Lapte de susan

Lapte de susanDin seria “Am facut-o si pe asta”, ca tot incepu postul: primul laptic vegetal facut de manuta mea. De fapt, manuta doar a apasat butonul blenderului care a preparat bauturica buclucasa. Reteta e de la Ligia Pop, mi-a placut mult, mai ales ca mie (cred ca v-am mai zis) imi place mult susanul. Am operat in reteta mici modificari legate de ce aveam eu in casa: in loc de curmale fara samburi (indulcitor natural), am pus xylitol, nitica scortisoara in loc de vanilie, 130 gr. susan si apa – 2 litri spune Ligia, eu am pus intai suficienta cat sa pot blendui amestecul, abia apoi am adaugat restul de lichid pana la doi litri.
Susanul  trebuie pui la inmuiat cu o ora inainte, se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza – doar apa am pus mai putina asta pentru ca nu am cuva cu atata capacitate. Daca vreti ceva  foarte curgator, puteti strecura laptele rezultat dar eu zic ca nu e cazul. Bun, bun. M-as putea obisnui cu asa ceva. :))))

003

5 Comments

  1. Oana 2013-03-20 Reply
  2. MARIA 2013-03-20 Reply
  3. Oana 2013-03-20 Reply
  4. Oana 2013-03-28 Reply

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp