Sos salsa mexican, o reteta delicioasa de inspiratie mexicana, plina de arome

 

Sos salsa mexican

Este un sos foarte gustos, usor dulceag (asta daca nu pui ardei iute :)))))))))), plin de arome si gusturi, nu degeaba red mexican salsa este o reteta celebra in toata lumea.

Salsa in spaniola inseamna sos. Exista foarte multe tipuri de sos si ele difera in functie de ingrediente dar si de bucataria din care face parte. Salsa desemneaza sosurile din bucataria mexicana, cunoscute si sub numele de salsa fresca sau salsa picante.

Cateva tipuri de salsa…

  • Salsa roja, sos rosu, e folosit ca condiment in bucataria mexicana si cea sudica din SUA. Ca ingrediente se folosesc de obicei rosii, chilli, ardei, ceapa, usturoi so coriandru proaspat. i
  • Pico de gallo , cunoscut ca salsa fresca, salsa picada sau salsa mexicana poate contine rosii crude, zeama de lamai verzi, ceapa si coriandru proaspat.
  • Salsa cruda, este un amestec negatit de rosii tocate, ceapa, chilli japaleno (un sortiment de ardei foarte iuti) si frunze de coriandru. 
  • Salsa verde,  e un tip de sos verde mexican facut cu tomatillos gatite.
  • Salsa negra e un sos negru mexican facut din chilli uscat, usturoi si ulei.
  • Salsa taquera,  sos de taco, preparat ci tomatillos si chilli.
  • Salsa criolla e un tip de sos sud-american care are la baza ceapa feliata. 
  • Salsa ranchera, facut cu rosii, mai multe tipuri de chilli si condimente. De obicei se serveste calduta, are o consistenta mai groasa. 
  • Habanero salsa este un sos extrem de picant preparat cu chilli soi habanero. 
  • Chipotle salsa este un sos picant si usor afumat facut cu chilli tip japaleno, rosii, usturoi si condimente.
  • Salsa cu porumb e un sos facut cu porumb, ceapa, ardei iute. Se foloseste de obicei ca sos pentru burrito, tacos si quesadilla. 

Mai exista si niste tipuri de sosuri bazate pe fructe

  • Salsa cremoasa de avocado salsa e preparata cu avocado, lamaie verde, doua tipuri de ardei iuti,  jalapeño or serrano, usturoi si chimion. 
  • Mango salsa este un sos dulce-picant facut din mango si folosit ca topping pentru nachos. Merge excelent si cu puiul sau pestele la gratar. 
  • Salsa de ananas e si picanta si dulce in acelasi timp. E folosit ca alternatica la sosul de mango. 

Revenind la reteta noastra….

Aceasta aromata si delicioasa reteta de sos mexican rosu l-am folosit la enchiladas de pui, o reteta gustoasa si nu foarte complicata pe care v-o recomand cu drag.

Enchillada de pui cu sos salsa mexican

Sos salsa mexican – reteta completa, printabila

Sos salsa mexican

Delicios sos mexican, red salsa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Sosuri si dresinguri
Bucatarie mexicana
Cuvinte cheie sos mexican aromat, sos salsa mexican
Portii 4 portii
Calorii 58kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 conserva rosii taiate (eu am folosit pasta de rosii)
  • 1 ardei gras taiat cubulete
  • 2 bucati ceapa tocate marunt
  • 3 catei usturoi tocati marunt
  • 1/2 lingurita chilli pudra
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita scortisoara pudra
  • 300 ml supa concentrata de pui
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 lingura oregano tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • ardei iute daca iti place picant (eu n-am pus)

Mod de preparare

  • Intr-o cratita, incalzim uleiul si calim putin ceapa.
  • Adaugam ardeiul, usturoiul, chilli, chimen, scortisoara, oregano si le amestecam in timp ce sfaraie in ulei molcom. 
  • Punem pasta de rosii si supa, lasam sa dea in clocot.
  • Adaugam untul de arahide, potrivim la gust de sare (eu am pus si putin piper, asta pentru ca nu am folosit ardei iute – cah, nu pot supporta sa-mi ia gura foc) si-l fierbem la foc foarte mic pentru zece minute.  Daca se ingroasa prea mult, mai adaugam apa fierbinte sau supa de pui.

Reteta o am de la Brandusa.

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.