S

Scones cu ghimbir si lapte batut

Scones (Chifle) cu ghimbir si lapte batut

Scones cu ghimbir si lapte batut, un soi de chifle englezesti dulci, reteta simpla, se face usor si e perfecta la o gustare langa un ceai cald sau un pahar de lapte la micul dejun.

Scones (Chifle) cu ghimbir si lapte batut

De cand am incercat prima oara o reteta de scones, am devenit fana. Prima reteta incercata o gasiti aici.

Scones sunt un fel de mini-chifle dulci. Erau unul din componentele de baza pentru ritualul ceaiului englezesc de la ora 5.

Dar eu zic ca sunt solutia ideala pentru o dimineata de weekend linistita. Momentul perfect in care vrei sa-ti rasfeti familia cu niste bunatati calde, delicioase. Fara sa fii nevoita ca, pentru aceasta, sa stai mult in bucatarie. Scones sunt ideala pentru asta pentru ca fac foarte repede, maxim jumatate de ora, cu copt cu tot.

Traditional, se servesc cu o cremuta fina de lamaie, numita lemon curd, o adevarata bunatate. Aveti link catre reteta si nu doar reteta printabila, ci si reteta video, sa gatim impreuna. Daca nu aveti delicioasa crema de lemon curd la indemana, merge foarte bine si unsa cu niste unt si dulceata la alegere. Alaturi de o cana de ceai aromat sau niste lapte cald.

Mmm, un adevarat rasfat la prima ora a zilei.

Scones cu ghimbir si lapte batut – reteta completa, printabila

Scones cu ghimbir cu lapte batut

Scones cu ghimbir si lapte batut

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Painici – chifle delicioase, perfecte pentru o gustare sau pentru mic dejun. Prin traditie, scones merg mana in mana cu lemon curd, o crema de lamaie pe care mi-am propus sa o incerc cat de curand. In absenta acesteia, merg perfect cu niste smantana ori nitel unt cu dulceata la mic dejun sau, de ce nu, la gustarea de dupa amiaza cand savuram un ceai fiebinte si aromat. Perfect match!
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course aluaturi
Cuisine engleza
Servings 4 portii
Calories 705 kcal

Reteta VIDEO

Ingredients
  

  • 450 gr. faina cernuta
  • 250 ml. lapte batut
  • 100 gr. unt rece, taiat cubulete
  • 1 lingurita ghimbir ras marunt
  • 75 gr. zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 albus de ou putin batut
  • 1 lingura zahar tos

Instructions
 

  • Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
  • Intr-un lighean mare, amestecam faina cernuta cu praful de copt ghimbirul si un varf de sare, adaugam cuburile de unt rece, zaharul pudra si framantam cu mana pana cand ingredientele incep sa se contopeasca, oricum deocamdata maximul ce-l putem obtine este un aluat cu aspect faramicios.
  • Turnam si laptele batut si incepem a framanta pana se omogenizeaza.
  • Presaram faina pe masa si intindem aluatul in asa fel incat sa aiba o grosime de 2 cm si cu un pahar cu gura nu foarte mare, taiem forme in aluat, viitoarele scones.
  • Tapetam tava cu hartie de copt si asezam acolo cerculetele de aluat, ungem cu albusul de ou usor batut, presaram deasupra zahar tos si bagam la cuptor circa 10 minute, timp in care cresc si se rumenesc…miam-miam.
  • Exista tentatia sa le tineti mai mult in cuptor, stiu ca ma facut-o si eu dar prea mult devin prea crocante, in schimb daca stau doar trebuie, abia au o crusta crocanta iar miezul moale…..Un deliciu.
    blank

Notes

Anyway, cel mai bine merg calzi se poate si reci dar calzi sunt o nebunie.
Keyword scones, scones cu lapte batut, scones cu lapte batut si ghimbir

  1. blank
    Sidy says:

    Pentru ca e duminica si vreau si eu sa ma rasfat am sa rontai si eu o bunatate din asta facuta de tine.
    Minunata.
    Te tzuc si sa ai o duminica desavarsita !

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.