B

Blat subtire de pizza

Blat subtire de pizza

Blat subtire de pizza, reteta de blat de pizza, subtire sau pufos dupa pofta, trucuri si secrete pentru un blat perfect, facut in casa.
Blat subtire de pizza

Am tot cautat de multa vreme reteta perfecta de blat subtire de pizza, asa cum ne place noua, subtire, moale dar si usor crocant (pretentii, pretentii)…..Foccaccia

Saptamana trecuta am cumparat cartea “Pizza si focaccia” de la Adevarul si am incercat reteta lor de blat. A iesit suuuuper, moale cu o nuanta usor crocanta, am cazut de acord cu iubi ca…. this is it. Nu cred ca ma caut alta.

Alte retete de pizza de pe blog

In pimul rand, aromata si minunata pizza de post, buna tare. O varianta de pizza dietetica dar surprinzator de gustoasa este pizza cu crusta de conopida.

O pizza rapida pe care o gateam des cand am tinut dieta Dukan este pizza 5 minuteE o reteta cu blat din tarate de ovaz si desi posibil sa  nu fie pe gustul oricui, e satioasa si sanatoasa. Nu sunt sigura ca cineva care nu tine dieta Dukan ar incerca-o dar e o alternativa satioasa si interesata de mic dejun.

Blat subtire de pizza – reteta completa, printabila

Blat subtire de pizza

Blat subtire de pizza

Reteta de blat subtire de pizza, povestita pas cu pas
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Fel de baza
Bucatarie italiana
Cuvinte cheie blat de pizza, blat de pizza cu drojdie proaspata, blat de pizza moale, blat de pizza pufos, blat de pizza subtire, reteta de blat de pizza
Calorii 248kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 400 gr. faina
  • 200 ml apa temperatura acesteia e hiper-importanta, 22 grade C iarna si 18 grade C vara, in caz contrar, musiu aluat va face nazuri.
  • 1/2 cub drojdie
  • 3 linguri ulei de masline (extravirgin de preferinta caci ajuta la elasticitatea aluatului)
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-o ceasca, maruntim drojdia in doua - trei linguri de apa calduta, adaugam zaharul, uleiul si amestecam sprinten pana se omogenizeaza toate ingredientele cat de cat.
  • Am cernut faina si am facut in mijloc o gaura in care am turnat amestecul din drojdie. 
  • Am inceput sa amestec, putin cate putin am adaugat si restul de apa dar trebuie sa zic ca nu a fost nevoie de 200 ml ci de mai putin, asa ca turnati apa cate putin si vedeti cum se prezinta aluatul; trebuie sa fie moale, elastic dar nu apos.
  • Dupa ce l-am framantat si omogenizat bine, ii dam o forma rotunda, presaram faina deasupra si-l lasam sa creasca doua ore intr-un lighenas (castron), acoperit cu un servet curat. Observatie Eu una l-am lasat in chiar lighenasul in care l-am framantat, este un lighenas pe care-l folosesc cand fac aluaturi, mi-e mai la indemana sa-l framant intr-un recipient decat pe masa si evit sa fac mai multa mizerie decat e cazul.
  • Dupa doua ore, aluatul s-a cam “infoiat in pene”, asa ca il luam si-l impartim in cate portii dorim sa avem. 
  • Fiecare aluat portionat e rotunjit la randul lui si toate lasate inca o ora la dospit, acoperite de un servet curat. 
  • Luam un sucitor si intindem portiile de aluat – unul cate unul, m-am straduit sa le dau o forma rotunda. D
  • Deasupra blatului am pus sosul de rosii (reteta lui Jamie Oliver), am presarat ingredientele de topping si l-am bagat la cuptor deja incins. 
  • E gata in intervalul 15 – 30 minute, depinde de cuptor.

Blat subtire de pizza

Pizzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Ramona M says:

    Foarte fain..tot ce faci…dar scoate te rog reclamele astea scarboase…sau selecteaza un domeniu de reclame….sunt hidoase rau…o sugestie doar…restul felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.