Paste mediteraneene cu ton
Aceste paste mediteraneene cu ton sunt o reteta rapida, simpla, impregnata de o savoare de prospetime usor acrisoara. Este o mancare satioasa si perfecta pentru zilele calde de vara dar si pentru o cina necomplicata si nutritiva dupa o zi obositoare.
La aceasta reteta, deliciosul si generosul cos Foodville mi-a fost de mare ajutor caci avea printre alte produse o cutie de masline fara samburi (delicioase, carnoase, foarte putin sarate), rosii uscate in ulei (yummmiiii) si ton la borcan:))))). Sa nu uitam de nelipsitul ulei de masline (marca Urzante) care a dat omogenitate intregului preparat.
Tin sa va amintesc ca puteti castiga si voi un astfel de cos. Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la concursul de pe blogul Ginei si sa bifati niste mici cerinte. Termenul concursului este 31 iulie, asa ca grabiti-va sa nu-l ratati. Iata cum arata cosuletul cu pricina….
Sponsorul concursului este Foodville, un locsor virtual unde gasiti tot felul de bunatati gourmet aduse din Spania. Le-am testat si sunt minunate.
Paste mediteraneene cu ton – reteta completa, printabila
Paste mediteraneene cu ton
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 400 gr ton la conserva
- 400 gr paste tip scoica
- 2 - 3 rosii
- 50 gr rosii uscate in ulei
- 2 ceapa
- 50 gr masline negre fara samburi
- 1 lingura capere
- 1 catel usturoi
- 50 ml supa concentrata de pui
- ulei
- 1 lingura fulgi de drojdie optional
- 1 lingura frunze de busuioc
- sare piper dupa gust
- zeama de lamaie
Mod de preparare
- Intr-o oala,punem o apa(mai multa) la fiert iar cand incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si putina sare. Vor fi gata in opt minute, asa ca e bine sa ne pregatim cu restul ingredientelor....
- Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul.
- Am taiat si rosiile uscate in fasii lungi, rosiile in cuburi mari,am pregatit maslinele si caperele.
- Am incins pe foc o lingura de ulei intr-o tigaie neaderenta si am pus ceapa, 2 - 3 frunzulite de busuioc si usturoiul la calit. .
- Amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie,moment in care adaugam rosiile uscate, rosiile proaspete, maslinele si caperele.
- Le calim laolalta un minut, dupa care turnam supa si le lasam sa fiarba la foc mediu pentru 3 minute.
- Adaugam tonul si amestecam, dupa care mai lasam la fiert 3 minute.
- Scurgem pastele printr-o sita si le amestecam cu sosul de ton gatit mai inainte, asezonam cu sare piper, sa nu uitam de sucul de lamaie pentru o tenta acrisoara, delicioasa (asa ca adaugati putin,gustand,pana credeti ca ati atins gustul potrivit), mai adaugam deasupra restul de busuioc si o lingura de fulgi de drojdie (obsesia mea).
- E buna si calda dar si rece.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Generos cosul! Duminica fac si eu. Ceva usor, de duminica!