Toffees caramele

Toffee caramele

Toffees caramele este o reteta de bombonele cu caramel, delicioase, facute in casa, foarte usor de preparat.

toffees caramele

Am gasit aceste toffees caramele intr-un numar mai vechi „Good Food” si pareau simple, asa ca am zis sa incerc, ma ales ca alor mei le cam  plac caramelele.  Au iesit niste bomboane foarte bune, fata de reteta originara l-am tinut mai mult de jumatate de ora pe foc pentru ca nu capatase consistenta dorita.

In bucatareala dulce, caramelul este, un fapt, zahar ars, de diferite consistente si culori de la timpul si gradul de topire. Daca se adauga lapte sau frisca, rezulta asa numita toffee (caramel). Asta e esentialul retetei de mai jos.

Toffee caramele

Toffees caramele

Tip de reteta: Desert
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Toffees caramele, bombonele caramel facute in casa

Print

Ingrediente

  • 665 gr. zahar
  • 125 gr. unt
  • 340 ml. lapte condensat
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • alune, nuca de cocos, nuca (macinata sau bucati), stafide si alte delicatese ce ne incing imaginatia optional

Mod de preparare

  1.  Topim intr-o craticioara medie untul cu laptele si apa, luam de pe foc, se adauga zaharul.

  2.  Lasam sa fiarba la foc mic vreo cinci minute, amestecand mereu in timpul asta.

  3. Luam de pe foc se lasa sa se raceasca, adaugam laptele condensat, lasam sa fiarba un sfert de ora pana ce compozitia devine rumen aurie - eu am fiert mai mult si am verificat din cand in cand consistenta compozitiei, turnand o picatura pe o farfurioara pe care am tinut-o apoi un minut la rece (altfel nu stiu daca as fi obtinut consistenta dorita a caramelelor). 

  4. Cand e gata, adaugam esenta de vanilie (sau alta aroma va place), amestecati si stingeti focul.

  5. Am cautat un vas in care sa intind caramelul intr-un strat de maxim 2 cm, o data intins l-am lasat sa se usuce (la rece, peste noapte), l-am taiat si portionat (marimea unei nuci) si le-am rotunjit sp tvalit intre doua toppinguri: nuca de cocos si pudra karob.

  6. Se pastreaza la rece in recipiente bine inchise.

Toffee caramele - making of

Alte retete cu caramel pe blogul Casuta Laurei

Sos de caramel – reteta simpla si delicioasa de sos caramel.

Prajitura Snickers – o reteta delicioasa si faimoasa de prajitura, un deliciu cu caramel, alune si ciocolata

Inghetata de caramel cu mascarpone – reteta delicioasa de inghetata, cremoasa

Pere in sos caramel – o reteta usoara de desert

Comments (2)

  1. 1 octombrie 2014 - 19:18 Răspunde

    Imi place blogul tau.

Leave a comment

8 Shares
Share6
Pin
+12
Yum
Share
Email