Prajitura cu morcovi
Prajitura cu morcovi, reteta simpla, gustoasa, ieftina, cu ingrediente simple, la indemana in orice casa. Un dulce gustos de zi cu zi, usor de facut.
Luna aceasta, la provocarea Bucatarul Curajos – ideea Amei, propunatoarea desertului este Corina de la “Pofta vine mancand”.
Si ce s-a gandit Corina sa ne propuna? Sa ne morcovim cu un chec aromat si foarte usor de facut. Un desert simplu cu ingrediente ieftine usor de gasit prin casa. Nu e genul de desert pentru ocazii dar e suficient de gustos ca sa il vrei langa cana cu ceai dimineata la prima ora.
Cateva recomandari daca nu va suparati….
Si pentru ca tot suntem la categoria deserturi cu fructe si….legume, zic eu ca merita sa ne aducem aminte si de un delicios chec cu iz tomantic, checul cu ciocolata si pere dar si de checul preferat al familiei mele, cel cu lamaie si mac -mmm, un deliciu! A, da, si musai sa pomenim si de prajitura cu cacao, simpla dar gustoasa, si de aspectuosul chec in trei culori, o reteta perfecta chiar si pentru mesele de ocazie.
Prajitura cu morcovi – reteta completa, printabila
Prajitura cu morcov
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 3 bucati morcovi
- 3 bucati ou
- 4 linguri faina
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 - 3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 30 g unt (pentru unsa tava de copt) – eu am folosit hartie de copt ca-s mai comoda de fel
Mod de preparare
- Morcovii ii curatam, ii spalam, ii dam pe razatoarea marunta.
- Intr-un bol spargem ouale si le batem putin laolalta cu zaharul.
- Adaugam uleiul si morcovii si amestecam bine compozitia sa se omogenizeze.
- Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si o turnam in compozitia cu oua si zahar, mixam bine, adaugam si scortisoara, omogenizam aluatul si….. gata aluatul. Sau, ma rog, aproape gata
- Pregatim tava – fie o ungem cu unt fie o tapetam cu o foaie de copt, apoi turnam aluatul si dam la cuptor preincalzit la o temperatura medie (160-177 grade) cam 30 de minute sau pana trece testul scobitorii (adica sa iasa curat din aluat atunci cand il infigem in mijlocul prajiturii) – depinde si de cuptor.
- Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca……
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
S-a mancat la tine? ca la mine am mancat numai eu.
Frumoasa prezentare! Pupici.
e buna si fara galzura, stiu :))
Multumesc ca ai raspuns provocarii :*
Da așa uleioasa iese🙄? Merge făcută și cu unt? E buna , da prea uleioasa pt mn