|

Enchiladas de pui cu sos mexican

Enchiladas de pui, un preparat delicios, tipic mexican, o reteta aromata, exotica, foarte satioasa, este o varianta perfecta pentru a recicla resturile de carne de la friptura, intr-un fel deosebit si deloc monoton
enchiladas de pui
Provocarea lunii la Daring Cooks: Stacked Green Chile & Grilled Chicken Enchilad, in traducere destul de  libera Enchiladas de pui la gril cu sos mexican. Reteta de origine mexicana. Sincer, ieri cand era data de dezvaluire a retetei eram in aer. Aveam reteta tradusa insa aceasta cuprindea in original niste ingrediente pe care nu prea aveam cum sa le gasesc in Romania: faina harina sau tomatillos, nici nu prea stiam cu ce sa le inlocuiesc, auzisem opinii ca tomatillos se pot inlocui cu gogonele nemurate amestecate cu suc de limetta – dar zau asa de unde  gogonele proaspete primavara?…. nu am gasit asa ca eram in mare incurcatura – ma gandeam sa folosesc rosii mai necoapte. Andreiut este, in continuare, bolnavior asa ca era cat p-aci sa anunt ca renunt luna asta cand am vazut reteta Brandusei gata publicata, m-am uitat la varianta ei si am respirat usurata: ei, da, varianta asta puteam s-o gatesc si eu foarte usor. Am rugat-o sa ma lase sa-i folosesc reteta si ea a fost atat de draguta sa ma incurajeze, multumesc tare mult, Brandusa, de tot ajutorul, raman indatorata.

In principiu, reteta de enchiladas de pui este compusa din tortilla (click pe link pentru reteta), carne pui care poate fi si resturi de la fripturi, utilizate in mod ingenios si sosul mexican red salsa.

Enchiladas de pui – reteta completa, printabila

Enchillada de pui cu sos salsa mexican

Enchiladas de pui cu sos mexican

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta mexicana, plina de savoare
fel de mancare fel principal
bucatarie mexicana
portii 4 portii
calorii 314 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 12 tortillas 3 tortillas pe portie
  • sos mexican rosu red salsa

ingrediente tortillas

  • 450 gr. faina pentru paine, tip 650
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 240 ml apa fierbinte

ingrediente sos mexican rosu

  • 1 conserva rosii taiate
  • 1 ardei taiat cubulete
  • 2 ceapa tocate marunt
  • 3 catei usturoi tocati marunt
  • 1/2 lingurita pudra de chilli
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita scortisoara pudra
  • 2 linguri unt de arahide
  • 300 ml supa concentrata de pui
  • 1 lingura oregano taiat marunt - eu am folosit uscat
  • 2 linguri ulei de susan de masline
  • sare dupa gust
  • ardei iute daca va place picant, eu n-am pus

ingrediente enchiladas de pui

  • 2 piepti de pui eu una am preferat pulpe pe care le-am dezosat si taiat fasii (1 pulpa per portie)
  • 250 gr. mozzarella taiata cubulete mici
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Reteta se face foarte usor daca avem deja pregatite tortillas si  sosul rosu (red salsa), ambele pot fi pregatite in avans. 
  • Trebuie, de asemenea, sa aprindem focul in cuptor si sa-l incalzim la 185 grade C. Desigur se poate folosi si cuptorul cu microunde pentru tusa finala daca e cald afara.
  • Carnea de pui dezosata se da cu sare si piper si il punem pe grill pana este facut. 
  • Il taiem apoi fasii (eu am facut-o inainte sa-l pun in tava). Nota In locul puiului la gratar, se pot folosi resturi de carne de pui ramase de la friptura sau tocana.
  • Cand cuptorul e incalzit, punem intr-o tava bucatile de tortillas cate portii dorim, deasupra punem un sfert din cantitatea de pui, apoi un sfert din sos mexican si un sfert din cantitatea de mozarella.
  • Mai adaugam inca un strat de tortillas, pui, sos si branza iar, la final, inca o felie de tortillas.
  • Peste aceasta am mai presarat nitica branza si niste sos rosu si l-am dat la cuptor pentru 20 de minute.
  • Se serveste imediat.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Reteta pas cu pas….

Primul strat de enchiladda……

blank
Adaugam si mozzarella…
 blank
E gata………..
blank
Sa stiti ca e o mancarica buna. Nitelus cam satioasa dar foarte buna, plina de arome si gusturi. Sigur o s-o mai pregatesc, poate si fara tortilla (caci eu evit de multe ori aluaturile), cu o salatica alaturi, miam miam.
Ii multumesc tare mult inca o data Brandusei, fara ea as fi lasat balta provocarea acestei luni si as fi ratat aceasta minunata experienta.

publicitate

Similar Posts

8 Comments

  1. Superb arata enchillada ta! Ma bucur foarte mult ca am putut sa-ti fiu de folos si ca n-ai ratat mancarica asta gustoasa. Te pup si multa sanatate puiutului tau.

  2. Laura, arata superb enchillada! Nu este combinatie acceptata la Dieta Rina, dar este sigur foarte gustoasa. Ma bucur ca ai rezolvat problema cu aceasta reteta si ca Brandusa ti-a fost de ajutor. Un weekend minunat sa ai si multa sanatate lui Andreiutu!

  3. I don’t understand your writing but your enchiladas looks amazing! I get hungry just looking at that beautiful picture! Great job on the challenge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.