C

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Mancarea de ciulama de ciuperci este o reteta clasica, versatila, are variante de post si variante de dulce.

In caz ca nu va doriti musai ceva de post, turnati in sosul de faina si niscaiva smantana. Suna bine, nu?

Varianta de fata este de post si eu o mananc de multe ori alaturi de niste mamaliguta fierbinte sau cu paine prajita cu usturoi…ca pe un fel de bruschette. Ha, bruschete cu ciulama:)))

Ciulama de ciuperci1

Oricum, pentru aceasta reteta am folosit ciuperci champignon dar pot fi folosite orice fel de ciuperci doriti. Eu una nu agreez ciupercile de la conserva. Mai ales in genul asta de reteta in care leguma este vedeta incontestabila a farfuriei.

Ciulama de ciuperci – reteta completa, printabila

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

O reteta vegana, usor de preparat si hranitoare
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie ciulama de ciuperci, ciulama de ciuperci de post, ciulama de ciuperci reteta vegana
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 40 minutes
Portii 2 persoane
Calorii 114kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • marar taiat marunt
  • patrunjel verde taiat marunt

Mod de preparare

  • Spalam ciupercile, le curatam, le punem la fiert in apa cu sare. Cand incep sa fiarba, le scurgem, le punem din nou la fiert in 1, 5 ml apa curata in care mai adaugam ceapa, morcovii, pastarnacul, toate spalate si curatate.
  • Cand legumele sunt fierte, le scurgem dar nu aruncam apa.
  • Intr-o alta oala incingem uleiul, adaugam doua linguri de faina pe care o calim maxim 1 - 2 minute, doar cat sa se ingalbeneasca usor.
  • Stingem cu supa strecurata de la legume, o adaugam in portii mici, amestecand mereu ca sa prevenim cocoloasele.
  • Cand incepe sa se ingroase, se adauga ciupercile fierte si taiate felii.
  • Mai lasam sa  clocoteasa 5- 10 minute, amestecand se nu se prinda de fundul vasului.
  • Potrivim la gust cu sare si piper si verdeata.

Ciulama de ciuperci

  1. Valentina says:

    Pe langa faptul ca imi place aceasta mancare, am prins si ideea de a face acele bruschete cu usturoi. Cei din familie adora usturoiul pentru ca este un aliment care chiar da gust aproape oricarei mancaruri in care este folosit.

  2. Pingback:Supa crema de ciuperci, reteta vegana, simpla dar savuroasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.