|

Crema de branza cu mei

PinPrintShares2

blank

O reteta pentru pitici mici si pofticiosi si nu numai…..Petrica fiind de fel un mare flamanzila, m-am gandit ca o reteta cu cereale veritabile ar fi cea mai potrivita solutie pentru masa de seara. Punct ochit, punct lovit, piticul s-a declarat satul si chiar si mofturosul de Andrei a mancat cu placere. Reteta am gasit in volumul 16 din “Delicii in bucatarie”, volumul dedicat alimentatiei celor mici.  Ce mi-a placut este si faptul ca este o reteta versatila; in functie de condimente (dulci sau sarate), reteta poate deveni un dulce sau o gustare sarata, morcovul poate fi inlocuit cu o legume sau un fruct dupa preferinta, ras sau facut piure. Meiul este o cereala mai putin utilizata dar extrem de sanatoasa, am mai gatit cu ea aici.

Pentru o portie (destul de generoasa), avem nevoie de:

– o lingura de mei decorticat
– o lingura mare de branza de vaci (in reteta originara este ricotta dar, zic eu, branza de vaci ne este mai la indemana si mai proaspata)
– un morcov (sau alt fruct preferat)
–  o lingurita ulei de masline
– 150 ml lichid din supa de legume – sau, in lipsa acesteia, apa sau lapte
– se mai poate adauga miere, scortisoara pentru o varianta dulce
– verdeata tocata pentru varianta nedulce

publicitate

Semintele de mei se oparesc, se spala si se pune la fiert 20 de minute in supa alaturi de morcov.
Crema de branza cu meiCrema de branza cu mei

Cand e gata, scurgem meiul, radem morcovul fin, le amestecam, adaugam si branza de vaci, eventual uleiul, amestecam bine pentru omogenizare si…..gata. Mancarica e bine a se …devora imediat ce e gata, am observat ca altfel pustii mei nu o mai mananca (poate meiul se prea inmoaie, nu stiu, lasa ca o sa vad eu cand oi trece de faza de croaziera, musai vreau sa gust si eu).

Crema de branza cu mei

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.