Inghetata de cafea
|

Inghetata de cafea

Inghetata de cafea, o reteta racoritoare, tratatie absolut delicioasa.
Inghetata de cafea
Sunt o maniaca a cafelei. Imi place gustul, imi place mirosul, imi plac reprezentarile de cafea (tablouri, musamale etc. etc). Paradoxal nu depasesc o cafea pe zi, doua daca e o zi grea. Imi plac tare mult si deserturile cu cafea.
Daca tot imi place asa mult, nu puteam rata inghetata de cafea, reteta pe care o am dintr-un numar special Carticica practic dedicat inghetatelor.

O alta inghetata cu cafea, una cu ness si nuca de data asta gasiti aici.

Inghetata de cafea – reteta completa, printabila

Inghetata de cafea

Inghetata de cafea

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un desert de vara delicios
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie de vara
portii 4 portii
calorii 369 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 bucati galbenus de ou
  • 150 gr. zahar
  • 250 ml. cafea gata preparata, concentrata
  • 250 ml. smantana

Mod de preparare
 

  • Preparam cafeaua – eu am facut-o foarte concentrata dar se poate si mai slaba, in functie de asta gustul inghetatei va fi mai puternic sau va fi mai suav. Cand e gata, o punem deoparte sa se raceasca.
  • Intr-un oala de marime medie, frecam cu harnicie galbenusurile cu zaharul pana ce crema se deschide la culoare si capata un aspect usor pufanat.
  •  E momentul sa adaugam peste compozitia de galbenusuri cafeaua racita, in fir subtire mestecand in acelasi timp pentru ca sa se omogenizeze.
  • Aprindem focul si punem oala pe foc la flacara mica si amestecam continuu – mare grija sa nu dea crema in clocot, musai atentie ca altfel se taie si adio inghetata tura asta.
  • Amestecam pana se ingroasa. Mda, stiu, la inceput ai impresia ca acest lucru nu se va intampla niciodata – never ever- ca asigur ca se va ingrosa, asa ca inarmati-va cu rabdare si amestecati constiincios.
  • Cand in fine crema de galbenusuri e gata, o lasam sa se raceasca, dupa care adaugam smantana, omogenizam compozitia, o turnam in forme (eu am pus-o intr-o galetusa din aceea din magazine in care se vinde smantana) si o bagam la congelator pentru vreo patru ore.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Inghetata de cafea

Similar Posts

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.