Gnocchi cu rosii si migdale
Gnocchi cu rosii si migdale, reteta simpla, cu adiere mediteraneana proaspata, aromata, cu o textura usor crocanta datorata fulgilor de migdale rumenite usor in tigaie. Cum se prepara gnocchi cu rosii si migdale.
Era o vreme in care nu imi placeau gnocchi. Era mai mult ca sigur din pricina faptului ca mancasem unii prost gatiti la un restaurant. Dar cand i-am gatit eu, a fost un cu totul alta mancare de…gnocchi. Niste galuste usurele, lejere, matasoase. M-am indragostit de ele. Nu degeaba sunt atat de celebre in lumea intreaga. Asa ca, daca va ganditi sa preparati aceasta reteta simpla de gnocchi, e musai sa faceti tot in casa. Nu se compara cu cei semipreparati din magazine.
Reteta de fata am facut-o inainte de Paste, in perioada postului. In gnocchi nu am pus ou, asa ca va trebui sa ajustati cantitatea de faina tinand cont de acest detaliu. O data gnocchi preparati si fierti, reteta este foarte simpla. Combinatia este una clasica, cu rosii gatite rapid in usturoi si busuioc de la care vine un val de arome si mult gust. Apoi avem fulgii de migdale care dau o nota crocanta si o aroma usoara de rumeneala.
Si poate nu stiati… rosiile sunt unele din acele legume – de fapt, sunt fructe cica dar asta e irelevant – care sunt mai sanatoase gatite caci prin gatire elibereaza licopenul, un antioxidant pe care omul nu il sintetizeaza (deci trebuie sa il ia din alimentatie). Credeti-ma, vreti acest antioxidant caci el e esentual in prevenirea si tratarea unor boli serioase …cum e cancerul sau sistemul cardiovascular. Previne si imbatranirea. Si cum rosiile contin cantitatea cea mai mare de licopen, consumati-le fara ezitare. Gatite sau in combinatie cu uleiul de masline – cica uleiul ajuta corpul sa absoarba mai usor licpopenul acel magic.
Revenind la mancarica noastra, eu n-am avut la indemana dar puteti adauga si fulgi de drojdie – daca tineti post. Iar daca nu postiti, parmezan, un clasic al combinatiei. Sau puteti lasa fix asa cum l-am facut eu. Deja e suficient de delicios cat sa satisfaca pretentiosii. stiu asta, ca doar am o familie de asemenea creaturi sclifosite care ma provoaca zilnic la autodepasire ca gospodina in bucatarie. Ha ha ha, sunt modesta, nu?
O mancare perfecta pentru vara care se apropie. Mmmmmm….
Reteta video pentru gnocchi de cartofi
o aveti mai jos, nu e chiar reteta de fata dar e reteta unuia din ingredientele principale: gnocchi de cartofi. Apropo, v-ati abonati la canalul meu Youtube. Daca nu, e chiar simplu, dati click pe bannerul de mai jos si se rezolva imediat. Si nu uitati sa dati click si pe clopotel, astfel Youtube va va anunta ori de cate ori public ceva nou.
Gnoccchi cu rosii si migdale – reteta completa, printabila
Gnocchi cu rosii si migdale
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 150 g rosii cherry
- 4 linguri ulei de masline
- 2 ardei iuti
- 800 g gnocchi proaspete
- 1/2 legatura busuioc
- 2 catei usturoi
- sare
- piper
- 50 g migdale
Mod de preparare
Pregatirea ingredientelor
- Pornesc de la presupunerea ca aveti gnocchi deja preparati, cruzi dar gata de fiert. Daca nu, va trebui sa mergeti la reteta de gnocchi pe care v-o recomand calduros. Nu va panicati, sunt usor de facut si sunt deliciosi, cu o textura fina, usoara, matasoasa.
- Intr-o oala mare se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
- Cand apa clocoteste, se plonjeaza inauntru gnocchi. se lasa sa fiarba 5 minute pana urca la suprafata apei.
- Ii scurgem prin strecuratoare si ii punem deoparte. Nu arunca apa in care au fiert, poate avem nevoie de putin lichid mai tarziu, asa ca e bine sa avem la indemana.
- Se spala rosiile cherry, se taie sferturi.
- Se curata ardeiul iute, am inlaturat cotorul, apoi semintele si nervurile din interior. Acolo sta iutimea ardeiului, acestea inlaturate, ardeiul nu mai e picant dar are o savoare speciala. daca vreti mancarea picanta, lasati samburii si nervurile.
- Am taiat ardeiul felii subtiri.
- Cateii de usturoi se curata si se taie felii subtiri.
- Se toaca frunzele de busuiocul.
- Am incins o tigaie teflonata si am turnat fulgii de migdale, rumenindu-i fara adaos de grasime.
Preparare
- Intr-o tigaie, se incinge uleiul, apoi se scade focul la mediusi se adauga si se caleste circa 2 minute usturoiul si ardeiul taiat.
- Se adauga si rosiile cherry, mai adaugam sare si piper. Am adaugat rosiile acum si ma bazez pe ele ca sa lase lichid in tigaie care sa opreasca prajirea usturoiului inainte sa apuce acesta sa se rumeneasca si sa se arda.
- Mai calim cateva minute pana se inmoaie usor rosiile, potrivind focul cat sa sfaraie dar sa nu se arda.
- Adaugam gnocchi si amestecam pe foc, sa se omogenizeze combinatia iar gnocchi sa se patrunda de arome.
- Adaugam si busuiocul, mai amestecam putin si oprim focul.
- Se orneaza cu busuioc.
- Portionam in farfurii si punem la indemana pe masa fulgii de migdale rumeniti sa isi pune fiecare dupa pofta si dorinta.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Deliciosi acesti gnocchi cu rosii si migdale. Vreti si voi o portie?