|

Ciorba de tarhon

Ciorba de tarhon, o reteta satioasa, hranitoare, numai buna in anotimpul rece.

Imi place gustul tarhonului si, implicit, apreciez orice mancarica ce contine aceasta plantuta.

Ciorba aceasta imi place in mod deosebit datorita senzatiei de bine ce se instaleaza in stomac o data ce am gustat-o. Personal o prefer limpede, strecurata de zarzavaturi. Dar la fel de gustoasa este si cu ele incluse. Fiecare cum doreste.

Poate fi gatita si cu afumatura si fara, e foarte gustoasa in ambele variante. Bineinteles ca fara afumatura e mai usurica si mai lejera.

O alta ciorba satioasa de iarna avem aici sau foarte populara ciorba de fasole boabe, delicioasa si aromatizata tot cu tarhon.

Ciorba de tarhon – reteta completa, printabila

Ciorba de tarhon

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
calorii 341 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 cana lapte ­
  • 2 linguri faina
  • 1 os afumat
  • 2 litri apa
  • 1- 2 legaturi tarhon proaspat sau marat
  • sare
  • piper
  • otet

Mod de preparare
 

  • Se pune osul la fiert in oala.
  • Cand este gata, se spumuieste, se scoate osul si se adauga legumele curatate si spalate. 
  • Deoarece eu prefer ciorba limpede, pun legumele intregi. 
  • Se amesteca faina cu lapte pana se omogenizeaza.
  • Se scot legumele dupa ce au fiert si se adauga faina cu laptele, se potriveste la gust cu sare, piper, se adauga tarhonul maruntit, acresti ciorba cu otet. 
  • Se mai lasa la fiert inca 10 minute si e gata.

Notite bine de stiut

P. S. Eu am mai incercat si in alt fel: in loc de faina cu lapte, am amestecat cu putina ciorbita calda 200 gr smantana pe care am turnat-o apoi in ciorba. A iesit, de asemenea, foarte gustoasa.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pofta buna!

Similar Posts

2 Comments

  1. Eu stiam o reteta cu foarte multi cartofi si morcovi si tarhon cu otet… mmm, era foarte buna!

    Am sa incerc si varianta ta, sigur o sa-mi placa caci are afumatura! 😀

    PS; Ti-am oferit un premiu la mine pe blog! O primavara plina de surprize placute sa ai!

  2. si eu sunt fan tarhon…asta pentru ca am si sange de ardeleni in vene… sa incerci si ciorba de varza dulce cu tarhon, marar si cimbru…mmmm o nebunie…dar nu acum, ca suntem in post…dupa
    uite reteta:
    calesti un morcov cu ceapa, ulei si putina apa…separat fierbi ceva afumat…varza taiata fasii subtiri se adauga peste legume ….se pune si afumatura (dar merge si fara)…adaugi si rosii decojite…cand e aproape gata adaugi un ou batut cu smantana …si in ultimele 5 minute:cimbru, marara verde si tarhon…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.