Luna aceasta la Bucatarul Curajos ( propunerea Amei), Mimmi a lansat o provocare care, pentru mine, a fost si oarecum inedita caci e musai sa recunosc: n-am mancat niciodata castane. Cand am vazut reteta Tiramisu cu castane, eram chiar nitel naucita, caci nu-mi imaginam macar ce gust au. Ei, acum stiu, n-am gustat chiar castane castane dar am gustat piureul de castane si trebuie sa recunosc ca se preteaza foarte bine la deserturi, are un gust fin, usor…..fructat. Din reteta am schimbat frisca,o detest si daca pot s-o evit,nu ezit. Am folosit in loc mascarpone. Acestea fiind spuse,
sa ne apucam de treaba:
- un pachet piscoturi
- 500 g piure de castane
- esenta de rom
- 50 g zahar
- 20 g gelatina
- 500 gr. mascarpone
Intr-o cana, turnam gelatina si deasupra circa 100 ml apa, lasam 10 minute sa se inmoaie.
