Foietaj cu ciuperci

Foetaj cu ciuperci
107 Shares

Foietaj cu ciuperci, o reteta tip aperitiv sau gustare, usor de facut si satioasa si gustoasa. 

Foietaj cu ciuperci

Acest foietaj cu ciuperci este o reteta pe care am pregatit-o prima oara cand, proaspat maritata, am facut  sfestanie de casa noua.

S-au dovedit a fi un mare succes, au fost chiar aperitivele preferate ale parintelui paroh care a mancat multe bucati de foietaj de ciuperci si mi le-a laudat fara zgarcenie.

Am folosit foietaj din comert (ce vreti, nu ma incumet sa-l prepar chiar eu) iar umplutura e, de fapt, tocanita de ciuperci obisnuita fara ingredientele vin si ficatei de pui, ciupercutele le-a taiat marunt – de fapt le-am maruntit si le-am scurs de muiusul suplimentar rezultat din fierberea lor, acest lichid  care ar fi stricat textura crocanta a foetajului.

Sunt usor de facut si versatile, putem adapta la propriul nostru gust, folosind condimente preferate, mai banale sau mai exotice, dupa cum ne lasa talentul si imaginatia dar ingredientele de mai jos fac preparatul sa fie exact pe gustul nostru.

Nici nu exista discutie, acest foietaj de ciuperci poate deveni foarte urgent foietaj cu legume mexicane sau foietaj cu varza. Schimbam doar umplutura pe care o gatm in prealabil in functie de specificul legumelor si o noua varianta este gata de savurat. Alternativele sunt cu atat mai multe cu cat putem profita de variantele congelate ale legumelor fie din congelator, fie din comert (caci la un moment dat se mai epuizeaza si rezervele) si se dovedeste a fi o reteta ieftina si spornica. Pentru alte retete de post, fara carne, vedeti aici.

Foietaj cu ciuperci – reteta completa, printabila

Foetaj cu ciuperci
1 from 1 vote
Tipareste reteta

Foietaj cu ciuperci

O gustare vegana, usor de preparat

Tip de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie usor
Calorii 337 kcal
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 800 gr. foietaj pachet gata cumparat din comert
  • 300 gr. ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei
  • 1 - 2 linguri cimbru taiat marunt

Mod de preparare

  1. Scoatem foietajul de la frigider si-l lasam sa se dezghete.

  2. Aprindem cuptorul si-l preincalzim la 180 grade C.

  3. Spalam ciupercile, le scurgem bine, curatam ceapa, si le maruntim ( le-am bagat la blender si le-am maruntit pret de cateva secunde – nu le lasati prea mult sa nu se transforme in pasta).

  4. Le punem intr-o cratita in care am turnat in prealabil  1 - 2 linguri ulei si l-am incins pe foc.

  5. Amestecam in timp ce se calesc ciupercile, cand s-au inmuiat atat ciupercile cat si ceapa (se intampla repede ca sunt maruntite), saram, piperam, presaram cimbru (fara tije, doar frunze maruntite), adaugam putina supa de legume (sau apa daca nu aveti supa) si lasam sa fiarba inabusit pentru 10 minute pana se evapora lichidul.

  6. Nu uitati sa amestecati des, sa nu se prinda.


  7. Scurgem tocatura (eu folosesc pentru asta o strecuratoare mare de ceai) de lichidul in exces.

  8. Desfac foietajul si-l tai in patrate, mie imi plac micute cat sa le iau in mana si sa le mananc din doua muscaturi.

  9. Punem pe fiecare patrat de foietaj cate o lingurita de umplutura de ciuperci si o impaturim, apasand pe margini pentru ca aluatul in cuptor are tendinta de a se desface. Le putem da forme diferite.

    Foetaj cu ciuperci
  10. Tapetam cu foaie de copt tava si punem foietajele cu ceva spatiu intre ele  (nu le inghesuiti) si le bagam la cuptor preincalzit la 180 grade C pana capata o frumoasa culoare rumena.

Nutrition Facts
Foietaj cu ciuperci
Amount Per Serving (100 g)
Calories 337 Calories from Fat 198
% Daily Value*
Total Fat 22g 34%
Total Carbohydrates 28.9g 10%
Dietary Fiber 1g 4%
Protein 8.5g 17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

107 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 8

  1. au iesit foarte frumoase pernutele cu ciuperci si sunt sigura ca-s si bune.totusi doua dintre fotografii acopera scrisul si a trebuit mai mult sa ghicesc reteta.pupici

  2. @Sarah, la mine nu acopera scrisul. Care o fi problema?Pe scurt, 300 gr. ciuperci, 1 ceapa, cimbru, sare, piper, se calesc, se fierb putin, se scurg inainte de a fi puse in aluat, apasa putin pe margini casa nu se desfaca in cuptor.

    @Mariana, sunt bunute, bunute.

  3. si eu tot foietaj din comert iau: nu ma incumet inca, si mai ales, chiar nu am timp de migaleala. si nici rabdare :)). am facut si eu cu ciuperci, o nebunie!

  4. Zazuza, pana la urma tot am sa incerc o data sa fac si foetaj dar zau ca am emotii numai cand ma gandesc, in plus, Andreiutu imi lasa putin timp liber.

  5. Mie imi plac ciupercile la nebunie, dar nu m-am gandit deloc sa fac eu foetajul cu ciuperci, poate si din cauza cuptorului. Voi incerca totusi intr-un viitor apropiat. Mai mult pentru ca as vrea sa le mananc asa cum imi plac mie si nu de prea multe ori cand le cumpar dau peste ceva bun. Pacat! Felicitari!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.