C

Ciocolata Kinder Country – varianta homemade

Kinder Country
Reteta vegana, cu ingrediente sanatoase, naturale. Un dulce rapid si bun.
Kinder Country

Ciocolata Kinder Country, reteta homemade, in varianta vegana, cu ingrediente naturale

ciocolata Kinder Country

Provocarea “Virtual Hugs” m-a gasit luna asta cotrobaind in casuta virtuala a Inei Todoran. Gazda este vegana, asa ca pe blogul ei veti gasi multe retete pline de legume si fructe si multe ingrediente ciudate de care, ulterior, incercandu-le, m-am atasat, chit ca n-am devenit vegana. Nici n-as putea deveni, sunt carnivora infocata de cand ma stiu dar de-a lungul timpului am invatat sa ponderez aceasta tendinta si sa o imbogateste cu retete de inspiratie vegetariana – scopul este sanatatea noastra la care ar trebui sa ne gandim mereu. Si pentru ca tot vorbim de dulciuri vegane, poate va tenteaza si o reteta de negresa aromata si foarte usor de facut. De post 100%.

Dar deserturile lor le-ati incercat? Multe din ele sunt absolut delicioase si concureaza serios pe cele preparate.

Asta este cazul si cu aceasta reteta de Ciocolata Kinder Country pe care am gasit-o sub numele de “Patratele mega-delicioase”. Blogul Inei nu mai exista din pacate, asa ca a trebuit sa inlatur linkurile.  Unele ingrediente le-am modificat pentru ca nu erau la indemana in magazinele naturiste si n-am vrut sa comand online special pentru aceasta reteta. Am inlocuit untul de migdale cu unt de arahide (varianta cruncky) iar quinoa/ amaranth-ul expandat din reteta Inei le-am inlocuit cu mei expandat de care gasisem la magazin. Nu stiu cum or fi produsele recomandate de Ina, eu am ales meiul pentru ca bobitele aveau dimensiunea mica dar la parte de crocant  lasa de dorit. E drept sunt subiectiva (nu ma prea omor dupa expandate), erau totusi necesare daca era sa imitam ciocolata Kinder Country. Abia dupa ce am gatit reteta si am ajuns s-o gust, am concluzionat ca ar fi trebuit sa folosesc doar jumatate din meiul expandat si sa adaug nuci/alune prajite nitel la cuptor si tocate dar nu mult ca sa se simta crocante in desert. Am adaugat nuci si se simteau dar  mi-as fi dorit sa fi pus mai multe. ca sa dea  textura mai crocanta decat ce aveam deja. Ma gandeam ca se pot adauga chiar si biscuiti rupti. Asadar va indemn sa va jucati cu aceste ultime trei ingrediente, pot fi de efect in preparatul final.

Ciocolata Kinder Country – reteta printabila

Kinder Country

Ciocolata Kinder Country - varianta homemade

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Reteta vegana, cu ingrediente sanatoase, naturale. Un dulce rapid si bun.
fel de mancare Desert
bucatarie vegana
portii 9 bucati
calorii 353 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Stratul 1 de ciocolata

  • 200 gr. unt de arahide
  • 1/2 cana miere
  • 1/4 cana lapte ­ - eu am folosit lapte de vaca, nu vegetal
  • 1/2 cana pudra de roscove - daca n-aveti, o puteti inlocui cu cacaua dar pudra de roscove e mai sanatoasa
  • 70 gr. quinoa/amaranth expandat - am inlocuit cu mei expandat (vezi totusi observatiile de mai sus)
  • 30 gr. nuca miez rumenit usor la cuptor
  • esenta de vanilie

optional

  • alte ingrediente mici si cu textura crocanta: exp. biscuiti. Daca adaugati, mai scadeti proportional din cantitatile de cereale expandate sau nuci

Strat 2 ciocolata

  • 250 gr. unt de arahide
  • 50 gr. ciocolata amaruie de 70% - eu am pus nitel mai multa
  • 1 lingurita ulei de cocos
  • 1/3 cana fulgi de cocos

Mod de preparare
 

Stratul 1 de ciocolata

  • Intai am pregatit tava, o forma patrata de silicon .
  • Intr-o cratita mai mica, punem untul de arahide, mierea, vanilia si lapte, punem pe foc mic si amestecam (cu rabdare) sa topim si sa omogenizam ingredientele. 
    blank
  • Adaugam in stil ploaie foarte usoara (eu folosesc pentru asta sita de ceai) pudra de roscove si amestecam apoi cerealele expandate si nucile. 
  • Avem grija sa fie amestecate in toata compozitia si stingem focul (se arde iute daca nu suntem atenti).
  • Torn totul in tava de silicon, nivelez cu atentie si bagam la congelator.

Stratul 2 de ciocolata

  • Pentru stratul II, topesc ciocolata si uleiul de cocos pe foc mic intr-o craticioara. 
    blank
  • Adaug apoi untul de arahide si amestec pana toate ingredientele se transforma intr-o crema omogena. 
  • Sting focul si torn si fulgii de cocos dupa care amestec pentru omogenizare.

Asamblarea ciocolatei

  • Scot de la congelator tava cu primul strat si torn peste el pe cel de al doilea, fierbinte inca. 
  • Nivelez si al doilea strat, pun deasupra o folie de plastic (ca sa nu cada impuritati, gheata de prin congelator peste ciocolata) si bagam iar la congelator. 
  • E gata cand cele doua straturi s-au intarit.

Notite bine de stiut

Taiem patratele cu un cutit incalzit in apa calda, se pot pastra in cutii inchise in frigider, timp de o saptamana. Lasate la temperatura camerei, se inmoaie. 

Nutrition

Serving: 100gCalories: 353kcalCarbohydrates: 18gProtein: 13gFat: 27gSaturated Fat: 6gCholesterol: 0mgSodium: 230mgPotassium: 340mgFiber: 3gSugar: 8gCalcium: 23mgIron: 1.4mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Rezultatul final….

blank

blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.