Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala – reteta completa, printabila

Pui Tikka Masala
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 pulpe carne de pui
Marinada
- 400 ml. iaurt
- 1 limetta
- ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite garam masala
- 2 lingurite cumin macinat
- 1 lingurita chilli tocat
- 1 lingurita scortisoara macinata
- sare dupa gust
Sosul
- 1 cutie rosii in bulion
- iaurt ramas de la marinada
- 2 lingurite garam masala
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 2 catei usturoi tocati
- 2 lingurite cumin macinat
- 2 ardei chilli proaspat tocati
- sare
- coriandru proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Pregatim carnea: scoatem pielea si dezosam carnea pe care o taiem apoi in bucati de marime potrivita pentru a fi infipte in bete de frigarui.
- Intr-un bol maricel, turnam iaurtul, adaugam ghimbirul si restul condimentelor, la sfarsit am ras putintica coaja de limetta, apoi am stors tot sucul si l-am varsat in marinata.
- Am amestecat bine totul si am scufundat apoi bucatile de carne in amestecul de iaurt, le amestecam bine in marinada si lasam asa sa se patrunda peste noapte, la frigider.
- A doua zi, incalzim cuptorul, scoatem bucatile de pui din bol, il scurgem cat posibil de marinada - pastram marinada din iaurt pentru sos.
- Carnea o infig pe betele de frigaruile pe care le pun apoi in cuptor, pe gratar cu o tava cu apa sub ele, unde sa se scurga grasimea.
- Cand se rumenesc, sunt gata. Intre timp.....
- Pregatim garnitura (niste orez simplu, fiert e perfect) si sosul pentru care ne trebuie
- Intr-o oala, am calit usturoiul in putina apa, adaug ardeiul, cuminul, boia, garam masala, sare.
- Turnam si rosiile in sos, amestecam in timp ce fierbe.
- Cand se leaga sosul, stingem focul si adaugam si marinada de iaurt.
- Cand carnea de pui e gata, o scoatem de pe frigarui si o punem in sos.
- Cand punem in farfurie, sa nu uitam sa presaram deasupra coriandru proaspat tocat. Alaturi de gustul si aroma de limetta, mancarea va avea nota exotica si foarte fresh in acelasi timp.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.