Prajitura cu morcovi
|

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi, reteta simpla, gustoasa, ieftina, cu ingrediente simple, la indemana in orice casa. Un dulce gustos de zi cu zi, usor de facut.

Prajitura cu morcovi reteta simpla si ieftina
Luna aceasta, la provocarea Bucatarul Curajos – ideea Amei, propunatoarea desertului este Corina de la “Pofta vine mancand”.

Si ce s-a gandit Corina sa ne propuna? Sa ne morcovim cu un chec aromat si foarte usor de facut. Un desert simplu cu ingrediente ieftine usor de gasit prin casa. Nu e genul de desert pentru ocazii dar e suficient de gustos ca sa il vrei langa cana cu ceai dimineata la prima ora.

Cateva recomandari daca nu va suparati….

Si pentru ca tot suntem la categoria deserturi cu fructe si….legume, zic eu ca merita sa ne aducem aminte si de un delicios chec cu iz tomantic, checul cu ciocolata si pere dar si de checul preferat al familiei mele, cel cu lamaie si mac -mmm, un deliciu! A, da, si musai sa pomenim si de prajitura cu cacao, simpla dar gustoasa, si de aspectuosul chec in trei culori, o reteta perfecta chiar si pentru mesele de ocazie.

Prajitura cu morcovi – reteta completa, printabila

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcov

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Prajitura cu morocv, un desert simplu si delicios
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 12 felii
calorii 95 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 3 bucati morcovi
  • 3 bucati ou
  • 4 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 - 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 30 g unt (pentru unsa tava de copt) – eu am folosit hartie de copt ca-s mai comoda de fel

Mod de preparare
 

  • Morcovii  ii curatam, ii spalam, ii dam pe razatoarea marunta. 
    blank
  • Intr-un bol spargem ouale si le batem putin laolalta cu zaharul.
    blank
  • Adaugam uleiul si morcovii si amestecam bine compozitia sa se omogenizeze.
    blank
  • Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si o turnam in compozitia cu oua si zahar, mixam bine, adaugam si scortisoara, omogenizam aluatul si….. gata aluatul. Sau, ma rog, aproape gata
    blank
  • Pregatim tava – fie o ungem cu unt fie o tapetam cu o foaie de copt, apoi turnam aluatul si dam la cuptor preincalzit la o temperatura medie (160-177 grade) cam 30 de minute sau pana trece testul scobitorii (adica sa iasa curat din aluat atunci cand il infigem in mijlocul prajiturii) – depinde si de cuptor.
  • Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca……

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Corina a fost mai harnica, i-a facut si o glazura…Dar, parol, prajitura este foarte buna si asa – simpla – si n-o spun doar ca sa-mi gasesc scuze ca n-am glazurit-o.

Similar Posts

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.