Foetaj cu ciuperci
| |

Foietaj cu ciuperci

Foietaj cu ciuperci, o reteta tip aperitiv sau gustare, usor de facut si satioasa si gustoasa. 

Foietaj cu ciuperci

Acest foietaj cu ciuperci este o reteta pe care am pregatit-o prima oara cand, proaspat maritata, am facut  sfestanie de casa noua.

S-au dovedit a fi un mare succes. Au fost chiar gustarile preferate ale parintelui paroh. S-au mancat multe bucati de foietaj de ciuperci si mi-au fost laudate fara zgarcenie.

Am folosit foietaj din comert (ce vreti, nu ma incumet sa-l prepar chiar eu). Umplutura e, de fapt, tocanita de ciuperci obisnuita.  Ciupercutele le-am maruntit. Apoi le-am scurs de muiusul suplimentar rezultat din fierberea lor. Acest lichid  care ar fi stricat textura crocanta a foetajului.

Sunt usor de facut si versatile, putem adapta la propriul nostru gust, folosind condimente preferate, mai banale sau mai exotice, dupa cum ne lasa talentul si imaginatia dar ingredientele de mai jos fac preparatul sa fie exact pe gustul nostru.

Nici nu exista discutie, acest foietaj de ciuperci poate deveni foarte urgent foietaj cu legume mexicane sau foietaj cu varza. Schimbam doar umplutura pe care o gatim in prealabil in functie de specificul legumelor si o noua varianta este gata de savurat. Alternativele sunt cu atat mai multe cu cat putem profita de variantele congelate ale legumelor fie din congelator, fie din comert (caci la un moment dat se mai epuizeaza si rezervele) si se dovedeste a fi o reteta ieftina si spornica. Pentru alte retete de post, fara carne, vedeti aici.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Foietaj cu ciuperci – reteta completa, printabila

Foetaj cu ciuperci

Foietaj cu ciuperci

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O gustare vegana, usor de preparat
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 50 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usor
calorii 337 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 800 gr. foietaj pachet gata cumparat din comert
  • 300 gr. ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei
  • 1 - 2 linguri cimbru taiat marunt

Mod de preparare
 

  • Scoatem foietajul de la frigider si-l lasam sa se dezghete.
  • Aprindem cuptorul si-l preincalzim la 180 grade C.
  • Spalam ciupercile, le scurgem bine, curatam ceapa, si le maruntim ( le-am bagat la blender si le-am maruntit pret de cateva secunde – nu le lasati prea mult sa nu se transforme in pasta).
    blank
  • Le punem intr-o cratita in care am turnat in prealabil  1 - 2 linguri ulei si l-am incins pe foc.
  • Amestecam in timp ce se calesc ciupercile, cand s-au inmuiat atat ciupercile cat si ceapa (se intampla repede ca sunt maruntite), saram, piperam, presaram cimbru (fara tije, doar frunze maruntite), adaugam putina supa de legume (sau apa daca nu aveti supa) si lasam sa fiarba inabusit pentru 10 minute pana se evapora lichidul.
  • Nu uitati sa amestecati des, sa nu se prinda.
  • Scurgem tocatura (eu folosesc pentru asta o strecuratoare mare de ceai) de lichidul in exces.
  • Desfac foietajul si-l tai in patrate, mie imi plac micute cat sa le iau in mana si sa le mananc din doua muscaturi.
    blank
  • Punem pe fiecare patrat de foietaj cate o lingurita de umplutura de ciuperci si o impaturim, apasand pe margini pentru ca aluatul in cuptor are tendinta de a se desface. Le putem da forme diferite.
  • Tapetam cu foaie de copt tava si punem foietajele cu ceva spatiu intre ele  (nu le inghesuiti) si le bagam la cuptor preincalzit la 180 grade C pana capata o frumoasa culoare rumena.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

 

Similar Posts

8 Comments

  1. au iesit foarte frumoase pernutele cu ciuperci si sunt sigura ca-s si bune.totusi doua dintre fotografii acopera scrisul si a trebuit mai mult sa ghicesc reteta.pupici

  2. @Sarah, la mine nu acopera scrisul. Care o fi problema?Pe scurt, 300 gr. ciuperci, 1 ceapa, cimbru, sare, piper, se calesc, se fierb putin, se scurg inainte de a fi puse in aluat, apasa putin pe margini casa nu se desfaca in cuptor.

    @Mariana, sunt bunute, bunute.

  3. si eu tot foietaj din comert iau: nu ma incumet inca, si mai ales, chiar nu am timp de migaleala. si nici rabdare :)). am facut si eu cu ciuperci, o nebunie!

  4. Zazuza, pana la urma tot am sa incerc o data sa fac si foetaj dar zau ca am emotii numai cand ma gandesc, in plus, Andreiutu imi lasa putin timp liber.

  5. Mie imi plac ciupercile la nebunie, dar nu m-am gandit deloc sa fac eu foetajul cu ciuperci, poate si din cauza cuptorului. Voi incerca totusi intr-un viitor apropiat. Mai mult pentru ca as vrea sa le mananc asa cum imi plac mie si nu de prea multe ori cand le cumpar dau peste ceva bun. Pacat! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.