Linguine cu sos de ciuperci
Azi am gatit linguine cu sos de ciuperci.
Nu-i asa ca suna tare bine titlul asta? Asa era originalul retetei in “Secretele bucatariei”, eu n-aveam nici paste linguine, nici hribi. Asa ca am adaptat: paste spaghete si ciuperci champignon. Chiar si asa a rezultat un preparat delicios. Cu ingredientele originare musai erau si mai si. In plus la reteta originara erau si zece grame de hribi uscati, am trecut cu gratie peste …detaliul acesta, faza este ca acesti hribi trebuiau inmuiati in 400 ml supa de legume. N-am avut hribi uscati deci nici n-am inmuiat dar am folosit nitica supa, povestesc mai incolo cum.
Oricum ingredientele sunt foarte versatile: hribii pot fi inlocuiti cu ciuperci shirataki, smantana cu lapte vegetal amestecat cu o lingura de amidon de porumb sau faina de arorut pentru o textura mai ingrosata si consistenta a sosului.
Reteta de mai jos este (banuiesc) pentru patru persoane, eu am pus ingredientele dupa ochi si am facut o singura portie caci lui iubi nu-i plac pastele ci doar macaroanele cu branza – nu stie ce pierde dar nici nu vrea sa testeze macar :(.
Later edit: intre timp, iubi si-a reconsiderat pozitia – de curiozitate, a gustat o data si a sfarsit prin a devora toata oala. O noua …prejudecata a cazut:))))))))))).
Linguine cu sos de ciuperci – reteta completa, printabila
Linguine cu sos de ciuperci
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. ciuperci
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 400 gr. paste linguine
- 3 linguri smantana - daca tineti post, puteti inlocui niste lapte de soia amestecat cu putina faina pentru ingrosare
- patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare
- Daca avem niste ciuperci uscate le inmuiem pentru 20 de minute in 400 ml de supa de legume.
- Intr-o alta oala, punem apa la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba, o saram si adaugam pastele.
- Cand sunt gata (vedeti pe ambalaj in cat timp), le scurgem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece si le amestecam cu sosul de ciuperci de mai jos.
- Cat timp pastele sunt pe foc, curatam si feliem ciupercile.
- Incingem pe foc ulei intr-o tava si punem ciupercile la inmuiat.
- Curatam si tocam si o ceapa, usturoiul, adaugam peste ciuperci, saram, piperam, eventual adaugam si ciupercile uscate plus supa in care au fost inmuiate.
- Cum eu n-am inmuiat ciuperci, am adaugat niste apa (cam o ceasca de apa) si o lingurita de vegeta de la naturisti - adica legume uscate si maruntite.
- Cu focul la maxim, lasam sa fiarba cam cinci minute, scadem flacara si mai lasam trei minute.
- Adaugam trei linguri de smantana, patrunjelul tocat, asezonam….gata (de fapt am mai lasat sa fiarba – musai la foc foarte mic altfel se taie).
- Un fel care nu ne ia mai mult de o jumatate de ora la preparare si este delicios.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
tare bine arata.eu am noroc ca al meu sot gusta orice dar daca nu-i place a doua oara nu mai atinge.pupicei si o seara minunata!
Ce prezentare frumoasa, as manca din ecran :))
Ohhh…ce bunatate ai facut tu aici!
@Sarah, chiar ai noroc, al meu nu mananca decat felurile pe care le manca la mamica lui acasa. Nici macar nu vrea sa guste.
@Miha, Mihaela: multam:))), e papa buuuuuun.
Yam, yam, ce bine arata! 🙂 Vin in vizita? :)))
Se fac repede, sunt bune. Le-am făcut azi dar nu în ulei ci în untura lăsată de niște bucățele de slănină afumată. Am uitat de pătrunjel, am „scăpat” mai multă smântână dar nu am uitat să pun ardei iute – e pe lista mea de ingrediente obligatorii. 🙂 Mulțumesc!