|

Curcan in stil asiatic

Curcan in stil asiatic, reteta simpla, dulce-acrisoara, aromata, lejera si usor de facut.

Reteta asta de curcan in stil asiatic mi s-a parut interesanta pentru ca e o mixtura de bucatarie indiana si putin  chinezeasca, condimentele sunt indiene dar combinatia zahar – otet am gasit-o mai mult la retetele chinezesti. Am zis s-o incerc si a iesit buna, asa ca iata ca o public si pe blog ca sugestie si inspiratie.

Curcan in stil asiatic

Dupa cum cred ca ati cam observat, imi cam plac retetele asiatice. Cel mai mult apreciez imaginatia si inventivitatea atunci cand vine vorba de combinarea condimentelor. In mod cert, mancarea asiatica, fie ea chineza, indiana sau de alt fel, nu e plictisitoare.

Reteta de fata are clare influente indiene, am potrivit-o la gust in stil chinezesc…La o adica cred ca puristii respectivelor gastronomii s-ar oripila dar…noua ne-a placut.

publicitate

Pentru alte retete de inspiratie din bucataria chineza, vedeti aici.

Curcan in stil asiatic – reteta completa, printabila

Curcan in stil asiatic

Curcan in stil asiatic

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O mancare aromata si usoara inspirata din bucataria indiana
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 1 minute
timp total 11 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie asiatica
portii 4 portii
calorii 140 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr carne de curcan eu am cumparat de la magazin carne de lucru deja taiata cuburi.
  • 1 ceapa
  • 1 - 2 lingurite zahar in functie de gust
  • 4 lingurite otet - am pus doua lingurite
  • 1 lingurita ghimbir praf nu aveam asa ca am inlocuit usturoi tocat
  • 2 lingurite curry - am inlocuit curcuma care e oricum unul din ingredientele amestecului de curry
  • frunze dafin
  • anason
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Curatam ceapa, o taiem marunt. 
  • Incingem niste ulei, calim ceapa, adaugam si condimentele, otetul, zaharul, le lasam sa scada si sa-si combine aromele.
  • Am adaugat carnea, taiata bucati si fara piele, eventual, daca vrem, legumele. 
  • Mai adaugam niste apa (sau supa de pui daca avem la indemana) si lasam sa fiarba la foc molcom pana scade sosul si capata consistenta. 
  • Am potrivit la gust cu sare si piper. 
  • Le fierbem circa 60 pana ce capata consistenta.
  • Am adaugat taiteii konjac si cateva linguri cu smantana de gatit (in bucataria traditionala indiana se adauga iaurt). 
  • Peste cinci minute, mancarea e gata. Ceva savuros si rapid.

Notite bine de stiut

Optional: se pot adauga legume - morcovi, ardei, cartofi, se poate servi orez gatit simplu sau se pot folosi taitei de orez. Eu am folosit paste konjac pe care le-am adaugat cu cinci minute inainte de a lua mancarea de pe foc.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Curcan in stil asiatic

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.