Lapte de susan
Lapte de susan, lapte vegetal foarte usor de facut
Lapte de susan
Lapte de susan, preparat in casa, reteta rapida de lapte vegetal facut din seminte de susan.
Lapte de susan
Din seria “Am facut-o si pe asta”, ca tot incepu postul: primul laptic vegetal facut de manuta mea.
De fapt, manuta doar a apasat butonul blenderului care a preparat bauturica buclucasa.
Reteta e de la Ligia Pop, mi-a placut mult. M-as putea obisnui cu asa ceva. :)))) Mai ales ca mie (cred ca v-am mai zis) imi place mult susanul.
Si daca tot imi place, macar ma bucur ca e ceva sanatos, semintele de susan contin calciu si fosfor, magneziu, viramina B1, toate contribuind la o buna protectie respiratorie si cardiaca si la reducerea inflamatiilor din corp. Mie imi place sa folosesc semintele de susan la paste si salate. Imi place foarte mult si uleiul de susan pe care l-am folosit in retete cum ar fi coreanul Bibimbap. Tot semontele de susan sunt baz pentru celebra pasta de tahini.
La drept vorbind, laptele de susan este o reteta foarte utila intrucat se zice ca jumatate cel putin din populatia lumii are intoleranta la lactoza. Dar calciul e musai sa il luam de undeva. Si e mult mai usor de gasit in alilmente vegetale, precum susanul. Bonus, calciul e in cantitati si mai mari decat in lapte.

Lapte de susan – reteta completa, printabila

Lapte de susan

Lapte de susan

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Lapte de susan, lapte vegetal foarte usor de facut
timp de pregatire 5 mins
timp total 5 mins
fel de mancare Bauturi de casa
bucatarie vegana
portii 6 portii
calorii 145 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 l apa
  • 130 gr seminte de susan
  • 6 curmale in loc de curmale fara samburi (indulcitor natural), am pus xylitol
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 1 lingurita vanilie sau dupa gust

Mod de preparare
 

  • Susanul trebuie pui la inmuiat cu o ora inainte.
  • Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza - doar apa am pus mai putina asta pentru ca nu am cuva cu atata capacitate.
  • Eu am pus intai suficienta apa cat sa pot blendui amestecul, abia apoi am adaugat restul de lichid pana la doi litri.
  • Daca vreti ceva foarte curgator, puteti strecura laptele rezultat dar eu zic ca nu e cazul. Bun, bun.

Nutrition

Serving: 200mlCalories: 145kcalCarbohydrates: 10gProtein: 4gFat: 11gSaturated Fat: 2gSodium: 19mgPotassium: 147mgFiber: 3gSugar: 5gCalcium: 224mgIron: 3.2mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank
    Oana says:

    L-am executat si eu, l-am indulcit cu miere. E bun la gust, doar ca am cam exagerat si acum il simt cam greu la stomac 🙁
    Am pastrat si pentru maine dimineata, cand o sa incerc variant strecurata sa vedem cat de mare e diferenta 🙂
    Cu siguranta mai fac

  2. blank
    Filomena Busuioc says:

    Buna ziua,numele meu este Filomena Busuioc ti-am rasfoit casuta,imi place tot ce-am vazut si felul in care gandesti asa ca,m-as bucura sa ma numar printre cititorii sau prietenii tai.Ador sfaturile practice si eficiente despre gatit curatenie,intretinerea curateniei in casa si,de ce nu a mea,orice.Seara buna.

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.