|

Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala, o reteta simpla, cu savoarea  si condimentele specifice bucatariei indiene 
Pui Tikka Masala
Mancarea indiana este una din favoritele mele pentru ca e nemaipomenit de aromata,  creativa si gustoasa.
Am incercat acest pui, incercand sa mai variez modul de a gati carnea de pui, ca eu, de felul meu, ma mai plictisesc de aceleasi gusturi si cand gasesc unele noi si bune – wow! Este o reteta care se pregateste partial din timp, cu o zi inainte,cand punem carnea la marinat.
A doua zi, punem carnea pe frigarui si cat se face, preparam si sosul si, eventual, si garnitura……avem pui Tikka Masala la masa. Suna simplu, nu?
Cea mai aimpla garnitura pentru aceasta reteta ar fi orezul dar ar merge eventual si cu niste cartofi piure.

Pui Tikka Masala – reteta completa, printabila

Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de inspiratie indiana, fresh, usor de preparat
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie indiana
calorii 525 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 pulpe carne de pui

Marinada

  • 400 ml. iaurt
  • 1 limetta
  • ghimbir proaspat ras
  • 2 lingurite garam masala
  • 2 lingurite cumin macinat
  • 1 lingurita chilli tocat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • sare dupa gust

Sosul

  • 1 cutie rosii in bulion
  • iaurt ramas de la marinada
  • 2 lingurite garam masala
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 catei usturoi tocati
  • 2 lingurite cumin macinat
  • 2 ardei chilli proaspat tocati
  • sare
  • coriandru proaspat, tocat marunt

Mod de preparare
 

  • Pregatim carnea: scoatem pielea si dezosam carnea pe care o taiem apoi in bucati de marime potrivita pentru a fi infipte in bete de frigarui. 
  • Intr-un bol maricel, turnam iaurtul, adaugam ghimbirul si restul condimentelor, la sfarsit am ras putintica coaja de limetta, apoi am stors tot sucul si l-am varsat in marinata. 
  • Am amestecat bine totul si am scufundat apoi bucatile de carne in amestecul de iaurt, le amestecam bine in marinada si lasam asa sa se patrunda peste noapte, la frigider.
    blank
  • A doua zi, incalzim cuptorul, scoatem bucatile de pui din bol, il scurgem cat posibil de marinada - pastram marinada din iaurt pentru sos. 
  • Carnea o infig pe betele de frigaruile pe care le pun apoi in cuptor, pe gratar cu o tava cu apa sub ele, unde sa se scurga grasimea. 
  • Cand se rumenesc, sunt gata. Intre timp.....
  • Pregatim garnitura (niste orez simplu, fiert e perfect) si sosul pentru care ne trebuie
  • Intr-o oala, am calit usturoiul in putina apa, adaug ardeiul, cuminul, boia, garam masala, sare.
  • Turnam si rosiile in sos, amestecam in timp ce fierbe. 
  • Cand se leaga sosul, stingem focul si adaugam si marinada de iaurt. 
  • Cand carnea de pui e gata, o scoatem de pe frigarui si o punem in sos. 
  • Cand punem in farfurie, sa nu uitam sa presaram deasupra coriandru proaspat tocat. Alaturi de gustul si aroma de limetta, mancarea va avea nota exotica si foarte fresh in acelasi timp.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

 

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.