|

Piept de porc crocant la cuptor

Piept de porc crocant la cuptor, reteta culinara pe cat de simpla pe atat de savuroasa, mancare gatita la cuptor si servita alaturi de o garnitura de legume, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi…..Noi am servit cu o salata de varza de Bruxelles cu nuci, o bunatate.

Piept de porc crocant la cuptor
Am gasit  in congelator o bucata de piept de porc si mi s-a facut pofta de o friptura savuroasa si suculenta, niste piept de porc crocant la cuptor. Asa ca am lasat carnita sa se decongeleze iar seara m-am pus pe preparat…..

In esenta, prepararea dureaza doua zile. Partea buna este ca, de fapt, doar il punem la marinat peste noapte. A doua zi e gata pentru a fi pregatit la cuptor.

publicitate

Piept de porc crocant la cuptor – reteta completa, printabila

Piept de porc crocant la cuptor

Piept de porc crocant la cuptor

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de zile mari
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 1 hour 20 minutes
timp total 1 hour 30 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie romaneasca
portii 4 portii
calorii 482 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1, 5 – 2 kg. piept de porc – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate)
  • 8 catei usturoi
  • 1 lingura piper negru
  • 2 linguri seminte de fenicul
  • cimbru maruntit
  • 2 lamai
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare
 

  • Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare - amestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care, tot asa, le maruntim.
  • Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.
  • Dam drumul la cuptor, il incingem la 200 gr. C.
  • Scoatem carnea de la frigider.
  • Cu un cutit ascutit impungem din loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate.......................cu alte cuvinte, o impanam.
  • Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora..
  • Intre timp stoarcem cele doua lamai.
  • Dupa jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
  • Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam o ora iar la sfarsit marim temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si rumen.
  • Scoatem de la cuptor si punem deoparte pentru jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

blank

Plina de arome…..Un deliciu!

publicitate

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.