Pui Stroganoff
Pui Stroganoff este o reteta de origine ruseasca, un preparat simplu dar rafinat, perfect atat ca mancare de zi cu zi dar si la ocazie.
Numele pretentios al acestei retete vine de la o celebra si influenta familie aristocratica rusa, familia Stroganoff. Primele atestari ale acestei retete dateaza de pe la 1860 dar de-a lungul timpului au aparut si mici diferente, minore de altfel. Reteta este destul de versatila – carnea initiala folosita era vita dar merg la fel de bine si carnurile de pui, curcan.
Mancarica aceasta numita aristocratic Pui Stroganoff este mai buna decat anticipam atunci cand m-am hotarat s-o gatesc. Nu va speriati de gramajele ….precise din reteta, eu una am pus niste cantitati …dupa ochi si a iesit foarte bine. Ni se recomanda sa o savuram alaturi de spaghete sau orez dar mie mi s-a parut foarte satioasa doar cu ciupercile din reteta. Bineinteles putem renunta la o parte din ciuperci si pune si ceva orez, fiecare dupa pofta si inspiratiunea de moment. Si se face atat de iute….
Pui Stroganoff – reteta completa, printabila

Pui Stroganoff
Reteta VIDEO
Ingrediente
- carne de pui dezosat si taiata cuburi (cam o pulpa per portie)
- 200 gr. ciuperci
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 linguri faina
- 300 ml. supa concentrata de pui prefer sa congelez supa chioara de pui in pungi mici ori de cate am ocazia - truc invatat de la Jamie Oliver.
- 1 ceapa mare
- 1 catel usturoi
- 6 linguri vin sec rosu
- 2 - 3 linguri smantana
- 2 - 3 linguri ceapa verde
Mod de preparare
- Carnea dezosata si taiata o trecem prin faina amestecata cu boia dupa care o punem la prajit in wok (sau in tigaia neaderenta) in ulei incins.
- O intoarcem din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
- Cand e gata, o scoatem din wok cu o lingura de spumuit, scurgand de ulei si o punem intr-un castron pe care-l acoperim ca sa nu se raceasca.
- Incalzim 300 ml de supa clara de pui, adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa fiarba zece minute la foc mic.
- Adaugam ciupercile taiate , vinul rosu si puiul, adaugam si restul de supa de pui, saram, piperam dupa gust.
- Mai lasam sa fiarba pana cand toate ingredientele s-au patruns si sosul s-a ingrosat.
- Luam de pe foc si turnam smantana, amestecand-o bine cu restul compozitiei.
- Ca garnitura, putem sa adaugam si spaghete sau orez, fierte in prealabil.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Pui Stroganoff – pas cu pas
super simpla si foarte apetisanta!ador genul asta de retete.pupici!!
Inca nu am incercat Stroganoff cu pui, doar cu vita, dar e delicios!
Cat imi placeee!!! bun rau! si eu o savurez tot fara companie 😉 cum ai zis mi se pare tare satioasa.. Mi-ai facut o pofta… sigur o mesteresc in week-end ! pupici si o zi buna
Ce buna e mancarica asta! Si copii;or mei le place, dar is generosi si-mi dau mie ciupercile. :))))