Iced Cafe Latte
|

Iced Cafe Latte

Iced Cafe Latte, reteta simpla de bautura racoroasa cu cafea.
Cand am vazut al doilea ingredient propus la provocarea Dulce Romanie de luna aceasta de gazda noastra, Cristina, si anume frisca, am dat nitelus iama prin retetele mele cu eticheta “de testat”. Mi-am ales vreo cateva mari, apetisante si promitatoare. Numai ca atunci cand m-am apucat de gatit am facut o cu totul alta reteta decat ma gandisem anterior.
De vreo doua luni, mi-am schimbat abonamentul de cablu si sunt (mult prea) fericita vizionatoare de Paprika Tv. Inutil sa va mai spun ca atunci cand deschid televizorul, 80% din timp sta doar pe Paprika?
Pe mine una ma relaxeaza gatitul, nu doar sa gatesc eu ci si sa vad pe altii ca o fac. Si asa am vazut aceasta reteta, la emisiunea “Gourmet Expres” unde se agita, rade, face glume si gateste un bucatar foarte simpatic pe numele lui Ainsley Harriot. Imi place ca e plin de viata, de energie si ma binedispune atunci cand apuc sa-l vad. Doar ca nu prea apuc, e la ora la care ies cu Andrei in oras.blank
Reteta asta mi s-a parut extrem de simpla si ucigator de apetisanta asa ca aproape n-am ezitat in a ma decide s-o incerc.

Iced Cafe Latte – reteta completa, printabila

Iced Cafe Latte

Iced Cafe Latte

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
calorii

Ingrediente
  

  • 100 ml cafea eu am folosit ness
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 ml frisca lichida
  • zahar optional, dupa gust

Mod de preparare
 

  • Se pun toate ingredientele laolalta intr-un blender.
    blank
  • Am inceput sa mixez amestecul, a inceput sa spumuiasca. Suuuuper!
    blank
  • Turnam café latte in cupe (pot fi cesti de cafea, pahare, cupe de sampanie etc. etc. etc.) si bagati la congelator sa inghete. 
    blank
  • Cand vreti s-o serviti, scoateti-o cu o ora inainte sa se mai dezghete nitel la frigider. 

Notite bine de stiut

  • Zahar eu nu am pus ca beau cafeaua neagra si amara si laptele condensat contine oricum suficient zahar dupa gustul meu.
  • Lapte condensat. Si a luat Ainsley ditamai conserva si a turnat-o gramada peste cafea. Eu ma binoclam, doar doar vad gramajul conservei. N-am avut noroc, am estimat vreo 200 ml (?) dar oricum am pus in reteta mea doar 100 ml pentru ca nu vroiam multe portii si vroiam sa simt bine de tot gustul cafelei.
 

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

 

Apropo de laptele condensat, la noi nu se (prea) gaseste, asa ca l-am facut in casa dupa reteta Laurei Adamache. Vorba americanului: worked as charmed. Mi-a iesit perfect si e o reteta super-rapida, ramane de vazut acum ce mai gatesc cu restul caci mi-a iesit destul de mult si e pacat sa nu fac ceva cu el.

Iete, aici o bauturica de vara, puneti amestecul la frigider, ii mai puneti si gheata inainte de a o servi, poate lichior pentru o savoare usor exotica, niste frisca de décor, niste sos de ciocolata….Doamne ce bunatate!
Si daca nu ma credeti, iote-l aici pe maestru in actiuni, dati si voi o estimare, cat cantaresc conservele alea…

Astept amatoare sa vina pe la mine sa pape cele doua portii: sor-mea, Antonia, Daniela? Se aude, fetelor? Sunt doar doua portii .
E drept, cele virtuale pentru voi, fara numar. Sunt generoasa, asa-i?

Similar Posts

4 Comments

  1. Irina, cred ca e buna si calda, eventual infierbanti cafeaua cu laptele condensat si o mai racesti c frisca. Eventual o bati spuma ca sa arate apetisant si apoi o mesteci cu ligurita in bautura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.