Bilute de branza in diverse arome

Bilute de branza in diverse arome

E un aperitiv pe care l-am bibilit tot cu ocazia zilei mele de nastere, nu pot spune ca eu l-am creat, pentru ca nu cred asta dar oricum l-am alcatuit fara vreo reteta in fata. Ingrediente? In primul rand, branza framantata, seminte de chimen, verdeata (in cazul de fata – frunze de patrunjel si de menta).
In familia mea, branza framantata (sau de burduf – desi noi n-o tinem in burduf) n-o prea achizitionam din comert ci preferam sa o facem noi insine dintr-o roata mare de cas cat mai proaspat si gras. Tehnologia v-o spun printr-o povestioara 100% adevarata si foarte hazlie: se duce mama la piata sa cumpere cas. In timp ce plateste, o intreba pe bacita cum prepara ea branza framantata.
– Doamna, il tai in bucati (casul) si il dai de doua ori prin masina de tocat carne, vin raspunsul prompt si sfatos.
Gandindu-se probabil la cate mai avea de facut pana seara, mama ingaima ceva de genul ca vede ea daca l-o da chiar de doua ori prin masina.
La care aude un indemn sfatos, energic si mobilizator ce o lasa cu gura cascata:
-Nu-ti fie lene, doamna, nu-ti fie lene!
Toata familia am ras cu lacrimi, si acum decate ori ma simt mai demoralizata si fara chef de munca imi repet: Nu-ti fie lene, doamna, nu-ti fie lene si ma inveselesc si inviorez instant.

Asadar daca vreti sa incercati reteta asta, stabilim cata cantitate de branza framantata folosim, macinam semintele cat mai fin, tocam verdeata (proaspata) cat mai marunt si le framantam cu branza in cantitati subiective – adica dupa gust – poate fi o aroma mai delicata sau una mai puternica. Cu o lingurita luati mici cantitati din branza astfel aromata si le rotiti usor in podul palmei pana formeaza mici sfere perfecte. Aperitivul e gata.

Va dati seama ca variantele pot fi foarte numeroase si sunt hotarata sa incerc cat mai multe dar deocamdata n-am testat decat doua. Imediat ce voi afla noi delicii, vi le impartasesc cu drag.

– branza framantata + seminte de chimen macinate + frunze de patrunjel tocate marunt
– branza framantata + seminte de chimen macinate + frunze de menta tocate marunt

Pentru alte retete si idei de aperitive si gustari delicioase, dati o raita pe pagina mea de aperitive si gustari.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 2

  1. Deci bilutele astea sunt fenomenale nu am crezut la inceput in reteta dar o sa o recomand cu drag tuturor prietenelor mele.Multumim.

    1. Mă bucur ca-ți plac, adevarul este ca detaliile mici fac diferențe mari, asta se aplica la gatit in ierburi si condimente. Pot transforma un preparat simplu in o mie de feluri.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.