Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, reteta culinara cunoscuta si sub numele de Veloute Dubarry, daca vrem sa fim simandicosi, o reteta clasica de supa crema cu  legume si fara carne

supa crema de conopida

Sincer, nu stiu exact ce legatura are (sau daca are )cu Madam Du Barry, celebra iubita a lui Ludovic al XV-lea. Daca acest preparat era in lista ei de preferinte, pot sa spun ca nu avea deloc gusturi rele.

In orice caz, daca va place conopida, va fi o delicatesa pentru papilele voastre gustative. Si daca tot va place, nu strica sa incercati si alte retete printre care Chiftelute cu conopida sau Conopida gratinata, sunt delicioase.

Supa crema de conopida – reteta completa, printabila

Supa crema de conopida
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, supranumita si Veloute Du Barry, o supa hranitoare, foarte buna servita fierbinte.

Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 1/2 kg. conopida
  • 100 gr. ceapa
  • 50 gr. telina
  • 100 gr. unt
  • 200 gr. smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 80 gr. faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 l supa clara

Mod de preparare

  1. Desfacem conopida in bucatele mici pe care le punem in apa cu sare pentru a o curata de eventualele insecte ratacite in corola, o scurgem si o punem apoi la fiert in circa 2 litri de apa cu sare. 

  2. Cand e gata, separam doua polonice din fiertura de conopida pe care o racim rapid.

  3. Taiem ceapa si telina marunt si le punem la calit in unt, adaugand apoi si faina pe care o prajim avand grija sa nu prinda culoare. 

  4. Se adauga supa de conopida pe care am racit-o deja si amestecam cu grija pentru a nu forma cocoloase. 

  5. Adaugam toata supa in care a fiert conopida si fierbem cateva minute pana se patrund toate ingredientele. 

  6. Scoatem cateva bucatele de conopida (care sunt mai intregi si mai aspectuoase) iar restul legumelor se paseaza.

  7. Preparam un liaison - amestec de smantana cu galbenusuri de ou - pe care il omogenizam incetul cu incetul intr-un blidisel cu putina supa fierbinte, apoi turnam totul in oala mare. Nu uitati sa dati imediat focul incet. 

  8. Se potriveste cu sare, piper, nucsoara (eu n-am avut asa ca am pus cuisoare si a iesit foarte gustoasa). 

  9. Se mai fierbe la foc foarte mic 2 - 3 minute, se adauga bucatele din conopida pastrata deoparte si se trage deoparte.

  10. Traditional, genul asta de supa-crema se serveste cu crutoane care acompaniaza perfect textura fina cu un strop de crocant. Le puteti face in casa si nu dureaza mai mult de 20 de minute.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

  1. Laura,mi-ai dat o idee,oricum nu am facut-o de mult si brusc mi-ai deschis apetitul pt.o supa de conopida!o fac in curind,da asa cum obisnuiesc eu!te pup!

Lasă un răspuns

*

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp