O reteta de sandwich fara carne, usor adaptabila pentru post- preparat fresh, nutritiv si gustos
Prep Time10 minutesmins
Cook Time0 minutesmins
Total Time10 minutesmins
Course: Aperitive si gustari
Cuisine: vegana, de post, ovo-lacto-vegetariana
Keyword: sandwich cu acocado si rosii fara carne, sandwich vegetarian, sandwich verde
Servings: 1portie
Calories: 326kcal
Author: Laura
Ingredients
1bucatachiflasau felii de paine toast integrala sau de secara
3lingurihummusEu n-aveam la indemana, asa ca n-am pus. Dar ma gandeam ce s-ar potrivi de bine, de pilda, pasta de mazare cu menta.
1bucataavocado mic
cateva frunze de rucola
8 – 10rosii cherryfeliate
optional
maioneza
unt cat sa intindem pe chifla
Instructions
Taiem avocadoul in jumatate, scoatem samburele, decojim, feliem pulpa nici prea subtire, nici prea gros, il stropim cu putintel suc de lamaie ca sa nu se oxideze.
Am taiat chifla in doua la mijloc, am intins untul si humusul.
Adaugam salata, feliile de avocado si rosiile.
Asezonam cu piper, turnam sosul dorit, acoperim cu a doua felie de chifla. Et voila!:)))))))))
Notes
In loc de unt se poate folosi orice pateu vegetarian aveti la indemana. Puteti testa cateva retete din liste de Pateuri vegetale de pe blog in care regasiti si reteta mea de hummus.Frunzele de rucola se pot inlocui cu frunze de salata din cea mai comuna. Nici ideea de a pune cateva frunze de papadie nu este rea, dat fiind ca acestea ne ajuta si la silueta dar este un ajutor foarte util si la functionarea bilei.Ca sos, eu am pus maioneza caci asta aveam eu la indemana dar puteti pune ce sos va pica bine. Pentru un sandwich cu adevarat vegetarian, putem prepara maioneza de avocado – se va potrivi cu siguranta. Ma gandeam ce bine s-ar potrivi, de asemenea, faimosul sos tsatsiki cu iaurtul racoritor, castravetii si mararul aromat.