Ciorba de tarhon

Imi place gustul tarhonului si, implicit, apreciez orice mancarica ce contine aceasta plantuta. Ciorbita imi place in mod deosebit datorita senzatiei de bine ce se instaleaza in stomac o data ce am gustat-o. Personal o prefer limpede, strecurata de zarzavaturi dar la fel de gustoasa este si cu ele incluse. Fiecare cum doreste.

Aduceti sa aveti la indemana:
@ 2 litru apa
@ un os afumat
@ ceapa
@ morcov
@ patrunjel (radacina)
@ 2 linguri faina
@ 1 cana de lapte
@ 1 -2 legaturi de tarhon (proaspat sau murat)
@ sare, piper, otet

Se pune osul la fiert in oala. Cand este gata, se spumuieste, se scoate osul si se adauga legumele curatate si spalate. Deoarece eu prefer ciorba limpede, pun legumele intregi. Se amesteca faina cu lapte pana se omogenizeaza. Se scot legumele dupa ce au fiert si se adauga faina cu laptele, se potriveste la gust cu sare, piper, se adauga tarhonul maruntit, acresti ciorba cu otet. Se mai lasa la fiert inca 10 minute si e gata. Pofta buna!

P. S. Eu am mai incercat si in alt fel: in loc de faina cu lapte, am amestecat cu putina ciorbita calda 200 gr smantana pe care am turnat-o apoi in ciorba. A iesit, de asemenea, foarte gustoasa.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 2

  1. Eu stiam o reteta cu foarte multi cartofi si morcovi si tarhon cu otet… mmm, era foarte buna!

    Am sa incerc si varianta ta, sigur o sa-mi placa caci are afumatura! 😀

    PS; Ti-am oferit un premiu la mine pe blog! O primavara plina de surprize placute sa ai!

  2. si eu sunt fan tarhon…asta pentru ca am si sange de ardeleni in vene… sa incerci si ciorba de varza dulce cu tarhon, marar si cimbru…mmmm o nebunie…dar nu acum, ca suntem in post…dupa
    uite reteta:
    calesti un morcov cu ceapa, ulei si putina apa…separat fierbi ceva afumat…varza taiata fasii subtiri se adauga peste legume ….se pune si afumatura (dar merge si fara)…adaugi si rosii decojite…cand e aproape gata adaugi un ou batut cu smantana …si in ultimele 5 minute:cimbru, marara verde si tarhon…

Lasă un răspuns

*

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp