Ce aflati din aceasta postare
Pui marinat, reteta simpla, frageda, savuroasa

Pui marinat cu otet balsamic, reteta culinara rapida. Puiul este dat prin marinada de usturoi, copt la foc si servit cu un sos de otet balsamic si o salata verde fresh

Asta este o reteta foarte usor de facut, demna de incercat cand vreti sa schimbati nitel gustul puiului. Nu este obligatoriu sa folositi doar rozmarin, puteti folosi ce verdeata doriti. Astfel este sigur ca aceeasi reteta in principiu poate deveni interesanta si ca noua de la un gatit la altul. Poate fi pregatita atat vara – pe grill sau pe gratarul de aragaz cat si in anotimpul rece – la cuptor, fie intr-o tava de friptura normala, fie in vasul roman (varianta mea preferata).
Pui marinat cu otet balsamic – reteta completa, printabila

Pui marinat cu otet balsamic
Pui marinat, reteta simpla, frageda, savuroasa
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 pulpe carne de pui
- 1 lingura rozmarin taiat foarte marunt
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura usturoi pisat
- 1 cescuta otet balsamic
- 1 lingurita zahar brun
Mod de preparare
- Dezosam pulpele de pui si le-am uns cu un amestec de ulei aromat cu rozmarin si cu usturoi pisat.
- Punem carnea pe grill (eu am folosit gratarul de aragaz) sau in cuptor, in tava (cum vreti), intorcand-o si ungand-o cu uleiul aromat din cand in cand pana se rumeneste frumos.
- Preparam un sos din otet balsamic pe care l-am incalzit cu nitel zahar brun, cantitate - cam o ceasca de cafea.
- Acest sos il turnam peste carne si lasam sa se imbibe de arome. Eu una nu m-am omorat dupa sosul respectiv, se poate si fara – parerea mea.:))))) - acum depinde si ce otet balsamic folositi.
- Carnea cu sosul se servesc alaturi de o salata verde sau legume inabusite.
Notite bine de stiut
Am mancat carnita (foarte aromata si frageda) cu salata verde, la sotul i-am dat-o alaturi de amestec mexican.
Calorii si nutrienti
Nutrition Facts
Pui marinat cu otet balsamic
Amount Per Serving (100 g)
Calories 15 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 0g0%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 0mg0%
Carbohydrates 0g0%
Fiber 0g0%
Sugar 0g0%
Protein 0g0%
Calcium 3mg0%
Iron 0.1mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!
CategoriesRetete cu carne de pasare
Ce apetisant arata tot ce-i acolo pe farfurie.
O zi frumoasa sa ai.
ce bine arata si ce yumyyyyy
Prima poza m-a omorat! Arata foarte bine! Bravo!
Sosul ala parca e prea mult pentru mine, insa modul de preparare al carnii nu poate avea decat un rezultat delicios 🙂
@Micul si Anca: mersi frumos, e aratoasa si gustoasa:)))))
@Cristina: sa stii ca totusi sosul nu e rau, doar ca eu nu prea folosesc otet din principiu, prefer lamaia, otetul balsamic e oricum altfel decat cel obisnuit, deci e alta treaba. Dar si eu am preferat fara sos, l-am luat si l-am turnat putin peste salata, fara sa-l mai amestec cu carnea.
Excelenta poza!
Si eu zic ,mai bine fara sosul ala!
Pui la grill este o reteta,pui la cuptor este alta reteta.Gusturile sunt total diferite folosind aceleasi ingrediente