G

Gnocchi cu rosii si migdale

Gnocchi cu rosii si migdale, reteta varatica lejera, in stil italian

Gnocchi cu rosii si migdale, reteta simpla, cu adiere mediteraneana proaspata, aromata, cu o textura usor crocanta datorata fulgilor de migdale rumenite usor in tigaie. Cum se prepara gnocchi cu rosii si migdale.

gnocchi cu rosii si migdale

Era o vreme in care nu imi placeau gnocchi. Era mai mult ca sigur din pricina faptului ca mancasem unii prost gatiti la un restaurant. Dar cand i-am gatit eu, a fost un cu totul alta mancare de…gnocchi. Niste galuste usurele, lejere, matasoase. M-am indragostit de ele. Nu degeaba sunt atat de celebre in lumea intreaga. Asa ca, daca va ganditi sa preparati aceasta reteta simpla de gnocchi, e musai sa faceti tot in casa. Nu se compara cu cei semipreparati din magazine.

Reteta de fata am facut-o inainte de Paste, in perioada postului. In gnocchi nu am pus ou, asa ca va trebui sa ajustati cantitatea de faina tinand cont de acest detaliu. O data gnocchi preparati si fierti, reteta este foarte simpla. Combinatia este una clasica, cu rosii gatite rapid in usturoi si busuioc de la care vine un val de arome si mult gust. Apoi avem fulgii de migdale care dau o nota crocanta si o aroma usoara de rumeneala.

Si poate nu stiati… rosiile sunt unele din acele legume – de fapt, sunt fructe cica dar asta e irelevant – care sunt mai sanatoase gatite caci prin gatire elibereaza licopenul, un antioxidant pe care omul nu il sintetizeaza (deci trebuie sa il ia din alimentatie). Credeti-ma, vreti acest antioxidant caci el e esentual in prevenirea si tratarea unor boli serioase …cum e cancerul sau sistemul cardiovascular. Previne si imbatranirea. Si cum rosiile contin cantitatea cea mai mare de licopen, consumati-le fara ezitare. Gatite sau in combinatie cu uleiul de masline – cica uleiul ajuta corpul sa absoarba mai usor licpopenul acel magic.

Revenind la mancarica noastra, eu n-am avut la indemana dar puteti adauga si fulgi de drojdie – daca tineti post. Iar daca nu postiti, parmezan, un clasic al combinatiei. Sau puteti lasa fix asa cum l-am facut eu. Deja e suficient de delicios cat sa satisfaca pretentiosii. stiu asta, ca doar am o familie de asemenea creaturi sclifosite care ma provoaca zilnic la autodepasire ca gospodina in bucatarie. Ha ha ha, sunt modesta, nu?

O mancare perfecta pentru vara care se apropie. Mmmmmm….

Gnoccchi cu rosii si migdale – reteta completa, printabila

Gnocchi cu rosii si migdale

Gnocchi cu rosii si migdale, reteta varatica lejera, in stil italian
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie de post, de vara
Cuvinte cheie gnocchi, gnocchi cu rosii si migdale, gnocchi cu rosii si migdale reteta simpla, retete cu gnocchi, sgnocchi cu rosii si migdale reteta de post
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 35 minutes
Portii 4 portii
Calorii 423
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 150 g rosii cherry
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 ardei iuti
  • 800 g gnocchi proaspete
  • 1/2 legatura busuioc
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 50 g migdale
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

Pregatirea ingredientelor

  • Pornesc de la presupunerea ca aveti gnocchi deja preparati, cruzi dar gata de fiert. Daca nu, va trebui sa mergeti la reteta de gnocchi pe care v-o recomand calduros. Nu va panicati, sunt usor de facut si sunt deliciosi, cu o textura fina, usoara, matasoasa.
  • Intr-o oala mare se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
  • Cand apa clocoteste, se plonjeaza inauntru gnocchi. se lasa sa fiarba 5 minute pana urca la suprafata apei.
  • Ii scurgem prin strecuratoare si ii punem deoparte. Nu arunca apa in care au fiert, poate avem nevoie de putin lichid mai tarziu, asa ca e bine sa avem la indemana.
  • Se spala rosiile cherry, se taie sferturi.
  • Se curata ardeiul iute, am inlaturat cotorul, apoi semintele si nervurile din interior. Acolo sta iutimea ardeiului, acestea inlaturate, ardeiul nu mai e picant dar are o savoare speciala. daca vreti mancarea picanta, lasati samburii si nervurile.
  • Am taiat ardeiul felii subtiri.
  • Cateii de usturoi se curata si se taie felii subtiri.
  • Se toaca frunzele de busuiocul.
  • Am incins o tigaie teflonata si am turnat fulgii de migdale, rumenindu-i fara adaos de grasime.

Preparare

  • Intr-o tigaie, se incinge uleiul, apoi se scade focul la mediusi se adauga si se caleste circa 2 minute  usturoiul si ardeiul taiat.
  • Se adauga si rosiile cherry, mai adaugam sare si piper. Am adaugat rosiile acum si ma bazez pe ele ca sa lase lichid in tigaie care sa opreasca prajirea usturoiului inainte sa apuce acesta sa se rumeneasca si sa se arda.
  • Mai calim cateva minute pana se inmoaie usor rosiile, potrivind focul cat sa sfaraie dar sa nu se arda.
  • Adaugam gnocchi si amestecam pe foc, sa se omogenizeze combinatia iar gnocchi sa se patrunda de arome.
  • Adaugam si busuiocul, mai amestecam putin si oprim focul. 
  • Se orneaza cu busuioc.
  • Portionam in farfurii si punem la indemana pe masa fulgii de migdale rumeniti sa isi pune fiecare dupa pofta si dorinta. 
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Gnocchi cu rosii si migdale
Amount Per Serving (200 g)
Calories 423 Calories from Fat 72
% Daily Value*
Fat 8g12%
Saturated Fat 1g5%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 680mg28%
Potassium 213mg6%
Carbohydrates 81g27%
Fiber 8g32%
Sugar 4g4%
Protein 11g22%
Vitamin A 1865IU37%
Vitamin C 87.6mg106%
Calcium 77mg8%
Iron 7.9mg44%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Deliciosi acesti gnocchi cu rosii si migdale. Vreti si voi o portie?

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Supa de rosii cu busuioc – delicioasa reteta cu rosii gatita in italian style

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *