Blat subtire de pizza

Blat subtire de pizza
125 Shares

Blat subtire de pizza

Am tot cautat de multa vreme reteta perfecta de blat subtire de pizza, asa cum ne place noua, subtire, moale dar si usor crocant (pretentii, pretentii)….. Saptamana trecuta am cumparat cartea “Pizza si focaccia” de la Adevarul si am incercat reteta lor de blat. A iesit suuuuper, moale cu o nuanta usor crocanta, am cazut de acord cu iubi ca…. this is it. Nu cred ca ma caut altul desi….never say never.

Blat subtire de pizza – reteta completa, printabila

 

Blat subtire de pizza
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Blat subtire de pizza

Reteta de blat subtire de pizza, povestita pas cu pas

Bucatarie italiana
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 400 gr. faina alba 000
  • 200 ml apa temperatura acesteia e hiper-importanta, 22 grade C iarna si 18 grade C vara, in caz contrar, musiu aluat va face nazuri.
  • 1/2 cub drojdie
  • 3 linguri ulei de masline (extravirgin de preferinta caci ajuta la elasticitatea aluatului)
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  1. Intr-o ceasca, maruntim drojdia in doua - trei linguri de apa calduta, adaugam zaharul, uleiul si amestecam sprinten pana se omogenizeaza toate ingredientele cat de cat.

  2. Am cernut faina si am facut in mijloc o gaura in care am turnat amestecul din drojdie. 

  3. Am inceput sa amestec, putin cate putin am adaugat si restul de apa dar trebuie sa zic ca nu a fost nevoie de 200 ml ci de mai putin, asa ca turnati apa cate putin si vedeti cum se prezinta aluatul; trebuie sa fie moale, elastic dar nu apos.

  4. Dupa ce l-am framantat si omogenizat bine, ii dam o forma rotunda, presaram faina deasupra si-l lasam sa creasca doua ore intr-un lighenas (castron), acoperit cu un servet curat. Observatie Eu una l-am lasat in chiar lighenasul in care l-am framantat, este un lighenas pe care-l folosesc cand fac aluaturi, mi-e mai la indemana sa-l framant intr-un recipient decat pe masa si evit sa fac mai multa mizerie decat e cazul.

  5. Dupa doua ore, aluatul s-a cam “infoiat in pene”, asa ca il luam si-l impartim in cate portii dorim sa avem. 

  6. Fiecare aluat portionat e rotunjit la randul lui si toate lasate inca o ora la dospit, acoperite de un servet curat. 

  7. Luam un sucitor si intindem portiile de aluat – unul cate unul, m-am straduit sa le dau o forma rotunda. D

  8. Deasupra blatului am pus sosul de rosii (reteta lui Jamie Oliver), am presarat ingredientele de topping si l-am bagat la cuptor deja incins. 

  9. E gata in intervalul 15 – 30 minute, depinde de cuptor.

Blat subtire de pizza – reteta pas cu pas

Pregatim drojdia….

_DSC0673

Amestecam drojdia cu faina ………adaugam si apa putin cate putin…..

_DSC0675

Punem aluatul la crescut,,,,,,,

_DSC0676_DSC0677

Aluatul dospit….

_DSC0692Intindem blatul, asamblam pizza…….. Iete ca-n reclama.

Inainte: _DSC0693

Dupa:

Blat subtire de pizza

Pizzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Alte retete de pizza de pe blog le gasiti aici:

Pizza delicioasa de post

Prima varianta de blat de pizza pe care am incercat-o este aceasta dar am abandonat-o cand am testat reteta de fata care mi s-a parut mai reusita.

O varianta de pizza dietetica dar surprinzator de gustoasa este pizza cu crusta de conopida.

O pizza rapida pe care o gateam des cand am tinut dieta Dukan este pizza 5 minute.  Nu sunt sigura ca cineva care nu tine dieta Dukan ar incerca-o dar e o alternativa satioasa si interesata de mic dejun.

125 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 7

  1. Foarte fain..tot ce faci…dar scoate te rog reclamele astea scarboase…sau selecteaza un domeniu de reclame….sunt hidoase rau…o sugestie doar…restul felicitari.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.