Inghetata cu ness si nuca

Inghetata de ness cu nuca

Inghetata cu ness si nuca, reteta culinara de vara, un desert  racoritor, satios combinatia ness – nuca este una de-a dreptul delicioasa. O reteta de inghetata facute in casa, cu ingrediente naturale.

Inghetata cu ness si nuca

Inghetata cu ness si nuca, ultima reteta “de dulce” pentru doua saptamani de acum incolo, vreau sa tin postul Sfintei Marii. O sa incerc (daca apuc) vreo doua retete de sorbet – numai bune ca-s de fructe si, normal, de post pe deasupra. Oricum, reteta de mai sus a fost foarte gustoasa, am pregatit-o inspirandu-ma din cartea “Carticica Practic – Inghetate”, n-am respectat reteta intru totul, am mai modificat pe ici pe colo, nu prin partile esentiale dar prin cele subtile si aromate.

Iar daca sunteti mari amatori de inghetata de cafea, cacao si variatiile (ca mine), neaparat dati o raita si pe la celelalte retete demential de bune pe care le-am testat – poate va tenteaza niste cremoasa Inghetata de cacao cu mascarpone sau energizanta inghetata de cafeaMaimult ca sigur vor deveni favoritele voastre.

 Inghetata cu ness si nuca – reteta

 

Inghetata de ness cu nuca

Inghetata cu ness si nuca

Tip de reteta: Inghetata
Bucatarie: usoara
Timp de preparare: 30 minutes
Timp de gatire: 2 hours
timp total: 2 hours 30 minutes
portii: 6 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Un desert extrem de gustos

Print

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 500 gr. smantana grasa cat mai grasa
  • 100 gr. nuca
  • 4 - 6 lingurite ness (dupa cat vreti gustul de intens)

Mod de preparare

  1. Separam galbenusurile de albusuri in doua boluri. 

  2. Curatam nucile (de e cazul) – in reteta nu zice dar un sfert din gramajoara, am pus-o deoparte, am incalzit o tigaie neaderenta si le-am pus la rumenit, nu mult doar pana incep sa se coloreze si incepe sa se simta in aer un miros demential de nuca…coapta. 

  3. Am pus-o apoi pe un curpator si am taiat-o cu cutitul, nici foarte marunta dar nici mare doar atat cat sa o simt cront in inghetata. 

  4. Restul de nuca l-am dat prin masina.

  5. Mixam cu energie albusurile pana acestea se transforma intr-o spuma teapana.

  6. In alt bol mixam si galbenusurile cu zaharul pana se “pufoseaza” si capata o culoare deschisa, galbuie. 

  7. Amestecam (cu grija) compozitia de galbenusuri cu spuma de albusurile. 

  8. Adaugam si smantana. Continuam sa amestecam .

  9. Adaugam nesul si nucile, le incorporam in restul compozitiei.

  10. Acum e gata pentru pus la congelator, nu inainte de a o turna in forma sau, in cazul meu, intr-o banala galetusa de smantana.

Notite

Nota!!! Cum am mai spus si alta data, pentru o inghetata fina si fara ace de gheata, in primele doua ore dupa ce am pus-o la inghetat, din jumatate in jumatate de ora, inghetata trebuie scoasa si mixata.

Asta daca nu folositi masina de inghetata.

Inghetata cu ness si nuca – reteta in imagini

Mixam albusurile, facem crema din galbenusuri……….

Inghetata cu ness si nucaInghetata cu ness si nuca

Amestecam crema de galbenusuri cu spuma de albus….

 Inghetata cu ness si nucaInghetata cu ness si nuca

Adaugam nesul si nucile, le incorporam in restul compozitiei……

http://casutalaurei.ro/inghetata-cu-nes-si-nuca/Inghetata cu ness si nuca

Acum e gata pentru pus la congelator, nu inainte de a o turna in forma sau, in cazul meu, intr-o banala galetusa de smantana.

Inghetata cu ness si nuca

Daca nu aveti masina de inghetata dar vreti o inghetata fina si fara ace de gheata, in primele doua ore dupa ce am pus-o la inghetat, din jumatate in jumatate de ora, inghetata trebuie scoasa si mixata. Un efort mic pentru o bunatate mare!

Comments (2)

  1. 3 august 2011 - 19:12 Răspunde

    La cum arata..sigur a disparut foarte repede!!!!!

  2. Laura
    22 ianuarie 2017 - 06:52 Răspunde

    Ohooooo, clar!!!

Leave a comment

105 Shares
Share105
Pin
+1
Yum
Share
Email