Tocanita de pui, reteta simpla si foarte savuroasa
Tocanita de pui, reteta delicioasa, savuroasa, plina de arome, simpla si rapida. Mancarea perfecta zi de zi dar si la ocazii.
Cine n-a mancat macar o data in viata tocanita de pui? Reteta mai clasica si mai cunoscuta ca asta, mai rar. Si e cu atat mai buna cu cat ingredientele sunt de calitate, tot unul si unul caci cu niste ingrediente de calitate, n-avea cum sa nu iasa ceva delicios.
Normal ca eu am folosit printre ultimele provizii de iarna.
In loc de ardei am pus pasta de ardei si in loc de rosii cherry rosii conservate la borcan – o bunatate.
Nu eram sigura ce garnitura sa fac. Dupa ce am facut tocanita si am pozat-o, dintr-o data m-a lovit inspiratia. Am repus tocana pe foc si am facut niste galuste de papricas – a iesit o nebunie de mancare, au mancat feciorii mei in disperare.
Cateva idei in plus…
Daca vreti si alte idei pentru garnitura, trebuie sa va spun ca e genul de reteta care merge perfect atat cu o mamaliguta rustica dar si cu o garnitura simpla de orez, un pireu de cartofi clasic sau unul mai putin traditional, eventual de dovleac, mazare sau telina. Lista nu se opreste aici dar completati voi urmarea dupa pofta domniei-voastre…
O alta tocanita… dar cu maruntaie de pui de data asta aveti aici. Foarte buna si aceasta, in plus ieftina caci maruntaiele chiar nu sunt ingrediente scumpe si se gasesc la caserole de jumatate de kilogram.
Tocanita de pui – reteta completa, printabila

Tocanita de pui
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 pulpe de pui
- 1 ceapa mare
- 1 ardei capia rosu – eu am folosit pasta de ardei
- 1 ardei gras galben
- 200 gr. rosii cherry – am folosit ultimul borcan de rosii puse peste iarna in camara
- patrunjel verde
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
- Intr-o oala cu putin ulei am prajit-o bucatile de carne pe ambele parti, apoi le-am scos-o si le-am tinut-o la cald.
- In uleiul ramas se caleste ceapa si ardeii tocati marunt (sau pasta de ardei dupa caz).
- Cand ceapa s-a inmuiat, adaug din nou carnea prajita.
- Acoperim cu apa calda si lasam sa fiarba cu capacul pus, la foc mic.
- Dupa vreo 20 minute am adaugat rosiile si am lasat sa fiarba in continuare pana cand sosul a mai scazut putin, iar carnea si legumele sunt gatite bine.
- Adaugam patrunjel verde tocat si oprim focul.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Doa 66 de calorii pe suta de grame? Nu e mult, deci pot manca linistita :))
Daca scoti pielita e mai putin. Dar trebuie sa adaugi garnitura de care o fi.