Tort Amaretto
Tort Amaretto , reteta delicioasa cu blat pufos si crema fina de mascarpone si savoare de migdale.
Niste recomandari…
Crema retetei e cu mascarpone. Ador aceasta crema dulce si cremoasa. Poate nu stiati dar se poate prepara si in casa, am incercat-o eu insami si va recomand reteta, o gasiti aici. Reteta de fata nu e singura in care am folosit mascarpone. Tortul Choccocino este tot pe baza de crema de mascarpone. Tot mascarponele l-am folosit si ca baza cremoasa pentru nu mai putin de patru delicoase inghetate, cea de caramel, cea de cacao, de lamaie verde si cea de afine.
Asta ca sa nu mai spun de celebra reteta de Tiramisu. Varianta clasica a celebrei retete, cea cu oua crude am publicat-o pe site-ul Laurei Laurentiu, o recomand, e demential de buna. Si aici pe blog am o varianta de Tiramisu, una mai…ciudatica cu crema de castane. Zic ciudatica pentru ca nu sunt obisnuita sa mananc castane. L-am preparat in cadrul unei provocari culinare si a fost o noutate pentru mine.
Prajituri de ocazie
Tort Amaretto – reteta completa, printabila
Tort Amaretto
Reteta VIDEO
Ingrediente
Blat
- 8 bucati ou
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina cernuta
Pentru insiroparea blatului
- 250 ml. lapte
- 1 esenta vanilie
Crema
- 500 g mascarpone
- 100 g zahar
- 1 esenta vanilie
- 4 linguri esenta de migdale
Mod de preparare
Blat
- Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C.
- Batem albusurile spuma tare.
- In alt vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa, dupa care se adauga faina.
- Se amesteca cu grija spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Se da la cuptor pentru o ora. Cand e gata, lasam pandispanul sa se raceasca.
- Intr-o oala, amestecam crema mascarpone cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale.
- Taiem blatul pe trei niveluri.
- Fiecare blat il insiropam cu laptele aromat dupa care il ungem cu jumatate din cantitatea de crema.
- Am ales sa ornez tortul cu frisca si sa-l decorez cu perlute argintii de zahar si cu bombonele colorate care i-au dat un aspect foarte vesel.
- Daca va ganditi sa ornati tortul tot cu crema, este suficient sa mixati 250 gr mascarpone cu 50 gr zahar si doua linguri de esenta de migdale si sa-l ornati dupa cum va ajuta imaginatia.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
la multi ani pentru micut! arata bine, as papa si eu o felie…mai este?:)))
Nuuu, s-a papat tot, ultimele 3 felii a doua zi.
La multi ani!Andrius!sa cresti mare si sanatos,sa ai o copilarie minunata!
Sa va traiasca si sa va bucurati de el!
Sa va traiasca si sa fie sanatos! La multi ani!!!!
La multi ani pentru baietel…
ai o leapsa premiu la mine pe pagina!