Supa crema de mazare cremoasa si plina de gust
Supa crema de mazare este reteta foarte simpla, usor de preparat, nutritiva, cu o savoare delicioasa.

Reteta am ochit-o pe o emisiune de la Euforia, “French food at home”. Am vazut acolo preparata aceasta minunata supa crema de mazare si mi-a facut pofta. Intructiunile erau simplu de retinut, asa ca m-am apucat sa o prepar imediat. A iesit delicioasa, am mancat si eu si bebe cu disperare.
Daca nu aveti mazare proaspata, cea mai preferabila este pentru aceasta reteta mazarea congelata care are un gust proaspat si textura proaspata. Nu prea imi place mazarea de la borcan sau conserva si nu as recomanda-o pentru aceasta reteta. Ca pentru mai toate retetele de supa crema, acestea se recomanda a fi servite cu crutoane care se prepara foarte usor in casa.
Supa – crema de mazare – reteta printabila

Supa crema de mazare
Ingrediente
- 500 gr. mazare
- 1 1/2 l supa concentrata de pui
- 1 galbenus de ou
- 100 gr. smantana
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- crutoane de casa
Mod de preparare
- Mazarea se pune la fiert in apa cu sare.
- Personal, prefer varianta de fierbere la aburi din doua motive: e mai sanatoasa si nu trebuie supravegheata fierberea, asa incat, in timpul asta, eu pot sa ma ocup de alte treburi.
- Cand e gata fiarta, o pasez in blender si, pentru a o face si mai fina, o trec prin strecuratoare, amestecand pana cand in sita raman doar cojitele.
- Se pune pe foc si fac un liaison pe care il amestec apoi in compozitie (nu uita sa dai focul incet inainte.), se lungeste cu apa dupa preferinta (eu prefer o supa mai groasa).
- Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
- Se serveste cu crutoane crocante.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Imi place atat de mult supa aceasta (o fac un pic diferit, cu legume fierte in apa si apoi scoase si fara smantana)! Chiar ma gandeam ca nu am inclus-o demult in meniu, e cazul sa o fac 🙂
Eu fac asa supa crema de ciuperci, nu pun nici smantana si iese delicioasa:)))