Blat subtire de pizza
Blat subtire de pizza, reteta de blat de pizza, subtire sau pufos dupa pofta, trucuri si secrete pentru un blat perfect, facut in casa.
Am tot cautat de multa vreme reteta perfecta de blat subtire de pizza, asa cum ne place noua, subtire, moale dar si usor crocant (pretentii, pretentii)…..
Saptamana trecuta am cumparat cartea “Pizza si focaccia” de la Adevarul si am incercat reteta lor de blat. A iesit suuuuper, moale cu o nuanta usor crocanta, am cazut de acord cu iubi ca…. this is it. Nu cred ca ma caut alta.
Alte retete de pizza de pe blog
In pimul rand, aromata si minunata pizza de post, buna tare. O varianta de pizza dietetica dar surprinzator de gustoasa este pizza cu crusta de conopida.
O pizza rapida pe care o gateam des cand am tinut dieta Dukan este pizza 5 minute. E o reteta cu blat din tarate de ovaz si desi posibil sa nu fie pe gustul oricui, e satioasa si sanatoasa. Nu sunt sigura ca cineva care nu tine dieta Dukan ar incerca-o dar e o alternativa satioasa si interesata de mic dejun.
Blat subtire de pizza – reteta completa, printabila
Blat subtire de pizza
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 400 gr. faina
- 200 ml apa temperatura acesteia e hiper-importanta, 22 grade C iarna si 18 grade C vara, in caz contrar, musiu aluat va face nazuri.
- 1/2 cub drojdie
- 3 linguri ulei de masline (extravirgin de preferinta caci ajuta la elasticitatea aluatului)
- 1 lingurita zahar
- sare dupa gust
Mod de preparare
- Intr-o ceasca, maruntim drojdia in doua - trei linguri de apa calduta, adaugam zaharul, uleiul si amestecam sprinten pana se omogenizeaza toate ingredientele cat de cat.
- Am cernut faina si am facut in mijloc o gaura in care am turnat amestecul din drojdie.
- Am inceput sa amestec, putin cate putin am adaugat si restul de apa dar trebuie sa zic ca nu a fost nevoie de 200 ml ci de mai putin, asa ca turnati apa cate putin si vedeti cum se prezinta aluatul; trebuie sa fie moale, elastic dar nu apos.
- Dupa ce l-am framantat si omogenizat bine, ii dam o forma rotunda, presaram faina deasupra si-l lasam sa creasca doua ore intr-un lighenas (castron), acoperit cu un servet curat. Observatie Eu una l-am lasat in chiar lighenasul in care l-am framantat, este un lighenas pe care-l folosesc cand fac aluaturi, mi-e mai la indemana sa-l framant intr-un recipient decat pe masa si evit sa fac mai multa mizerie decat e cazul.
- Dupa doua ore, aluatul s-a cam “infoiat in pene”, asa ca il luam si-l impartim in cate portii dorim sa avem.
- Fiecare aluat portionat e rotunjit la randul lui si toate lasate inca o ora la dospit, acoperite de un servet curat.
- Luam un sucitor si intindem portiile de aluat – unul cate unul, m-am straduit sa le dau o forma rotunda. D
- Deasupra blatului am pus sosul de rosii (reteta lui Jamie Oliver), am presarat ingredientele de topping si l-am bagat la cuptor deja incins.
- E gata in intervalul 15 – 30 minute, depinde de cuptor.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Pizzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
Yummy, mi-ai facut pofta de pizza!
Oricat de cald ar fi afara, o pizza nu strica niciodata 🙂
Sa stii ca am sa incerc reteta,cam aceleasi “mofturi” le am si eu in ceea ce priveste o pizza.Arata foarte apetisant.Pupici.
O doamne, sunt cu limba pe afara …
Pizzaaaa… O sa incerc si eu, ca mi-ai facut pofta :D.
O pizza excelenta !!!!!!!!!!
Foarte fain..tot ce faci…dar scoate te rog reclamele astea scarboase…sau selecteaza un domeniu de reclame….sunt hidoase rau…o sugestie doar…restul felicitari.