Ciorba de tarhon, o reteta satioasa, hranitoare, numai buna in anotimpul rece.

Imi place gustul tarhonului si, implicit, apreciez orice mancarica ce contine aceasta plantuta.

Ciorba aceasta imi place in mod deosebit datorita senzatiei de bine ce se instaleaza in stomac o data ce am gustat-o. Personal o prefer limpede, strecurata de zarzavaturi. Dar la fel de gustoasa este si cu ele incluse. Fiecare cum doreste.

Poate fi gatita si cu afumatura si fara, e foarte gustoasa in ambele variante. Bineinteles ca fara afumatura e mai usurica si mai lejera.

O alta ciorba satioasa de iarna avem aici sau foarte populara ciorba de fasole boabe, delicioasa si aromatizata tot cu tarhon.

Ciorba de tarhon – reteta completa, printabila

Ciorba de tarhon

Tipareste reteta
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Calorii 341kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 cana lapte ­
  • 2 linguri faina
  • 1 os afumat
  • 2 litri apa
  • 1- 2 legaturi tarhon proaspat sau marat
  • sare
  • piper
  • otet
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Se pune osul la fiert in oala.
  • Cand este gata, se spumuieste, se scoate osul si se adauga legumele curatate si spalate. 
  • Deoarece eu prefer ciorba limpede, pun legumele intregi. 
  • Se amesteca faina cu lapte pana se omogenizeaza.
  • Se scot legumele dupa ce au fiert si se adauga faina cu laptele, se potriveste la gust cu sare, piper, se adauga tarhonul maruntit, acresti ciorba cu otet. 
  • Se mai lasa la fiert inca 10 minute si e gata.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Notes

P. S. Eu am mai incercat si in alt fel: in loc de faina cu lapte, am amestecat cu putina ciorbita calda 200 gr smantana pe care am turnat-o apoi in ciorba. A iesit, de asemenea, foarte gustoasa.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Ciorba de tarhon
Amount Per Serving (200 ml)
Calories 341 Calories from Fat 72
% Daily Value*
Fat 8g12%
Saturated Fat 2g10%
Cholesterol 169mg56%
Sodium 239mg10%
Potassium 1156mg33%
Carbohydrates 19g6%
Fiber 3g12%
Sugar 7g8%
Protein 46g92%
Vitamin A 10400IU208%
Vitamin C 14.6mg18%
Calcium 125mg13%
Iron 3.1mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Pofta buna!

Categoriessupe si ciorbe
Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Eu stiam o reteta cu foarte multi cartofi si morcovi si tarhon cu otet… mmm, era foarte buna!

    Am sa incerc si varianta ta, sigur o sa-mi placa caci are afumatura! 😀

    PS; Ti-am oferit un premiu la mine pe blog! O primavara plina de surprize placute sa ai!

  2. adriana says:

    si eu sunt fan tarhon…asta pentru ca am si sange de ardeleni in vene… sa incerci si ciorba de varza dulce cu tarhon, marar si cimbru…mmmm o nebunie…dar nu acum, ca suntem in post…dupa
    uite reteta:
    calesti un morcov cu ceapa, ulei si putina apa…separat fierbi ceva afumat…varza taiata fasii subtiri se adauga peste legume ….se pune si afumatura (dar merge si fara)…adaugi si rosii decojite…cand e aproape gata adaugi un ou batut cu smantana …si in ultimele 5 minute:cimbru, marara verde si tarhon…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *