
Pui Stroganoff este o reteta de origine ruseasca, un preparat simplu dar rafinat, perfect atat ca mancare de zi cu zi dar si la ocazie.
Numele pretentios al acestei retete vine de la o celebra si influenta familie aristocratica rusa, familia Stroganoff. Primele atestari ale acestei retete dateaza de pe la 1860 dar de-a lungul timpului au aparut si mici diferente, minore de altfel. Reteta este destul de versatila – carnea initiala folosita era vita dar merg la fel de bine si carnurile de pui, curcan.
Mancarica aceasta numita aristocratic Pui Stroganoff este mai buna decat anticipam atunci cand m-am hotarat s-o gatesc. Nu va speriati de gramajele ….precise din reteta, eu una am pus niste cantitati …dupa ochi si a iesit foarte bine. Ni se recomanda sa o savuram alaturi de spaghete sau orez dar mie mi s-a parut foarte satioasa doar cu ciupercile din reteta. Bineinteles putem renunta la o parte din ciuperci si pune si ceva orez, fiecare dupa pofta si inspiratiunea de moment. Si se face atat de iute….
Pui Stroganoff – reteta completa, printabila

Pui Stroganoff
Reteta VIDEO
Ingrediente
- carne de pui dezosat si taiata cuburi (cam o pulpa per portie)
- 200 gr. ciuperci
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 linguri faina
- 300 ml. supa concentrata de pui prefer sa congelez supa chioara de pui in pungi mici ori de cate am ocazia - truc invatat de la Jamie Oliver.
- 1 ceapa mare
- 1 catel usturoi
- 6 linguri vin sec rosu
- 2 - 3 linguri smantana
- 2 - 3 linguri ceapa verde
Mod de preparare
- Carnea dezosata si taiata o trecem prin faina amestecata cu boia dupa care o punem la prajit in wok (sau in tigaia neaderenta) in ulei incins.
- O intoarcem din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
- Cand e gata, o scoatem din wok cu o lingura de spumuit, scurgand de ulei si o punem intr-un castron pe care-l acoperim ca sa nu se raceasca.
- Incalzim 300 ml de supa clara de pui, adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa fiarba zece minute la foc mic.
- Adaugam ciupercile taiate , vinul rosu si puiul, adaugam si restul de supa de pui, saram, piperam dupa gust.
- Mai lasam sa fiarba pana cand toate ingredientele s-au patruns si sosul s-a ingrosat.
- Luam de pe foc si turnam smantana, amestecand-o bine cu restul compozitiei.
- Ca garnitura, putem sa adaugam si spaghete sau orez, fierte in prealabil.
Calorii si nutrienti
Pui Stroganoff – pas cu pas
super simpla si foarte apetisanta!ador genul asta de retete.pupici!!
Inca nu am incercat Stroganoff cu pui, doar cu vita, dar e delicios!
Cat imi placeee!!! bun rau! si eu o savurez tot fara companie 😉 cum ai zis mi se pare tare satioasa.. Mi-ai facut o pofta… sigur o mesteresc in week-end ! pupici si o zi buna
Ce buna e mancarica asta! Si copii;or mei le place, dar is generosi si-mi dau mie ciupercile. :))))