Frigarui marinate de somon

Frigarui marinate de somon

V-ati saturat de mancare grea, stat excesiv la aragaz si vreti un mic chiul din bucatarie dar, in acelasi timp, vreti o cina nutritiva pentru familionul pretentios? Atunci va propun aceste frigarui de somon -o reteta rapida, extrem de usor de facut, aromata si delicioasa. Ce ziceti, va tenteaza?

frigarui de somon

Marinata poate fi adaptata propriului gust, o puteti face mai picanta, putem varia cu condimentele preferate si, dupa parerea mea, mici experimente gastronomice sunt chiar interesante si indicate. Dar pana una alta, va invit sa incercati varianta mea de frigarui cu somon –  un rasfat sanatos de vara dar…hai sa fim seriosi, e perfect in orice anotimp, doar s-au inventat cuptoarele, nu? Si tigaile grill.

Si pentru ca nu strica niciodata sa mancam peste, va recomand alte doua retete taaare gustoase cu somon:

Somon gatit la wok in stil asiatic 

Somon in stil asiatic cu legume la wok

Somon in sos de lamaie

Ce ziceti, v-am facut pofta de mai mult?

Frigarui de somon – reteta completa, printabila

Frigarui marinate de somon
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Frigarui marinate de somon

O reteta rapida,usoara si foarte sanatoasa
Tip de reteta fel principal
Bucatarie mediteraneana
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 6 minutes
timp total 16 minutes
portii 4
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 600 gr. file de somon
  • 1 praz
  • 3 ardei grasi rosii

Marinata

  • 4 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • piper
  • sare

Mod de preparare

  1. Intai si intai facem marinata: tocam usturoiul marunt si amestecam cu sare, coaja de lamaie rasa, sare, piper si ulei.
  2. Somonul si ardeii grasi se taie cuburi iar prazul il taiem bucati de 3 cm aproximativ.
  3. Inmuiem tepusele de frigarui in apa dupa care infigem alternativ pe ele cate o bucata de ardei, una de peste si una de praz si tot asa pana umplem tepusele - mie mi-au iesit patru portii.
  4. Ungem frigaruile cu marinata si bagam la frigider 10 minute.
  5. Intre timp, incingem gratarul si punem frigaruile, avem grija sa le intoarcem des pe o parte si pe cealalta - ca sa se prepare uniform - ca rapid categoric sunt gata.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

  1. Tocmai am savurat un gratar de somon. Iar acum cand m-am asezat sa citesc cate ceva, am dat peste retea propusa de tine. Deoarece mai am somon, maine il fac frigarui. Merci!

Leave a Reply

*