Pui mediteranean

Pui mediteranean, reteta simpla, usor de preparat, cu ingrediente naturale, foarte aromata.

Pui mediteranean

Reteta aceasta este pe cat de simpla pe atat de aromata si gustoasa.

Este perfecta vara caci e cu preponderenta cu ingrediente proaspete si, de asemenea, se face repede. Ceea ce, sa recunoastem, e perfect in fiecare anotimp.

De gatit am gatit-o in wok, am eu o slabiciune pentru versatilul vas chinezesc dar se poate gati fara probleme intr-o tigaie simpla. Tot in acest wok gatesc si puiul dulce-acrisor in stil chinezesc, care noua ne place tare mult. Tot o reteta cu pui cu sos pe care v-o recomand este puiul in sos de ceapa.

Pui mediteranean – reteta completa, printabila

Pui mediteranean

O reteta de pui mediteraneana, foarte gustoasa, cu ingrediente naturale si un gust fresh
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie mediteraneana
Cuvinte cheie pui mediteranean
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 1 hour
Portii 1 portie
Calorii 403kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 pulpa de pui / portie
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1– 2 ardei
  • pasta de rosii
  • ulei de masline

Mod de preparare

  • Dezosez pulpele de pui si le tai in bucati potrivit de mari.
  • Intai si intai ca sa fiu sigura ca voi avea o carnita zemoasa si frageda, o voi ”catifela”.
  • Cat timp carnea sta la fragezit, taiem ceapa marunt, 1 catel de usturoi zdrobit, ardei se taie feliute subtiri.
  • Iau tigaia wok (daca nu aveti, o tigaie simpla de teflon e la fel de buna),pun foarte putin ulei (o lingurita, maxim doua) si cand aceasta se incinge, punem carnea pe care am scurs-o de albusul de ou. O frigem pe toate partile sapte – zece minute.
  • Cand prinde nitica culoare, adaugam ceapa, usturoiul, ardeii la calit, le calim 4 – 5 minute, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn.
  • Adaugam pasta de tomate (5 – 6 linguri), mestecam bine, adaugam apa sau supa de oase (un pahar) si lasam sa mai fiarba nitel.
  • Potrivim de sare, piper.
  • Putem adauga si nitica verdeata: busuioc, cimbru.
  • Pofta buna!
CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Jurnal de smotruiala si gatit - 26 septembrie - 2 octombrie ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.