Tocanita de ardei copti
Tocanita de ardei copti este o reteta minunata atat vara cat si iarna – pentru a doua, conditia este doar sa congelam ardei copti si curatati. Si cred ca multi dintre noi fac asta. Ar fi pacat sa n-o facem cand avem abundenta de ardei vara, atat de savurosi si gustosi.
De aici pana la o mancarica savuroasa si foarte usor de gatit, nu mai e decat un pas.
Frumusetea acestei retete sta si in versatilitatea ei. Ii putem adauga carne tocata, cartofi, cascaval sau o putem face de post, adaugandu-i niste soia granule si fulgi de drojdie in loc de cascaval. O putem consuma ca tocanita si o putem savura ca topping pe un crostini cu legume varatice.
Ardeii sunt in top legume preferate pentru mine, ii folosesc in multe retete – ca baza in mancaruri am aceasta pasta de ardei la borcan, reteta mamei,
Tocanita de ardei copti – reteta completa, printabila

Tocanita de ardei copti
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 kg ardei copti gata curatati atat de coaja cat si de seminte si cotor
- 2 - 3 ceapa curatate si taiate marunt
- 2 - 3 rosii
- 2 catei usturoi zdrobiti – dupa gust
- 1 lingurita boia de ardei
- cimbru proaspat
- frunze de busuioc proaspat
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Optional
- carne tocata
- branza burduf
- cascaval
Mod de preparare
- Intr-o oala calim in putin ulei cu apa ceapa taiata marunt.
- Cand ceapa se inmoaie, adaugam boia, cimbrul, busuiocul, mai lasam un minut (sa nu uitam sa amestecam sa nu se arda), apoi ardeii si zeama de la ardei, dam focul incet, punem capacul sa bolboroseasca la foc mic…..
- Cand e aproape gata, saram, piperam si adaugam si rosiile taiate cubulete.
- Punem iar capacul si lasam sa fiarba vreo 10 minute.
- Cand e aproape gata, punem si usturoiul zdrobit, mai amestecam de cateva ori sa se omogenizeze gusturile si…….gata, stingem focul.
- Eu am ras si ceva cascaval deasupra sa se topeasca pentru un plus de savoare si, cum mai aveam trei linguri de musaca de cartofi in frigider, le-am adaugat si pe acelea, mai ales ca jinduiam dupa nitica carne in tocanita asta.
- A iesit bestiala. Miammmmm!!!
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Clar este pe gustul meu!
O reteta delicioasa!
Ooooo, da:)
Voi incerca si aceasta reteta. Cred ca e un deliciu!
E una din favoritele mele. Astept impresii la cald.
Si eu fac ceva de genul asta dar nu cu usturoi. Am sa incerc si asa 🙂
Condimentele sunt total versatile, so….punem ce ne place.
Cred ca mancarica/tocanita de ardei este ceva obisnuit pe la noi, ca e vara sau iarna. In familia mea, asta se considera mancarica de ardei iar tocanita ar in plus si orez. Si se mai poate conserva si pentru iarna in borcanele. La carnea tocata nu m-as fi gandit pana acuma, dar sigur voi incerca.
Merge in foarte multe variante
Arata bine!
O sa pregatesc si eu in toamna aceasta, dar numai pentru noi adultii intru-cat stiu ca cei mici nu mananca ardei copti
Amesteca bine cu cascaval ras, poate o sa ai surprize…placute
Ce bine arată!
Am facut si eu odata mancarea asta, dar coptul ardeilor ia relativ mult timp, si cu toate ca mi-a placut rezultatul, n-as mai lua-o de la capat 🙂
Ce poti face e atunci cand coci ardei, sa faci o cantitate mai mare si sa mai pui la congelator. Atunci vei avea mai multe portii care se pot gati rapid.
Grozava tocanita.La fel si pozele! 🙂
Chiar am niste ardei si nu știam ce să fac de mâncare!Mulțumesc!
Minunat, asteptam impresii :)))