C

Curcan in stil asiatic

Curcan in stil asiatic

Curcan in stil asiatic, reteta simpla, dulce-acrisoara, aromata, lejera si usor de facut.

Reteta asta de curcan in stil asiatic mi s-a parut interesanta pentru ca e o mixtura de bucatarie indiana si putin  chinezeasca, condimentele sunt indiene dar combinatia zahar – otet am gasit-o mai mult la retetele chinezesti. Am zis s-o incerc si a iesit buna, asa ca iata ca o public si pe blog ca sugestie si inspiratie.

Curcan in stil asiatic

Dupa cum cred ca ati cam observat, imi cam plac retetele asiatice. Cel mai mult apreciez imaginatia si inventivitatea atunci cand vine vorba de combinarea condimentelor. In mod cert, mancarea asiatica, fie ea chineza, indiana sau de alt fel, nu e plictisitoare.

Reteta de fata are clare influente indiene, am potrivit-o la gust in stil chinezesc…La o adica cred ca puristii respectivelor gastronomii s-ar oripila dar…noua ne-a placut.

Pentru alte retete de inspiratie din bucataria chineza, vedeti aici.

Curcan in stil asiatic – reteta completa, printabila

Curcan in stil asiatic

Curcan in stil asiatic

O mancare aromata si usoara inspirata din bucataria indiana
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie asiatica
Cuvinte cheie curcan gatit in stil asiatic, curcan in stil asiatic
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 1 minute
Timp total 11 minutes
Portii 4 portii
Calorii 140kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 gr carne de curcan eu am cumparat de la magazin carne de lucru deja taiata cuburi.
  • 1 ceapa
  • 1 - 2 lingurite zahar in functie de gust
  • 4 lingurite otet - am pus doua lingurite
  • 1 lingurita ghimbir praf nu aveam asa ca am inlocuit usturoi tocat
  • 2 lingurite curry - am inlocuit curcuma care e oricum unul din ingredientele amestecului de curry
  • frunze dafin
  • anason
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Curatam ceapa, o taiem marunt. 
  • Incingem niste ulei, calim ceapa, adaugam si condimentele, otetul, zaharul, le lasam sa scada si sa-si combine aromele.
  • Am adaugat carnea, taiata bucati si fara piele, eventual, daca vrem, legumele. 
  • Mai adaugam niste apa (sau supa de pui daca avem la indemana) si lasam sa fiarba la foc molcom pana scade sosul si capata consistenta. 
  • Am potrivit la gust cu sare si piper. 
  • Le fierbem circa 60 pana ce capata consistenta.
  • Am adaugat taiteii konjac si cateva linguri cu smantana de gatit (in bucataria traditionala indiana se adauga iaurt). 
  • Peste cinci minute, mancarea e gata. Ceva savuros si rapid.

Notes

Optional: se pot adauga legume - morcovi, ardei, cartofi, se poate servi orez gatit simplu sau se pot folosi taitei de orez. Eu am folosit paste konjac pe care le-am adaugat cu cinci minute inainte de a lua mancarea de pe foc.

Curcan in stil asiatic

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.