Crema de branza cu mei
ByLaura
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares2
O reteta pentru pitici mici si pofticiosi si nu numai…..Petrica fiind de fel un mare flamanzila, m-am gandit ca o reteta cu cereale veritabile ar fi cea mai potrivita solutie pentru masa de seara. Punct ochit, punct lovit, piticul s-a declarat satul si chiar si mofturosul de Andrei a mancat cu placere. Reteta am gasit in volumul 16 din “Delicii in bucatarie”, volumul dedicat alimentatiei celor mici. Ce mi-a placut este si faptul ca este o reteta versatila; in functie de condimente (dulci sau sarate), reteta poate deveni un dulce sau o gustare sarata, morcovul poate fi inlocuit cu o legume sau un fruct dupa preferinta, ras sau facut piure. Meiul este o cereala mai putin utilizata dar extrem de sanatoasa, am mai gatit cu ea aici.
Pentru o portie (destul de generoasa), avem nevoie de:
– o lingura de mei decorticat
– o lingura mare de branza de vaci (in reteta originara este ricotta dar, zic eu, branza de vaci ne este mai la indemana si mai proaspata)
– un morcov (sau alt fruct preferat)
– o lingurita ulei de masline
– 150 ml lichid din supa de legume – sau, in lipsa acesteia, apa sau lapte
– se mai poate adauga miere, scortisoara pentru o varianta dulce
– verdeata tocata pentru varianta nedulce
publicitate
Semintele de mei se oparesc, se spala si se pune la fiert 20 de minute in supa alaturi de morcov.
Cand e gata, scurgem meiul, radem morcovul fin, le amestecam, adaugam si branza de vaci, eventual uleiul, amestecam bine pentru omogenizare si…..gata. Mancarica e bine a se …devora imediat ce e gata, am observat ca altfel pustii mei nu o mai mananca (poate meiul se prea inmoaie, nu stiu, lasa ca o sa vad eu cand oi trece de faza de croaziera, musai vreau sa gust si eu).
publicitate