Spaghete in sos de smantana
|

Spaghete in sos de smantana

Aceste spaghete in sos de smantana sunt surprinzator de savuroase, versatile si satioase.

Spaghete in sos de smantana

Taticul acestei retetei este Gordon Ramsay. Eu am adaptat pe ici pe colo.  Daca va intereseaza reteta originara, o puteti gasi aici, gatita in persoana de nazbatiosul bucatar.

Gordon Ramsay foloseste foi de lasagna. Eu am folosit ce am avut orin camara, niste spaghete obisnuite.

Si daca tot suntem la capitolul paste, poate vreti sa vedeti si alte retete publicate pe aici, acum ar fi vegana reteta de spaghete simple sau interesantele Paste alla vodka fara vodka.

Spaghete in sos de smantana – reteta completa, printabila

Spaghete in sos de smantana

Spaghete in sos de smantana

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta marca Gordon Ramsay.
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 15 minutes
timp total 25 minutes
fel de mancare Paste
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 227 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • spaghete
  • ciuperci
  • mazare
  • 1 praz - eu n-am avut si am pus o jumatate de ceapa mare
  • 250 ml. smantana - am folosit smantana la cutie de gatit
  • 2 catei usturoi
  • tarhon optional

Mod de preparare
 

  • Intr-o oala inalta punem la fiert apa cu sare, Cand incepe sa clocoteasca, adaugam spaghetele si le fierbem (circa 8 minute).
  • Intre timp, curatam ceapa si o taiem marunt. Incalzim o tigaie in care incingem doua linguri de ulei. Punem ceapa si carnea la calit, presarand si putina sare.
  • Taiem ciupercile cubulete si usturoiul il tocam marunt, le adaugam peste carne in tigaie. Tot acum adaugam si mazarea, inca inghetata.
  • Calim pentru inca doua minute dupa care adaugam apa sau (daca avem) niste supa clara de pui si lasam sa fiarba la foc mic.
  • Cand mazarea s-a inmuiat, adaugam smantana si mai fierbem in continuare 2 minute.
  • Potrivim la gust cu sare si piper, adaugam (daca dorim) tarhonul.
  • Intre timp, spaghetele s-au fiert, le scurgem de apa, le punem intr-un vas de marime potrivita. Peste ele, turnam sosul de smantana tocmai luat de pe foc si amestecam cu grija. Lasam putin cat pastele sa absoarba din sosul de smantana.
  • Presaram deasupra putin parmezan ras.
  • Servim imediat.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Foarte interesante aceste spaghete cu sos de smantana. Si foarte satioase.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.