Somon in stil asiatic cu legume la wok (reteta video atasata)

Somon in stil asiatic cu legume la wok

Saptamana trecuta, am fost provocata de Jamila sa gatesc o mancare cu peste. Iata-ma prezenta la apel cu un preparat cu iz exotic, foarte rapid si sanatos: Somon in stil asiatic cu legume la wok.

Somon in stil asiatic cu legume la wok

In mod normal, cu asa reteta simpla, ar fi durat mai putin sa raspund la provocare dar m-am incapatanat sa -i atasez si un video pe care va invit sa-l vizionati la sfarsitul postarii. Sper sa va placa, va invit sa va abonati si la canalul meu video de pe Youtube.

Cum anotimpul legumelor proaspete de pe piata a trecut, iarna, favoritele mele sunt legumele congelate.  Le consider cele mai gustoase variante, superioare conservelor, asta si pentru ca, cu tehnologia de azi, respectivele legume sunt curatate, fierte si congelate la cateva ore dupa ce au fost culese, pastrand astfel cat mai multi nutrienti si vitamine posibil. Pentru aceasta reteta am folosit mixul Edenia, amestec pentru wok. Respectand prospectul de pe punga, am pus legumele in uleiul incins fara sa le fi dezghetat in prealabil. Au iesit o bunatate, moi si crocante in acelasi  timp.   Acest tip de amestecuri sunt foarte utile pentru gospodinele ocupate care vor sa ofere in miez de iarna o masa sanatoasa familiei, cu nutrientii atat de valorosi sanatatii noastre.

Si pentru ca gospodinele au vesnic dilema ”Ce sa mai gatesc?”, Edenia vine in ajutorul lor, oferind idei de retete gustoase si nutritive pe care le puteti vedea vizitand  www.vitrinacuidei.ro.

Acestea fiind spuse, sa na apucam de treaba, ca foamea e mare. Nu uitati ca in josul postarii, gasiti si reteta video, recunosc ca spre sfarsit arata nitel…ciudat, faza e ca pana am gatit legumele, se schimbase lumina si nu mk-am dat seama ce…masiv va afecta filmarea. Deh, chestii de incepator. Asadar….

Somon in stil asiatic cu legume la wok (reteta video atasata)

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: usoara
Timp de preparare: 15 minutes
Timp de gatire: 15 minutes
timp total: 30 minutes
portii: 4
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O reteta sanatoasa, rapida, cu iz exotic, oriental
Print

Ingrediente

  • 4 fileuri somon
  • 500 gr mix de legume verzi - eu am folosit mixul Edenia amestec wok care contine nap galben, broccoli, morcovi, castane de apa, porumb baby
  • 1 catel usturoi taiat felii subtiri
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2 lingura ulei vegetal plus un strop ulei de susan pentru un plus de aroma
  • 3 linguri sos de stridii
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 1 lamaie

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 200 grade C.
  2. Pregatim tava pentru copt pestele, ungand-o cu ulei. Eu am pus si foaie de copt pe care am uns-o cu ulei - mi se pare mai usor de manuit cand e pestele gata.
  3. Taiem fileurile sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune (pentru o coacere uniforma).
  4. Asezam fileurile intr-o tava.
  5. Facem un amestec din sos, amestecand sosul de stridii cu sosul de soia la care adaugam o lingura de miere.
  6. Ungem feliile de somon cu o pelicula subtire din acest sos.
  7. Bagam la cuptor si coacem circa 20 minute pana prinde culoare.
  8. Intr-un wok, incingem uleiul, calim usturoiul un minut.
  9. Adaugam legumele Edenia direct din punga (nu necesita decongelare). Amestecam.
  10. Adaugam pasta de ardei si sosul ramas de la peste.
  11. Se caleste totul inca cateva minute.
  12. Legumele se servesc cu fileurile de somon, asezonate din belsug cu suc de lamaie pentru un plus de prospetime.

Notite

Cand le veti scoate de la cuptor, veti vedea ca fileurile de somon au usoare depuneri albe. Este albumina care este doar...inestetica, daca va deranjeaza, o puteti inlatura inainte de a servi pestele.

Reteta video

 

Somon cu legume la wok8

Comments (0)

Leave a comment

201 Shares
Share153
Pin41
+17
Yum
Share
Email