Frigarui marinate de somon
|

Frigarui marinate de somon

V-ati saturat de mancare grea, stat excesiv la aragaz si vreti un mic chiul din bucatarie dar, in acelasi timp, vreti o cina nutritiva pentru familionul pretentios? Atunci va propun aceste frigarui de somon -o reteta rapida, extrem de usor de facut, aromata si delicioasa. Ce ziceti, va tenteaza?

frigarui de somon

Marinata poate fi adaptata propriului gust. O puteti face mai picanta, putem varia cu condimentele preferate si, dupa parerea mea, mici experimente gastronomice sunt chiar interesante si indicate. Dar pana una alta, va invit sa incercati varianta mea de frigarui cu somon. Un rasfat sanatos de vara dar…

Hai sa fim seriosi, e perfect in orice anotimp. Doar s-au inventat cuptoarele, nu? Si tigaile grill.

Alte recomandari de retete cu somon

Somonul este printre carnurile mele preferate. Nu are prea multe oase si se prepara foarte usor. E drept ca e destul de scump dar e teribil de sanatos. O reteta care se face foarte usor este reteta de Somon gatit la wok in stil asiatic .Are si un video atasat la reteta, o sa vedeti ca se prepara foarte usor si in timp cat mai scurt.

Somon in stil asiatic cu legume la wok

Somon in sos de lamaie este o alta reteta perfecta pentru un pranz sau o cina rapida, sosul acrisor si parfumat. Merge perfect cu carnea de somon gatita la cuptor.

Daca v-ati dori o reteta ceva mai dietetica si nutritiva, atunci musai sa incercati reteta de somon gatit la abur cu mazare, minim de efort si un rezultat gustos.

Ce ziceti, v-am facut pofta de mai mult?

Frigarui de somon – reteta completa, printabila

Frigarui marinate de somon

Frigarui marinate de somon

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta rapida,usoara si foarte sanatoasa
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 6 minutes
timp total 16 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 260 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 600 gr. somon file
  • 1 praz
  • 3 ardei grasi rosii

Marinata

  • 4 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • piper
  • sare

Mod de preparare
 

  • Intai si intai facem marinata: tocam usturoiul marunt si amestecam cu sare, coaja de lamaie rasa, sare, piper si ulei.
  • Somonul si ardeii grasi se taie cuburi iar prazul il taiem bucati de 3 cm aproximativ.
  • Inmuiem tepusele de frigarui in apa dupa care infigem alternativ pe ele cate o bucata de ardei, una de peste si una de praz si tot asa pana umplem tepusele - mie mi-au iesit patru portii.
  • Ungem frigaruile cu marinata si bagam la frigider 10 minute.
  • Intre timp, incingem gratarul si punem frigaruile, avem grija sa le intoarcem des pe o parte si pe cealalta - ca sa se prepare uniform - ca rapid categoric sunt gata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

One Comment

  1. Tocmai am savurat un gratar de somon. Iar acum cand m-am asezat sa citesc cate ceva, am dat peste retea propusa de tine. Deoarece mai am somon, maine il fac frigarui. Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.