Scones cu ghimbir si lapte batut

Scones (Chifle) cu ghimbir si lapte batut
26 Shares

Scones cu ghimbir si lapte batut, reteta culinara de chifle englezesti, gatite usor si perfecte pentru o gustare sau un mic dejun, servite langa o cana de lapte sau ceai

Vezi direct reteta

Scones (Chifle) cu ghimbir si lapte batut

 

De cand am incercat prima oara o reteta de scones, am devenit fana – prima reteta incercata o gasiti aici. Scones sunt un fel de mini-chifle dulci, solutia ideala pentru o dimineata de weekend linistita in care vrei sa-ti rasfeti familia cu niste bunatati calde, delicioase dar fara sa fii nevoita ca, pentru aceasta, sa stai mult in bucatarie- se fac foarte repede, maxim jumatate de ora, cu copt cu tot.

Scones cu lapte batut si ghimbir – reteta completa, printabila

Scones cu ghimbir cu lapte batut
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Scones cu ghimbir si lapte batut

Painici - chifle delicioase, perfecte pentru o gustare sau pentru mic dejun. Prin traditie, scones merg mana in mana cu lemon curd, o crema de lamaie pe care mi-am propus sa o incerc cat de curand. In absenta acesteia, merg perfect cu niste smantana ori nitel unt cu dulceata la mic dejun sau, de ce nu, la gustarea de dupa amiaza cand savuram un ceai fiebinte si aromat. Perfect match!

Tip de reteta aluaturi
Bucatarie engleza
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 10 minutes
timp total 20 minutes
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 450 gr. faina cernuta
  • 250 ml. lapte batut
  • 100 gr. unt rece, taiat cubulete
  • 1 lingurita ghimbir ras marunt
  • 75 gr. zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 albus de ou putin batut
  • 1 lingura zahar tos

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

  2. Intr-un lighean mare, amestecam faina cernuta cu praful de copt ghimbirul si un varf de sare, adaugam cuburile de unt rece, zaharul pudra si framantam cu mana pana cand ingredientele incep sa se contopeasca, oricum deocamdata maximul ce-l putem obtine este un aluat cu aspect faramicios.

  3. Turnam si laptele batut si incepem a framanta pana se omogenizeaza.

  4. Presaram faina pe masa si intindem aluatul in asa fel incat sa aiba o grosime de 2 cm si cu un pahar cu gura nu foarte mare, taiem forme in aluat, viitoarele scones.

  5. Tapetam tava cu hartie de copt si asezam acolo cerculetele de aluat, ungem cu albusul de ou usor batut, presaram deasupra zahar tos si bagam la cuptor circa 10 minute, timp in care cresc si se rumenesc…miam-miam.

  6. Exista tentatia sa le tineti mai mult in cuptor, stiu ca ma facut-o si eu dar prea mult devin prea crocante, in schimb daca stau doar trebuie, abia au o crusta crocanta iar miezul moale…..Un deliciu.

Notite

Anyway, cel mai bine merg calzi se poate si reci dar calzi sunt o nebunie.

26 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 4

  1. Suna super reteta asta! Parca imi si imaginez aroma de ghimbir in chifla proaspat coapta…mmm…Sigur o sa incerc si eu intr-un week-end.

  2. Pentru ca e duminica si vreau si eu sa ma rasfat am sa rontai si eu o bunatate din asta facuta de tine.
    Minunata.
    Te tzuc si sa ai o duminica desavarsita !

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.