Piept de porc crocant la cuptor, reteta culinara pe cat de simpla pe atat de savuroasa, mancare gatita la cuptor si servita alaturi de o garnitura de legume, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi…..Noi am servit cu o salata de varza de Bruxelles cu nuci, o bunatate.
Am gasit in congelator o bucata de piept de porc si mi s-a facut pofta de o friptura savuroasa si suculenta, niste piept de porc crocant la cuptor. Asa ca am lasat carnita sa se decongeleze iar seara m-am pus pe preparat…..
In esenta, prepararea dureaza doua zile. Partea buna este ca, de fapt, doar il punem la marinat peste noapte. A doua zi e gata pentru a fi pregatit la cuptor.
Piept de porc crocant la cuptor – reteta completa, printabila

Piept de porc crocant la cuptor
Reteta video
Ingrediente
- 1, 5 – 2 kg. piept de porc – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate)
- 8 catei usturoi
- 1 lingura piper negru
- 2 linguri seminte de fenicul
- cimbru maruntit
- 2 lamai
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
- Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare - amestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care, tot asa, le maruntim.
- Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.
- Dam drumul la cuptor, il incingem la 200 gr. C.
- Scoatem carnea de la frigider.
- Cu un cutit ascutit impungem din loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate.......................cu alte cuvinte, o impanam.
- Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora..
- Intre timp stoarcem cele doua lamai.
- Dupa jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
- Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam o ora iar la sfarsit marim temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si rumen.
- Scoatem de la cuptor si punem deoparte pentru jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit.
arata delicios
Sa mai zic ca lesin de pofta chiar daca am mancat deja de pranz? :)))
Pingback:Piept de porc crocant cu sos de mustar, simpla dar delicioasa