Spaghete simple

Spaghete simple

Dupa o zi aglomerata, ce poti gati mai usor decat niste spaghete simple? Avantajele acestei retete este ca se pregateste foarte repede, este satioasa si, in functie de diversele ingrediente si sanatoase.

Spaghete simple

Cred ca am respectat destul de bine dichisul unei retete cu spaghete simple italiene, a iesit o mancarica foarte buna, pacat ca n-am putut presara si nitel parmezan sau cascaval (din motive de dieta) – cred ca iesea de-a dreptul delicioasa, dar e foarte buna si asa si e si de post cu conditia sa folosim spaghete fara ou (tot se apropie Postul Mare). N-am poze pentru cand am facut reteta, nu de alta  dar cand am pregatiti-o, nu credeam ca o voi posta, cand am gustat-o, am zis ca categoric merita onoarea.

Spaghete simple

Spaghete simple

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: mediteraneana
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 10 minutes
timp total: 20 minutes
portii: 1 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta de spaghete simple, cu un gust delicios si ingrediente la indemana

Print

Ingrediente

  • 200 gr. spaghette
  • 1 – 2 catei usturoi
  • 1 - 2 linguri verdeturi – in primul rand, busuiocul – verde de preferinta sau uscat daca nu se poate altfel; eu folosesc si alte verdeturi, acum am folosit rozmarin uscat maruntit
  • 1 - 2 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura bulion
  • 1 - 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Punem la fiert apa cu sare, intr-o cratita iar cand aceasta clocoteste, adaugam spaghetele pe care le lasam la fiert cam 10 minute (verificati timpii pe pachet).

  2. Cand sunt gata, le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece.

  3. Intr-o alta cratita, punem putin ulei la incins, desfacem doi catei de usturoi pe care-i taiem marunt si ii punem la prajit, adaugam verdeata marunt taiata (busuioc e mai in toate retetele clasice, eu am ramas fara asa ca am folosit rozmarin), o lingurita pasta de ardei si o lingurita bulion.

  4. Amestecam sa se intrepatrunda toate aromele iar dupa un minut adaugam spaghetele, cu o lingura de lemn omogenizam toate ingredientele (cu grija), mai lasam nitel sa fie fierbinti, le luam de pe foc si le turnam in farfurie.

  5. Daca vreti, nu strica deloc niste parmezan sau cascaval ras presarat deasupra.

Notite

In zilele de post, inlocuiti parmezanul cu o lingura de fulgi de drojdie.

 

V-am spus ca e usor, nu-i asa?

Comments (1)

Leave a comment

39 Shares
Share39
Pin
+1
Yum
Share
Email