Prune cu toping crocant
|

Prune cu topping crocant

Prune cu topping crocant, o reteta lejera de desert, aromata si usor de preparat

Prune cu toping crocant

I am sooooo late with this post. Adica am intarziaaaaat groaznic cu aceasta reteta care tinea de provocarea de luna august “Dulce Romanie”,o idee lansata de Mihaela si gazduita luna …deja trecuta de Gaby. Reteta a fost gata la timp dar n-am avut eu timp de postat. Asa ca iata-ma cu provocarea de august in…septembrie. Sper sa ma ierte Gabi si sa ma accepte asa intarziata cum sunt. Inca o data scuze, scuze, scuze!
Reteta asta este in egala masura de vara si de toamna – iarna, ba chiar e si de post daca inlocuiti untul cu ceva grasime vegetala – gen unt de cocos. Si se prepara foarte repede. Pentru patru portii (desi discutabil cand e vorba de ….marimi) ne trebuie:

Prune cu toping crocant – reteta completa, printabila

Prune cu toping crocant

Prune cu topping crocant

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare Desert
calorii

Ingrediente
  

  • 6 prune foarte coapte
  • 4 linguri zahar brun
  • 100 ml suc de portocale
  • 1 lingurita scortisoara

topping:

  • 75 gr unt
  • 150 gr faina
  • 2 linguri zahar brun
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 50 gr fulgi de migdale

Mod de preparare
 

  • Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in patru.
  • Le asezam intr-o craticioara, adaugand peste ele zaharul (eu n-am avut brun asa ca am pus din cel normal dar ceva mai putin), sucul de portocale si scortisoara, le mestecam bine si le punem pe foc pana cand se topeste zaharul.
  • Pregatim patru vase mici termorezistente si impartim compozitia de prune egal intre ele. Eu m-am lacomit si mi-am pus numai si numai mie intr-un pahar inalt termorezistent, singurul de altfel care il am, avantaj – e elegant, dezavantaj, incape mai putin toping decat intr-o forma cu gura mai mare.
  • Incingem cuptorul la 180 grade C. Daca aveti aparat cu microunde (ca mine), il puteti folosi si scapati de caldura cuptorului in ditamai luna august. In alt anotimp poate fi chiar placut sa aprinzi cuptorul pentru asa desert ce raspandeste in casa arome fructate.
  • Pregatim foarte usor si toppingul: amestecam faina si untul pana rezulta un…aluat mai sfaramicios. Adaugam zaharul si fulgii de ovaz si de migdale (daca avem).
  • Presaram acest …amestec deasupra prunelor si totulse baga la cuptor cam 20 – 25 de minute pana cand devine aluatul de deasupra crocant si capata o nuanta usor rumena.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Prepararea retetei in imagini…
blank

Gatim prunele pe foc….

blank

Toppingul crocant…

blank

Asamblarea…

blank
Chiar si nerumena si doar usor crispy dulcegareala asta mi-a placut foarte mult.Asa ca mi-am mai facut o tura a doua zi. Hehe, sa-mi fie de bine!
Prune cu toping crocant

Similar Posts

4 Comments

  1. Neatza, Laura!
    Cu drag te adaug repejor la colectie.
    Ce daca ai intarziat? Eu n-am intarziat niciodata?:))
    Hai te pup si multumesc!
    Zi frumoasa sa ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.