Aceasta reteta de supa de rosii coapte este una foarte simpla, eu una le ador gustul, motiv pentru care o supa de rosii coapte nu poate fi decat un deliciu maxim pentru mine – pe cand o gustam ma gandeam ca ar merge perfect si conservata la borcan fiarta in dunsh peste iarna pe post de ketchup.

Chiar o sa incerc sa pun asa cateva borcane pentru iarna, sa vedem ce iese.

Tot ne-a dat anul asta Doamne Doamne muuuuuuuuulte rosii. Pentru care multumim  cu niste papica buuuuna.

supa de rosii coapte simpla ornata cu frunza de busuioc

Rosiile pot fi coapte fie pe gratar, fie la cuptor. Asta e partea cea mai lunga a retetei, necesita multa…..rabdare.

Dar ca sa fim sinceri, nu le coacem noi, o face focul.

Deci trebuie sa fim doar prin preajma sa le colectam cand sunt gata. La foc de carbuni ar avea si un usor gust de fum, ceea ce ar da un gust chiar mai interesant si complex.

Apoi ne mai trebuie un blender cu care vom obtine in cateva secunde pretiosul preparat, gata de savurat. Este si destul de versatila poate fi adaptata propriului gust, adaugand condimentele preferate, experimentand noi si noi savori.

Cateva recomandari…

Si pentru ca tot vorbim de supa de rosii, musai sa va amintesc de cealalta varianta, cu usturoi si busuioc, supa de rosii in stil italian, are chiar si un video atasat. Foarte simpla si cu un gust bogat si delicios.

Supa de rosii coapte – reteta completa, printabila

supa de rosii coapte simpla ornata cu frunza de busuioc

Supa de rosii coapte

O supa de vara, absolut delicioasa, plina de aroma si culoarea naturii in floare
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie de vara
Cuvinte cheie supa de rosii, supa de rosii coapte, supa de rosii coapte reteta simpla
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 35 minutes
Portii 4 portii
Calorii 56kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 10 bucati rosii coapte, taiate jumatati sau sferturi
  • 3 - 4 catei usturoi
  • 2 - 3 ceapa rosie curatate si taiate jumatate
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 cescuta vin
  • 5– 6 linguri ulei de masline
  • sare piper (dupa gust)

optional

  • supa concentrata de pui cateva linguri

Mod de preparare

  • Incingem cuptorul la 200 grade C.
  • In tava cuptorului, am intins o foaie de copt peste care am asezat rosiile, ceapa, usturoiul, le stropim cu 4 – 5 linguri ulei, presaram cimbrul, zaharul, sarea si piperul si stropim totul si cu vin. Bagam la cuptor pentru jumatate de ora pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.
  • Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi punem rosiile, ceapa si usturoiul in blender si maruntim totul. Eu am un blender care poate in acelasi timp sa si treaca prin sita. Asadar intai blenduiti, apoi eventual treceti tot si printr-­o sita mai rara, chestie pe care eu n-­am facut­-o caci n-­a mai fost nevoie.
  • Adaugam sarea, piperul, putin ulei de masline, niste supa de pui daca vreti – doar cu rosiile
  • pasate, iese o supa destul de vartoasa, totusi eu am pus doar foarte putina supa de pui (chestie de gust).
  • O putem savura atat calda cat si rece, niste crutoane alaturi sunt binevenite.
 
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Supa de rosii cu busuioc – delicioasa reteta cu rosii gatita in italian style

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.