Tort Amaretto

Tort Amaretto , reteta delicioasa cu blat pufos si crema fina de mascarpone si savoare de migdale.

Tort Amaretto
La sfarsitul saptamanii trecute, am aniversat primul anisor al lui Andreiut. Cu care prilej am pregatit acest tort delicios, preluat si modificat pe ici pe colo dupa o reteta din revista Secretele Bucatariei.
Verdictul revistei la care subscriu: se topeste pe limba.
Normal ca numele tortului se trage de la esenta de migdale folosita  pentru a da gustul predominant al cremei. E drept ca Amaretto e de fapt un lichior italian.  Ar fi fost interesant sa folosesc asa ceva in loc de esenta.
Dar, tinand cont ca servesc si copii si ca nu e chiar la indemana un amaretto in orice gospodarie romaneasca. Zic eu ca merge si cu o esenta buna de migdale.

Niste recomandari…

Crema retetei e cu mascarpone. Ador aceasta crema dulce si cremoasa. Poate nu stiati dar se poate prepara si in casa, am incercat-o eu insami si va recomand reteta, o gasiti aici. Reteta de fata nu e singura in care am folosit mascarpone. Tortul Choccocino este tot pe baza de crema de mascarpone. Tot mascarponele l-am folosit si ca baza cremoasa pentru nu mai putin de patru delicoase inghetate, cea de caramel, cea de cacao, de lamaie verde si cea de afine.

Asta ca sa nu mai spun de celebra reteta de Tiramisu. Varianta clasica a celebrei retete, cea cu oua crude am publicat-o pe site-ul Laurei Laurentiu, o recomand, e demential de buna. Si aici pe blog am o varianta de Tiramisu, una mai…ciudatica cu crema de castane. Zic ciudatica pentru ca nu sunt obisnuita sa mananc castane. L-am preparat in cadrul unei provocari culinare si a fost o noutate pentru mine.

Tort Amaretto – reteta completa, printabila

Tort Amaretto

Tort Amaretto

Un tort fin, cu o aroma speciala si delicata
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Torturi
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie tort amaretto, tort amaretto cu crema de mascarpone si migdale
Portii 8 portii
Calorii 421kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

Blat

  • 8 bucati ou
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina cernuta

Pentru insiroparea blatului

  • 250 ml. lapte ­
  • 1 esenta vanilie

Crema

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri esenta de migdale

Mod de preparare

Blat

  • Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C.
  • Batem albusurile spuma tare.
  • In alt vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa, dupa care se adauga faina.
  • Se amesteca cu grija spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  • Se da la cuptor pentru o ora. Cand e gata, lasam pandispanul sa se raceasca.
  • Intr-o oala, amestecam crema mascarpone cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale.
  • Taiem blatul pe trei niveluri.
  • Fiecare blat il insiropam cu laptele aromat dupa care il ungem cu jumatate din cantitatea de crema.
  • Am ales sa ornez tortul cu frisca si sa-l decorez cu perlute argintii de zahar si cu bombonele colorate care i-au dat un aspect foarte vesel.
  • Daca va ganditi sa ornati tortul tot cu crema, este suficient sa mixati 250 gr mascarpone cu 50 gr zahar si doua linguri de esenta de migdale si sa-l ornati dupa cum va ajuta imaginatia.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Frisca naturala, magia unei texturi pufoase ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.