P

Pui marinat cu otet balsamic

Pui la grill/cuptor cu otet balsamic
Pui marinat, reteta simpla, frageda, savuroasa
Pui la grill/cuptor cu otet balsamic
Pui marinat cu otet balsamic, reteta culinara rapida. Puiul este dat prin marinada de usturoi, copt la foc si servit cu un sos de otet balsamic si o salata verde fresh
Pui la grill/cuptor cu otet balsamic
Asta este o reteta foarte usor de facut, demna de incercat cand vreti sa schimbati nitel gustul puiului. Nu este obligatoriu sa folositi doar rozmarin, puteti folosi ce verdeata doriti. Astfel este sigur ca aceeasi reteta in principiu poate deveni interesanta si ca noua de la un gatit la altul. Poate fi pregatita atat vara – pe grill sau pe gratarul de aragaz cat si in anotimpul rece – la cuptor, fie intr-o tava de friptura normala, fie in vasul roman (varianta mea preferata).

Pui marinat cu otet balsamic – reteta completa, printabila

Pui la grill/cuptor cu otet balsamic

Pui marinat cu otet balsamic

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Pui marinat, reteta simpla, frageda, savuroasa
timp de pregatire 10 mins
timp de gatire 30 mins
timp total 40 mins
fel de mancare fel principal
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 15 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 pulpe carne de pui
  • 1 lingura rozmarin taiat foarte marunt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 cescuta otet balsamic
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare
 

  • Dezosam pulpele de pui si le-am uns cu un amestec de ulei aromat cu rozmarin si cu usturoi pisat.
    blank
  • Punem carnea pe grill (eu am folosit gratarul de aragaz) sau in cuptor, in tava (cum vreti), intorcand-o si ungand-o cu uleiul aromat din cand in cand pana se rumeneste frumos. 
    blank
  • Preparam un sos din otet balsamic pe care l-am incalzit cu nitel zahar brun, cantitate - cam o ceasca de cafea.
  • Acest sos il turnam peste carne si lasam sa se imbibe de arome. Eu una nu m-am omorat dupa sosul respectiv, se poate si fara – parerea mea.:))))) - acum depinde si ce otet balsamic folositi. 
  • Carnea cu sosul se servesc alaturi de o salata verde sau legume inabusite.

Notite bine de stiut

Am mancat carnita (foarte aromata si frageda) cu salata verde, la sotul i-am dat-o alaturi de amestec mexican.

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Pui marinat cu otet balsamic
Amount Per Serving (100 g)
Calories 15 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 0g0%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 0mg0%
Carbohydrates 0g0%
Fiber 0g0%
Sugar 0g0%
Protein 0g0%
Calcium 3mg0%
Iron 0.1mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!
Tags
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank
    Cristina says:

    Prima poza m-a omorat! Arata foarte bine! Bravo!
    Sosul ala parca e prea mult pentru mine, insa modul de preparare al carnii nu poate avea decat un rezultat delicios 🙂

  2. blank
    Laura says:

    @Micul si Anca: mersi frumos, e aratoasa si gustoasa:)))))
    @Cristina: sa stii ca totusi sosul nu e rau, doar ca eu nu prea folosesc otet din principiu, prefer lamaia, otetul balsamic e oricum altfel decat cel obisnuit, deci e alta treaba. Dar si eu am preferat fara sos, l-am luat si l-am turnat putin peste salata, fara sa-l mai amestec cu carnea.

  3. blank
    danM says:

    Pui la grill este o reteta,pui la cuptor este alta reteta.Gusturile sunt total diferite folosind aceleasi ingrediente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.