|

Chec cu pere si ciocolata

Chec cu pere si ciocolata, reteta simpla de desert, un chec clasic cu pere si ciocolata. Perele  trebuie scurse de lichidul in exces ca sa nu incarce excesiv aluatul.

publicitate
Chec cu pere si ciocolataLuna aceasta, la provocarea Bucatarul curajos, propunerea dulce ne-a venit chiar din partea initiatoarei grupului, Ama. Ceva usor de facut si plin de arome de sezon. Eu am nimerit niste pere cam zemoase. Si asta s-a simtit din plin in produsul final in plus, am mai “scapat” in aluat si niste samburi de nuca cruzi.
Si daca tot veni vorba de checuri, poate va face cu ochiul sa testati si checul in trei culori, cu un aspect deosebit sau checul cu lamaie si mac, simplu de facut si plin de arome.

Chec cu pere si ciocolata – reteta completa, printabila

Chec cu pere si ciocolata

Chec cu pere si ciocolata

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un chec cu arome tomnatice
fel de mancare Desert
bucatarie clasica
calorii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 210 g. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 2 ou
  • esenta de vanilie
  • 5-6 pere taiate cubulete
  • 150 gr. ciocolata maruntita
  • sare

Mod de preparare
 

  • Aprindem focul in cuptor, sa-l preincalzim.
  • Pregatim si tava, ungem cu unt si tapetam cu faina.
  • Pregatim perele si ciocolata.
  • Fructele le spalam, le taiem in patru, curatam mijlocul de cotor, pulpa perelor o taiem cubulete.
  • Ciocolata am maruntit-o, intai am incercat pe razatoare dar curand am trecut la maruntirea cu cutitul.
    blank

Aluatul

  • Amestecam faina cu sarea si praful de copt. 
  • Mixam untul moale cu zaharul si adaugam treptat ouale – cate unul, mixam si doar cand primul s-a incorporat, il adaugam si pe al doilea. 
  • La sfarsit, adaugam faina, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
    blank
  • La final, adaugam perele, eventual nucile, ciocolata, amestecam usor, cu o lingura de lemn sa nu se sfarme tare.
    blank
  • Bagam la cuptor. 
  • Ca sa fim siguri ca e facuta, verificam cu ajutorul testului scobitorii…… In fine, oricum scobitoarea iese usor umeda dat fiind perele din aluat dar oricum siguri va dati seama cand e gata. Miroase mult prea bine……

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.