| |

Omleta – sufleu Nora

 Aceasta reteta de omleta-sufleu Nora este o varianta de omleta clasica dar ceva mai pufoasa si aerata, poate fi variata cu diverse topinguri, poate fi gatita ca o omleta intreaga sau mini-portii elegante- imaginatie sa avem.

omleta-sufleu Nora

3 mai 2009 – Dimineata. Tocmai l-am omenit pe bebisor, l-am schimbat si gangureste multumit in patut. E timpul sa vad nitel si de mine. E timpul pentru un mic dejun hranitor. Dar nu prea am chef de clasica omleta, as incerca ceva nou. Imi amintesc ca am vazut intr-o carticica de bucate ceva interesant. Mi-a atras atentia mai ales pentru ca la sfarsit autorul preciza ca e foarte gustoasa. Ok, mi-a trezit curiozitatea. Vreti sa vedeti si voi cum suna reteta? Si mai ales cum arata si ce gust are?

“Este delicioasa, foarte aspectuoasa”, spune autorul. Stiti ceva? Are dreptate. Nu strica s-o mancati alaturi de o salata, puteti adauga si dressing sau ketchup. Pofta buna!

O alta reteta interesanta pentru mic dejun ce are la baza oua gasiti aici.

Omleta-sufleu Nora – reteta completa, printabila

blank

Omleta – sufleu Nora

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O omleta-sufleu aerata si versatila. Toppingurile diverse si condimentele o pot face sa fie o reteta noua de fiecare data
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare Mic dejun
bucatarie usoara
calorii 133 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 ou
  • 1/2 pahar lapte ­
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • unt sau ulei

Mod de preparare
 

  • Aprindem cuptorul pentru ca avem nevoie de el bine incins.
  • Separam albusurile de galbenusuri in boluri separate.
  • Albusurile se bat spuma teapana cu putina sare.
  • Galbenusurile se freaca cu faina si cu jumatatea de pahar de lapte si potrivim gustul cu sare si piper (plus ce alte condimente mai vrem).
  • Pentru coacere, e nevoie de o tava mai mica decat cea de friptura, eu personal am preferat sa folosesc tava de pizza pe care am uns-o bine cu unt sau ulei, in ea am turnat, cu atentie, aluatul si l-am introdus 10 minute la cuptor.
  • Dupa 10 minute o puteti scoate si adauga diverse topinguri - eu am pus niste cascaval ras si am mai bagat inca o tura la cuptor pana s-a topit.

Notite bine de stiut

Deasupra puteti pune diverse toppinguri - au am presarat niste marar tocat si o pasta de avocado zdrobit cu furculita si asezonat cu sare, piper si putin suc de lamaie.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.