Sos de caramel

Daca tot am gatit tarta Banoffee cu mult succes la…degustatori, zic ca n-ar fi rau sa retinem si  reteta de sos de caramel  care s-a dovedit simplu de facut si delicios.Sos de caramel

Sos de caramel – reteta

Sos de caramel

Tip de reteta: Sosuri dulci
Timp de preparare: 5 minutes
Timp de gatire: 10 minutes
timp total: 15 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta simpla si de efect

Print

Ingrediente

  • 180 gr. zahar tos se topeste mai usor
  • 250 ml. smantana de frisca grasa nu frisca din aceea vegetala ci smantana de frisca - eu folosesc de la Mandra

Mod de preparare

  1. Intr-o craticioara emailata, topim zaharul pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn sa nu se arda.
  2. Culoarea zaharului trebuie sa fie un auriu chihlimbar, prea intunecat incepe sa se arda si va capata un gust amarui.
  3. Cand tot zaharul s-a topit, incepem a adauga in craticioara cate un strop de smantana de frisca grasa si amestecam ca sa se omogenizeze cele doua, mai adaugam putina smantana, amestecam si tot asa pana punem toata smantana.
  4. Il mai lasam sa fiarba pentru a capata mai multa consistenta. Eu nu-l las prea mult (cam 5 minute) caci imi place sa fie mai fluid.
  5. Il punem deoparte si-l lasam sa se raceasca, dupa care il turnam intr-un borcan si-l pastram la frigider.
  6. E grozav cu inghetata, frape-uri, prajituri mai simple (gen brownies). E delicios.

Sos de caramel

Alte retete cu caramel pe blogul Casuta Laurei

Prajitura Snickers – o reteta delicioasa si faimoasa de prajitura, un deliciu cu caramel, alune si ciocolata

Toffees caramele – reteta de bomboane cu caramel, gustoase, elegante si simplu de facut

Inghetata de caramel cu mascarpone – reteta delicioasa de inghetata, cremoasa

Pere in sos caramel – o reteta usoara de desert

Comments (0)

Leave a comment

6 Shares
Share5
Pin
+11
Yum
Share
Email