Pere in sos caramel

Pere in sos caramel
Reteta de pere in sos caramel este una simpla de desert rapid, facut in casa, cu ingrediente cat mai naturale.
_DSC2573
Pentru provocarea “Dulce Romanie”, idee lansata de Mihaela si gazduita luna aceasta de Betty, am ochit deja o alta reteta care sa includa unul din ingredientele lunii: perele dar pana una alta am gatit acest desert usor de facut si aromat – miam miam. Singurul lucru care l-as schimba ar fi faptul ca dupa ce as fierbe perele, le-as scoate cotorul si le-as taia in felii/cuburi de marime potrivita. Ar fi mai usor de combinat cu sosul de caramel si daca mai punem si niscaiva inghetata alaturi….tulai, Doamne!

Pere in sos caramel – reteta

Pere in sos caramel

Pere in sos caramel

portii: 4 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Pere in sos caramel, o reteta simpla de desert facut in casa

Print

Ingrediente

  • 4 pere mari - o para pe portie - sau doua daca sunt mai mici de marime
  • 250 gr. zahar brun
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri miere
  • 30 gr. unt
  • 150 ml. smantana de gatit

Mod de preparare

Pregatirea perelor

  1. Punem pe foc o oala cu apa (apa cam cat sa acopere perele) iar cand aceasta incepe sa clocoteasca, adaugam perele, vanilia si 150 de grame din zaharul pregatit pentru reteta. 

  2. Lasam sa fiarba un sfert de ora, cam atat e nevoie ca perele sa se inmoaie. 

  3. Le scoatem din apa si le punem intr-o sita sa se scurga.

Sosul de caramel - Pana una alta, facem si sosul de caramel – care a fost unul absolut delicios, recomand nu doar pentru reteta asta ci si pentru alte dulcegarii gen inghetata, salata de fructe. Super super.

  1. Intr-o craticioara asezata pe flacara mica, punem laolalta untul, mierea, 100 grame zahar si smantana de gatit. Subliniez ca e musai sa fie smantana de gatit altfel va puteti trezi ca se taie sosuletul si noi nu vrem asta, isn`t it? Anyway, revenim..............

  2. Amestecam pe foc intr-o craticioara toate cele patru ingrediente de mai sus, ne trebuie vreo 10 minute sau mai putin ca sa obtinem un sosulet omogen, culoarea chihlimbarului si putintel mai grosut.

Asamblarea desertului

  1. Asezam perele pe o farfurie (sau pahar sau bol) – v-am spus parerea mea e ca cel mai bine e sa le feliem ca sa se “cunoasca” mai bine cu sosuletul pe care de altfel il si turnam deasupra. 

Reteta de pere in sos caramel in imagini

Fierbem perele….

_DSC2539

Preparam sosul de caramel ………………….

_DSC2540_DSC2542
Dulcic si usor!

Si iete aici m-am distrat cu una din pere….mai pusa pe sotii!!!!
_DSC2549_DSC2580

ALTE RETETE CU CARAMEL PE BLOGUL CASUTA LAUREI

Sos de caramel – reteta simpla si delicioasa de sos caramel.

Toffees caramele – reteta de bomboane cu caramel, gustoase, elegante si simplu de facut

Inghetata de caramel cu mascarpone – reteta delicioasa de inghetata, cremoasa

Prajitura Snickers – retete delicioasa de prajitura cu caramel, alune si ciocolata

Comments (6)

  1. 23 septembrie 2011 - 12:59 Răspunde

    Crec ca este o nebunie acolo! Super prezentarea! Pup!

  2. 23 septembrie 2011 - 13:25 Răspunde

    Și mie îmi place. Bravo!

  3. 23 septembrie 2011 - 16:55 Răspunde

    Mmmm, ce bine arata! Eu le-am facut în caramel de vin si vanilie, mai dedemult!

  4. 24 septembrie 2011 - 06:03 Răspunde

    F bine arata! Astept mailul ta 😉

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email