Supa de rosii coapte

Aceasta reteta de supa de rosii coapte este una foarte simpla, eu una le ador gustul, motiv pentru care o supa de rosii coapte nu poate fi decat un deliciu maxim pentru mine – pe cand o gustam ma gandeam ca ar merge perfect si conservata la brocan fiarta in dungi peste iarna pe post de ketchup. Chiar o sa incerc sa pun asa cateva borcane pentru iarna, sa vedem ce iese. Tot ne-a dat anul asta Doamne Doamne muuuuuuuuulte rosii. Pentru care multumim  cu niste papica buuuuna.

Supa de rosii coapte

Rosiile pot fi coapte fie pe gratar, fie la cuptor, asta e partea cea mai lunga a retetei, necesita multa…..rabdare. Dar ca sa fim sinceri, nu le coacem noi, o face focul deci trebuie sa fim doar prin preajma sa le colectam cand sunt gata. Apoi ne mai trebuie un blender cu care vom obtine in cateva secunde pretiosul preparat, gata de savurat. Este si destul de versatila poate fi adaptata propriului gust, adaugand condimentele preferate, experimentand noi si noi savori.

Supa de rosii coapte – reteta completa, printabila

Supa de rosii coapte
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Supa de rosii coapte

O supa de vara, absolut delicioasa, plina de aroma si culoarea naturii in floare
Tip de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie de vara
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
timp total 35 minutes
portii 4 portii
Calorii 56 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 10 rosii coapte taiate jumatati sau sferturi
  • 3 - 4 catei usturoi
  • 2 - 3 cepe rosii curatate si taiate jumatate
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 cescuta vin
  • 5– 6 linguri ulei de masline
  • sare piper (dupa gust)

optional

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 200 grade C.
  2. In tava cuptorului, am intins o foaie de copt peste care am asezat rosiile, ceapa, usturoiul, le stropim cu 4 – 5 linguri ulei, presaram cimbrul, zaharul, sarea si piperul si stropim totul si cu vin. Bagam la cuptor pentru jumatate de ora pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.
  3. Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi punem rosiile, ceapa si usturoiul in blender si maruntim totul. Eu am un blender care poate in acelasi timp sa si treaca prin sita. Asadar intai blenduiti, apoi eventual treceti tot si printr-­o sita mai rara, chestie pe care eu n-­am facut­-o caci n-­a mai fost nevoie.
  4. Adaugam sarea, piperul, putin ulei de masline, niste supa de pui daca vreti – doar cu rosiile
  5. pasate, iese o supa destul de vartoasa, totusi eu am pus doar foarte putina supa de pui (chestie de gust).
  6. O putem savura atat calda cat si rece, niste crutoane alaturi sunt binevenite.
Nutrition Facts
Supa de rosii coapte
Amount Per Serving (200 g)
Calories 56
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Rosiile coapte la cuptor…

DSC4410_thumb-25255B7-25255D

Supa e aproape gata….
DSC4418_thumb-25255B7-25255D

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 5

Lasă un răspuns

*

93 Shares
Share89
Pin2
+12
WhatsApp