| |

Linguine cu sos de ciuperci

 Azi am gatit linguine cu sos de ciuperci.

Linguine cu sos de ciuperci

Nu-i asa ca suna tare bine titlul asta? Asa era originalul retetei in “Secretele bucatariei”, eu n-aveam nici paste linguine, nici hribi. Asa ca am adaptat: paste spaghete si ciuperci champignon. Chiar si asa a rezultat un preparat delicios. Cu ingredientele originare musai erau si mai si. In plus la reteta originara erau si zece grame de hribi uscati, am trecut cu gratie peste …detaliul acesta, faza este ca acesti hribi trebuiau inmuiati in 400 ml supa de legume. N-am avut hribi uscati deci nici n-am inmuiat dar am folosit nitica supa, povestesc mai incolo cum.

Oricum ingredientele sunt foarte versatile: hribii pot fi inlocuiti cu ciuperci shirataki, smantana cu lapte vegetal amestecat cu o lingura de amidon de porumb sau faina de arorut pentru o textura mai  ingrosata si consistenta a sosului.

publicitate

Reteta de mai jos este (banuiesc) pentru patru persoane, eu am pus ingredientele dupa ochi si am facut o singura portie caci lui iubi nu-i plac pastele ci doar macaroanele cu branza – nu stie ce pierde dar nici nu vrea sa testeze macar :(.

Later edit: intre timp, iubi si-a reconsiderat pozitia – de curiozitate, a gustat o data si a sfarsit prin a devora toata oala. O noua …prejudecata a cazut:))))))))))).

 Linguine cu sos de ciuperci – reteta completa, printabila

Linguine cu sos de ciuperci

Linguine cu sos de ciuperci

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Linguine cu sos de ciuperci, o reteta cu savoare mediteraneana, gustoasa cu paste si ciuperci scaldate intr-un savuros sos de smantana
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 15 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare vegana
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 409 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 400 gr. paste linguine
  • 3 linguri smantana - daca tineti post, puteti inlocui niste lapte de soia amestecat cu putina faina pentru ingrosare
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Daca avem niste ciuperci uscate le inmuiem pentru 20 de minute in 400 ml de supa de legume.
  • Intr-o alta oala, punem apa la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba, o saram si adaugam pastele.
    blank
  • Cand sunt gata (vedeti pe ambalaj in cat timp), le scurgem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece si le amestecam cu sosul de ciuperci de mai jos.
  • Cat timp pastele sunt pe foc, curatam si feliem ciupercile.
    blank
  • Incingem pe foc ulei intr-o tava si punem ciupercile la inmuiat.
    blank
  • Curatam si tocam si o ceapa, usturoiul, adaugam peste ciuperci, saram, piperam, eventual adaugam si ciupercile uscate plus supa in care au fost inmuiate.
  • Cum eu n-am inmuiat ciuperci, am adaugat niste apa (cam o ceasca de apa) si o lingurita de vegeta de la naturisti - adica legume uscate si maruntite.
    blank
  • Cu focul la maxim, lasam sa fiarba cam cinci minute, scadem flacara si mai lasam trei minute.
  • Adaugam trei linguri de smantana, patrunjelul tocat, asezonam….gata (de fapt am mai lasat sa fiarba – musai la foc foarte mic altfel se taie).
  • Un fel care nu ne ia mai mult de o jumatate de ora la preparare si este delicios.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pofta buna!!!
Linguine cu sos de ciuperci

publicitate

Similar Posts

6 Comments

  1. @Sarah, chiar ai noroc, al meu nu mananca decat felurile pe care le manca la mamica lui acasa. Nici macar nu vrea sa guste.
    @Miha, Mihaela: multam:))), e papa buuuuuun.

  2. Se fac repede, sunt bune. Le-am făcut azi dar nu în ulei ci în untura lăsată de niște bucățele de slănină afumată. Am uitat de pătrunjel, am „scăpat” mai multă smântână dar nu am uitat să pun ardei iute – e pe lista mea de ingrediente obligatorii. 🙂 Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.