F

Frigarui marinate de somon

Frigarui marinate de somon
O reteta rapida,usoara si foarte sanatoasa
Frigarui marinate de somon

V-ati saturat de mancare grea, stat excesiv la aragaz si vreti un mic chiul din bucatarie dar, in acelasi timp, vreti o cina nutritiva pentru familionul pretentios? Atunci va propun aceste frigarui de somon -o reteta rapida, extrem de usor de facut, aromata si delicioasa. Ce ziceti, va tenteaza?

frigarui de somon

Marinata poate fi adaptata propriului gust, o puteti face mai picanta, putem varia cu condimentele preferate si, dupa parerea mea, mici experimente gastronomice sunt chiar interesante si indicate. Dar pana una alta, va invit sa incercati varianta mea de frigarui cu somon –  un rasfat sanatos de vara dar…hai sa fim seriosi, e perfect in orice anotimp, doar s-au inventat cuptoarele, nu? Si tigaile grill.

Si pentru ca nu strica niciodata sa mancam peste, va recomand alte doua retete taaare gustoase cu somon:

Somon gatit la wok in stil asiatic 

Somon in stil asiatic cu legume la wok

Somon in sos de lamaie

Ce ziceti, v-am facut pofta de mai mult?

Frigarui de somon – reteta completa, printabila

Frigarui marinate de somon

Frigarui marinate de somon

O reteta rapida,usoara si foarte sanatoasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie mediteraneana
Cuvinte cheie frigarui de somon
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 6 minutes
Timp total 16 minutes
Portii 4
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 600 gr. somon file
  • 1 praz
  • 3 ardei grasi rosii

Marinata

  • 4 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • piper
  • sare
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Intai si intai facem marinata: tocam usturoiul marunt si amestecam cu sare, coaja de lamaie rasa, sare, piper si ulei.
  • Somonul si ardeii grasi se taie cuburi iar prazul il taiem bucati de 3 cm aproximativ.
  • Inmuiem tepusele de frigarui in apa dupa care infigem alternativ pe ele cate o bucata de ardei, una de peste si una de praz si tot asa pana umplem tepusele - mie mi-au iesit patru portii.
  • Ungem frigaruile cu marinata si bagam la frigider 10 minute.
  • Intre timp, incingem gratarul si punem frigaruile, avem grija sa le intoarcem des pe o parte si pe cealalta - ca sa se prepare uniform - ca rapid categoric sunt gata.

Reteta video

CategoriesCarne de peste
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Zenaida says:

    Tocmai am savurat un gratar de somon. Iar acum cand m-am asezat sa citesc cate ceva, am dat peste retea propusa de tine. Deoarece mai am somon, maine il fac frigarui. Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667