Sandwich verde
| |

Sandwich verde

M-a tot tentat aceasta reteta de sandwich verde de cand am vazut-o prima oara in revista “Good Food”, arata atat de bine incat iti venea sa mananci hartia de-a dreptul.Sandwich verde

Ce e placut la acest sandwich este faptul ca pornind de a aceasta reteta putem varia in extrem de multe combinatii, nu are cum sa nu fie delicios si, cum vara se apropie cu pasi repezi, nu pot sa nu o recomand ca fiind o reteta ideala pentru un picnic vesel la scalda.

Variatii pot fi si pentru ce intindem pe chifla, eu una va propun sa experimentati cu cateva pateuri vegetale simplu de facut. Daca sunteti in cautarea unor sandwichuri gustoase de post, vedeti aici.

Sandwich verde – reteta completa, printabila

Sandwich verde

Sandwich verde

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de sandwich fara carne, usor adaptabila pentru post- preparat fresh, nutritiv si gustos
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 0 minutes
timp total 10 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie vegana, de post, ovo-lacto-vegetariana
portii 1 portie
calorii 326 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 bucata chifla sau felii de paine toast integrala sau de secara
  • 3 linguri hummus Eu n-aveam la indemana, asa ca n-am pus. Dar ma gandeam ce s-ar potrivi de bine, de pilda, pasta de mazare cu menta.
  • 1 bucata avocado mic
  • cateva frunze de rucola
  • 8 – 10 rosii cherry feliate

optional

  • maioneza
  • unt cat sa intindem pe chifla

Mod de preparare
 

  • Taiem avocadoul in jumatate, scoatem samburele, decojim, feliem pulpa nici prea subtire, nici prea gros, il stropim cu putintel suc de lamaie ca sa nu se oxideze.
  • Am taiat chifla in doua la mijloc, am intins untul si humusul
  • Adaugam salata, feliile de avocado si rosiile.
  • Asezonam cu piper, turnam sosul dorit, acoperim cu a doua felie de chifla. Et voila!:)))))))))

Notite bine de stiut

In loc de unt se poate folosi orice pateu vegetarian aveti la indemana.  Puteti testa cateva retete din liste de Pateuri vegetale de pe blog in care regasiti si reteta mea de hummus.
Frunzele de rucola se pot inlocui cu frunze de salata din cea mai comuna. Nici ideea de a pune cateva frunze de papadie nu este rea, dat fiind ca acestea ne ajuta si la silueta dar este un ajutor foarte util si la functionarea bilei.
Ca sos, eu am pus maioneza caci asta aveam eu la indemana dar puteti pune ce sos va pica bine. Pentru un sandwich cu adevarat vegetarian, putem prepara maioneza de avocado – se va potrivi cu siguranta. Ma gandeam ce bine s-ar potrivi, de asemenea, faimosul sos tsatsiki cu iaurtul racoritor, castravetii si mararul aromat.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

12 Comments

  1. yum yum, arata bine si suna si mai bine! 🙂 am primit si eu de la ai mei niste reviste Good Food din Ro, si am vazut multe retete interesante 🙂

  2. Arata foarte bine si al tau. Eu as renunta la humus pt ca nu-mi place si il mai si asociez in mintea mea cu substanta care da fertilitate solului si care este, de fapt, putreziciune de animale si frunze. Cred ca de aia nu pot pune gura pe humus-ul alimentar, dar restul influlec cu mare placere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.