilea ingredient de baza.
Daca nu va simtiti stapani pe arta prepararii maionezei, musai sa vedeti si sa cititi sfaturile  mele pe subiect.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Ciuperci cu maioneza si muraturi
Amount Per Serving (100 gr.)
Calories 160 Calories from Fat 115
% Daily Value*
Total Fat 12.8g 20%
Total Carbohydrates 6.6g 2%
Protein 4.6g 9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Pffff, ce bunatate!

 Sper sa incercati si voi aceasta reteta si pofta buna la savurat ciuperci cu maioneza si muraturi!

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Micul says:

    Sa nu le vad, sunt in stare sa mananc oricat. Am sa incerc si varianta ta. Eu de obicei pentru a acri salatele cu maioneza pun putin iaurt cremos in maioneza si zeama de lamaie.
    Pupici multi piticilor si weekend fain.

  2. Emily says:

    sa stii ca mie nu prea imi place salata asta, insa varianta propusa de tine pare super delicioasa! Mereu imi faceam probleme cu cantititatea de maioneza si, cum ai spus si tu, cu muraturi care sa mai taie un pic din “consistenta” maionezei suna tare bine! Ce bine ca am ciuperci 🙂 caci le voi testa cu siguranta! Te pup scumpa mea! Weekend placut!

  3. Pingback:Salata de ciuperci cu maioneza si muraturi - Lecturi si Arome

  4. Pingback:10 retete pentru un savuros meniu de Craciun ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4231